Keresés

Részletes keresés

Mikka69 Creative Commons License 2018.11.10 0 0 153644

Én is a faeper miatt kezdtem el az alszeszt szűrni. Irdatlan sok kozmaolaj van rajta. Be is opálosodott, ekkor kezdtem olvasgatni az okokat keresve, és így jutottam el oda, hogy érdemes már az alszeszt szűrni. Kipróbáltam, bejött. Aztán, hogy veszített-e ez által az ízéből/illatából nem tudom. Mindenesetre nem tűnt fel.

Előzmény: beetee (153641)
In Lak'ech Creative Commons License 2018.11.10 0 0 153643

Én igen. Megerősítelek, hogy igen olajos jószág. Akármennyire is szűrőm az olajat, a tárolásra használt üvegek nyakán, ameddig a pálinka ért, masszív kicsapódási csík jön létre. Csak üvegmosó és súrolószer kombináció hozza le.

Előzmény: beetee (153641)
Green Corner Creative Commons License 2018.11.10 0 0 153642

Hagyd kint a fűtetlen kamrában -10-en fokos hidegben, majd fog az opálosodni 48-46 alatt!:)

Előzmény: obsitos3 (153638)
beetee Creative Commons License 2018.11.10 0 0 153641

készítettél már faeperből? :)

Előzmény: obsitos3 (153638)
vandox4 Creative Commons License 2018.11.10 0 0 153640

Részemről mindegy miből szűröm ki, ha kiszűröm.

Előzmény: beetee (153635)
vandox4 Creative Commons License 2018.11.10 0 0 153639

Nincs vele gond, csak se Szőllősy se Hagyó féle szűrőm nincs. Így marad a hűtés, szűrés.

Előzmény: obsitos3 (153634)
obsitos3 Creative Commons License 2018.11.10 0 0 153638

Ezt használva mi szükség van a hűtés+szűrésre?Pontos számot töménységre-pontos fokoló hiányában- inkább nem írok,de 40-50 % között nekem még nem volt opálos.Ráadásul a felúszott olaj mennyiségétől függően döntök annak sorsáról,most pl alma főzésekor olyan kevés volt,néhány folt,hogy ment az egész az alszeszbe.

Előzmény: beetee (153636)
endrepp Creative Commons License 2018.11.10 0 0 153637

Szűrés egyértelműen pozitív változást hoz nálam is.

Előzmény: 1zsakkrumpli (153632)
beetee Creative Commons License 2018.11.10 0 0 153636

Miért menne ki a köztudatból?

Kozmaolaj szűrést sokan csinálnak különböző módszerekkel.

A legelterjedtebb a Szőllősi féle bukóteres, hidegvizes módszer.

Előzmény: obsitos3 (153634)
beetee Creative Commons License 2018.11.10 0 0 153635

Alszeszről volt szó.

Előzmény: vandox4 (153633)
obsitos3 Creative Commons License 2018.11.10 0 0 153634

Ugyan nem nevezhető szűrésnek,de a hideg vízbe engedés,a kicsapódott olaj lefölözése kezd eltűnni a köztudatból.Nem figyeltem eléggé,világosítsatok már fel,mi a gond ezzel a módszerrel?Régen úgy hívták,hogy fagyis dobozos módszer.

Előzmény: vandox4 (153633)
vandox4 Creative Commons License 2018.11.10 -1 0 153633

Azért van amikor kell szűrni, ha mondjuk 40-42-re lehigítom, beopálosodik,

lefagyasztom ,aztán szűröm. Vagy ez nem szedi ki az összes olajat? 

Opálosan nem szivesen hagynám, jobb módszert meg nem ismerek.

Előzmény: körte51 (153630)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2018.11.10 -1 2 153632

Én folyamatosan szűrőm az alszeszt, leszűrt olaj, sem aroma, és illat anyagot nem tartalmaz. Ellenben csomó olyat aminek nincs keresnivalója egy jó pálinkában.

Aki kóstolta a pálinkáimat az tudja, hogy illatosak, ízesek.

Előzmény: körte51 (153630)
sogi01 Creative Commons License 2018.11.10 0 0 153631

                                                      vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsa

 

Előzmény: sogi01 (153167)
körte51 Creative Commons License 2018.11.09 -2 0 153630

Persze hogy lehet, ha valakinek a kiherélt pálinka a célja. Amennyiben illatokban, ízekben gazdag, hosszú lecsengésű italt szeretne készíteni, ne szűrjre! Csak a felületéről szedjük le és eszünkbe se jusson az alapos szűrés!

Előzmény: 1zsakkrumpli (153599)
!MARATHÓN Creative Commons License 2018.11.09 0 0 153629

Az ilyen írások gyanakvásra  adnak okot. Mi készült el hamarabb? A pálinka , vagy a főzőmester!

Előzmény: Jocó0423 (153602)
evodia2010 Creative Commons License 2018.11.09 0 0 153628

Rátenném egy mérlegre, letáráznám, majd feltölteném vízzel, leolvasnám hány kg.

Ennyi lesz a liter is. Mivel 1 liter vagy 1 dm3 víz 1 kg.

Előzmény: ftorm (153607)
vandox4 Creative Commons License 2018.11.09 0 0 153627

Visszatérve az alapokhoz: Jobb valahogy legalizálni, mint "okosba" főzni vele, mint ahogy szerezte.

Mi nem vagyunk hatóság, te pedig lehetnél rugalmasabb:) 

Előzmény: k1001 (153624)
endrepp Creative Commons License 2018.11.09 -1 1 153626

3hónap. Nem arról van szó, hogy engedélyes lesz. A "találás" a római jog szerint egy tulajdonszerzési mód, ez esemény megtörténte után elmehetsz és bejelentheted,  mert már tudod igazolni a származását. Fikció, de így van.

Előzmény: k1001 (153623)
endrepp Creative Commons License 2018.11.09 0 1 153625

Tárgyi tévedéseket halmozol. :)

Előzmény: k1001 (153623)
k1001 Creative Commons License 2018.11.09 -1 0 153624

Igaz bocs.

Előzmény: Green Corner (153620)
k1001 Creative Commons License 2018.11.09 -1 0 153623

Ne már:::::::::: amúgy elmondom talált tárgy egy év múlva lehet a tiéd, de nem lesz attól engedélyes, hogy megtaláltad:d:d . képzeld el találsz egy éles lőfegyvert szerinted egy év múlva tiéd lesz? :d:d  és lehet nálad.

Előzmény: endrepp (153621)
k1001 Creative Commons License 2018.11.09 -3 0 153622

Ok akkor elmagyarázom  nem csak hogy  adásvételivel kell rendelkezned hanem ez egyben származás igazolás is, Márpedig ha basztatni akarnak akkor lekövetik hogy akkor megkapta e a gyártási engedélyt. Ja másik ha  veszel valamit igen kötelességed meggyőződni az adásvételben szereplő adatok valódiságáról, nem kell igazoltatnod. Ja adásvételi szerződés nem bemondásra megy, (jobb helyeken) igen fiktív szerződés az bizony okirat hamisítás lehet.

Előzmény: öreg_néne_b (153617)
endrepp Creative Commons License 2018.11.09 0 2 153621

Nem hiszem, hogy találsz törvényes megoldást, ha egyszer csak az öledbe pottyan egy főző. Azt tudom elképzelni, hogy bemész a rendőrségre leadod, mint talált tárgy és 3hónap múlva a tiéd, ha addig a gazdája nem veszi át. Innentől van eredete. :)

Előzmény: k1001 (153616)
Green Corner Creative Commons License 2018.11.09 0 0 153620

"Egyébként főzőre ha nincs eredet igazolása lehet kérni a NAV-tól  .......engedélyt."

ez lemaradt!

Előzmény: Green Corner (153619)
Green Corner Creative Commons License 2018.11.09 0 0 153619

Nekem megmutathatnád, elmagyarázhatnád ezt a lehetőséget!

Előzmény: k1001 (153601)
k1001 Creative Commons License 2018.11.09 -1 0 153618

Bocs egylépcsős főzőről van szó

Előzmény: Jocó0423 (153602)
öreg_néne_b Creative Commons License 2018.11.09 0 2 153617

Nem vagy jogosult igazoltatni valakit és az eladó ezeket az adatokat diktálta be.
A NAV nem vizsgálja a készülék semmilyen jellemzőjét, anyagát, kivitelét, ha 100 liter alatt van, akkor engedélyezi. 
Szóval csak mindenben tévedsz. :D

Előzmény: k1001 (153616)
k1001 Creative Commons License 2018.11.09 -3 0 153616

Hát ha akarod leírom neked a törvényt és ha akarod  elmagyarázom , hogy  mi és mit jelent, de ne menjünk bele. Mert te biztosan ismered és ezért buzdítasz egyszerű törvényes megoldás helyett bűncselekmény elkövetésére. Ne menjünk bele.

Előzmény: öreg_néne_b (153605)
k1001 Creative Commons License 2018.11.09 -1 0 153615

Igen középpárlatnál mérem  75 l  a főző.

Előzmény: Jocó0423 (153602)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!