Én is a faeper miatt kezdtem el az alszeszt szűrni. Irdatlan sok kozmaolaj van rajta. Be is opálosodott, ekkor kezdtem olvasgatni az okokat keresve, és így jutottam el oda, hogy érdemes már az alszeszt szűrni. Kipróbáltam, bejött. Aztán, hogy veszített-e ez által az ízéből/illatából nem tudom. Mindenesetre nem tűnt fel.
Én igen. Megerősítelek, hogy igen olajos jószág. Akármennyire is szűrőm az olajat, a tárolásra használt üvegek nyakán, ameddig a pálinka ért, masszív kicsapódási csík jön létre. Csak üvegmosó és súrolószer kombináció hozza le.
Ezt használva mi szükség van a hűtés+szűrésre?Pontos számot töménységre-pontos fokoló hiányában- inkább nem írok,de 40-50 % között nekem még nem volt opálos.Ráadásul a felúszott olaj mennyiségétől függően döntök annak sorsáról,most pl alma főzésekor olyan kevés volt,néhány folt,hogy ment az egész az alszeszbe.
Ugyan nem nevezhető szűrésnek,de a hideg vízbe engedés,a kicsapódott olaj lefölözése kezd eltűnni a köztudatból.Nem figyeltem eléggé,világosítsatok már fel,mi a gond ezzel a módszerrel?Régen úgy hívták,hogy fagyis dobozos módszer.
Én folyamatosan szűrőm az alszeszt, leszűrt olaj, sem aroma, és illat anyagot nem tartalmaz. Ellenben csomó olyat aminek nincs keresnivalója egy jó pálinkában.
Aki kóstolta a pálinkáimat az tudja, hogy illatosak, ízesek.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Persze hogy lehet, ha valakinek a kiherélt pálinka a célja. Amennyiben illatokban, ízekben gazdag, hosszú lecsengésű italt szeretne készíteni, ne szűrjre! Csak a felületéről szedjük le és eszünkbe se jusson az alapos szűrés!
3hónap. Nem arról van szó, hogy engedélyes lesz. A "találás" a római jog szerint egy tulajdonszerzési mód, ez esemény megtörténte után elmehetsz és bejelentheted, mert már tudod igazolni a származását. Fikció, de így van.
Ne már:::::::::: amúgy elmondom talált tárgy egy év múlva lehet a tiéd, de nem lesz attól engedélyes, hogy megtaláltad:d:d . képzeld el találsz egy éles lőfegyvert szerinted egy év múlva tiéd lesz? :d:d és lehet nálad.
Ok akkor elmagyarázom nem csak hogy adásvételivel kell rendelkezned hanem ez egyben származás igazolás is, Márpedig ha basztatni akarnak akkor lekövetik hogy akkor megkapta e a gyártási engedélyt. Ja másik ha veszel valamit igen kötelességed meggyőződni az adásvételben szereplő adatok valódiságáról, nem kell igazoltatnod. Ja adásvételi szerződés nem bemondásra megy, (jobb helyeken) igen fiktív szerződés az bizony okirat hamisítás lehet.
Nem hiszem, hogy találsz törvényes megoldást, ha egyszer csak az öledbe pottyan egy főző. Azt tudom elképzelni, hogy bemész a rendőrségre leadod, mint talált tárgy és 3hónap múlva a tiéd, ha addig a gazdája nem veszi át. Innentől van eredete. :)
Nem vagy jogosult igazoltatni valakit és az eladó ezeket az adatokat diktálta be. A NAV nem vizsgálja a készülék semmilyen jellemzőjét, anyagát, kivitelét, ha 100 liter alatt van, akkor engedélyezi. Szóval csak mindenben tévedsz. :D
Hát ha akarod leírom neked a törvényt és ha akarod elmagyarázom , hogy mi és mit jelent, de ne menjünk bele. Mert te biztosan ismered és ezért buzdítasz egyszerű törvényes megoldás helyett bűncselekmény elkövetésére. Ne menjünk bele.