Ezt írja is párszor a szerző. De ez a Tannsi-teszt story nem választás kérdése, azt tudják tesztelni, amit oda visznek a gyártók. És mivel a Cee'd (vagy most már Ceed) és a Focus nagy riválisok, hát bepróbálkoztak. Csikós Zsolt egyébként szerintem elég tárgyilagos tud lenni, ha a jelen gépeiről van szó.
Szerintem korrektebb lenne a teszt, ha pl. a 150 LE-ős és nem ST Focussal vetik össze aminek pl. alap futóműve van. A Ceed sem sport változat, igaz nincs is az a GT lesz az meg egy másik kategória meg még nem is tesztelhető...
hell. nekem februari a kocsim,de par napja,ha beulok,es radio nelkul,a csendben hallom a gyujtas raadaskor az mutatok hangjat ahogy atfordulnak.nkd is?
Hello , azoktól kérdezném akiknek "villanykézifékjük" van> a mellette lévő hosszúkás tárolórekesz (nyitott , bele lehet tenni golyóstollat , aprópénzt , esetleg mobilt élére állítva) aljában van-e nektek gumírozott csillapítás? Az ajtóbehúzó üregekben van , de nálam innen kimaradt a zajcsillapító/csúszásgátló gumilap. 2018 márciusi Ceed-ről van szó.
Köszönöm, ezeket tudom mármint kilogikáztam :D kezelni szerintem helyesen kezelem, csak szimplán nem működik :D de lehet biztosíték azt megnézem otthon.
Ja, nem volt egészen pontos a kérdés. A tükörnél van ugye a behajtás (legfelső nyomógomb benyom - behajt, gomb kienged - kihajt. És alatta van a tükrök négy irányba állítása egy másik kezelőszervvel, aminek a közepén van egy kis pöcök. A pöcök középállásban semleges, jobbra billentve a körülötte levő 4 gombbal állítható a jobb tükör, balra billentve pedig a bal tükör.
Nem válaszolok külön, de köszi mindenkinek aki reagált rá. Nincs külön tiltó gomb a tükörnél. A biztosíték tábla jó ötlet azt megfogom nézni ma köszönöm.
Motorolaj csere 20e km, VAGY 1 év, amelyik előbb elkövetkezik - legalábbis azon gépkönyv szerint, amit én látok. Én biztosan nem várnám ki a 20.000 km-t, főleg, ha nem hosszútávú utakon használom, hanem rövidebb etapokat megyek, még inkább, ha sok városi menet (sok újraindítással) szerepel a használatban.
A külső tükrök állítása csak ráadott gyújtás mellett működik nálunk (2010-es SW). Gondolom a kapcsoló közepén álló kis joystick-et átbillentetted azon tükör felé, amit állítani szeretnél. Ha így sem működnek, akkor lehet a hibát keresni - elsőként biztosíték táblában, ahogy azt már előttem is írták.
A hangerő-szabályozó gombnak nincs másik funkciója, ha bekapcsolt fejegység mellett nem működik, akkor hibás. Ezt támasztja alá, hogy a kormányról is csak időnként sikerül állítani a hangerőn. Egyébként én azt vettem észre, hogy a kormányról vezérelve kell kb. egy másodperc, mire a gomb megnyomását leköveti a hangerő változása.
"A használja gépkocsiját fejtámla legbiztosabb védelem érdekében úgy állítsa be a fejtámlát, hogy nélkül, vagy helytelenül közepe a füle magasságáig érjen. A vezető Állítsa be a feje és a fejtámla ne állítson a fejtámláján vezetés távolságát az ökle szélességével közben. Miközben enyhén előre nyomja az biztonsági övek helyükre ülés párnát az autó eleje felé, igazításáról. Állítsa a fejtámlát a megfelelő kipufogórendszer forró elemei pozícióba."
Szintén 2008-as Ceed. A tükör indítókulcs nélkül is kell, hogy működjön. Nézd meg a hozzátartozó biztosítékot. Valószínűleg a vezetőoldali műszerfal oldalon van, ha az ajtót kinyitod.
Meghosszabbított szervízintervallum miatt van a 20 ezer km.-es csere. Ez így jó. (De sokunk véleménye az, hogy inkább 10 ezer, vagy egy év..) A visszapillantó állítás nem ráadott gyujtásnál működik csak? Illetve nincs ott a tükör állítő billenő kapcsolóknál egy külön olyan kapcsoló, amivel ezt az állítási lehetőséget lehet külön ki-be kapcsolni? A rádió hangerő gomb dolgot nem tudom, esetleg nem több funkciós az a tekerentyű és esetleg másra van állítva? Bár ez csak tipp..
Meghosszabbított szervízintervallum miatt van a 20 ezer km.-es csere. Ez így jó. (De sokunk véleménye az, hogy inkább 10 ezer, vagy egy év..) A visszapillantó állítás nem ráadott gyujtásnál működik csak? Illetve nincs ott a tükör állítő billenő kapcsolóknál egy külön olyan kapcsoló, amivel ezt az állítási lehetőséget lehet külön ki-be kapcsolni? A rádió hangerő gomb dolgot nem tudom, esetleg nem több funkciós az a tekerentyű és esetleg másra van állítva? Bár ez csak tipp....
Megvettem ma egy 2008 as 1.6 dízel Ceed et. Igazából lenne is 3 kérdésem (nem kell savazni kocsikhoz nem értek, cserében máshoz igen :D). 1, ha jól látom ajánlott olajcsere 20e km, ez mennyire valós (azt tudom, hogy most le kell cserélni) Kövi kérdésem se a bal se a jobb elektromos visszapillantó nem csinál lófaszt se amikor nyomkodom, ha sokat áll ez beragadhat( gondolom nem mert alapból se állítgatod) hol keressem a hibát? 3. tudom ez vicces lesz szóval rádión nem nagyon működik a hangerő gomb aztán amikor kormányról vezérlem néha működik, ez szimplán beszart vagy van valami beállítás?
Motorosoknál alapvető eszköz a fedélzeten, kiegészítve CO2 patronokkal - hiszen ott nincs pótkerék. De van mini-kompresszorral árult készlet is: https://defektjavito.arukereso.hu/
"...A turbó amúgy mindig folyamatosan dolgozik, hiszen a kipufogógázok hajtják, pörgetik. ..."
Természetesen így van, de - ahogy a motor esetében sem - nem mindegy, hogy van-e rajta terhelés, vagy sem. Ha ráteszel egy nyomásmérőt a turbó nyomóágára, akkor láthatod, hogy ha simán felpörgeted a motort (pl. állóhelyben), hiába a magas fordulatszám, nem emelkedik a turbónyomás, de ha menet közben lépsz oda, akkor kis késéssel megemelkedik.