A kommunizmusban is ezért nem működött a mindenki egyenlő ( csak egyesek egyenlőbbek, de ezt nem mondták ki), mert igen van akinek 50 az IQ-ja, van akinek 150, ha meg azt mondja valaki legyen mindenki egyenlő akkor az ő sorsáról döntsön az, akinek 50 az enyémről meg, akinek 150-es az IQ-ja. És ha mindenki ugyanúgy él és ugyanazt kapja semmi sem fogja motiválni Pityi Palkót sem, hogy tanuljon jobban, vigye valamire stb. Minek ha akkor sem lesz csak minimálisabban jobb?
Aztán látjuk mégis hányan sírják vissza azt a rendszert "Kádár idejében minden jobb volt" "bezzeg akkor.." Mindig is volt ez még a pattintott kőkorszakban is volt "bezzeg az én időmben" Mikor a mostani nyugdíjas generáció sopánkodik a metrón, hogy ár megint egy diszkóbaleset képei vannak az ingyen osztogatott gyújtósban, ezek a mai fiatalok, csak mennek az autóval ész nélkül, bezzeg a mi időnkben... NEM VOLT AUTÓ!!! Nyilván kevesebb diszkóbaleset volt mikor a kölöknek, akinek épp csak megszáradt a pecsét a jogsiján nem adták oda a Trabantot meg a Wartburgot, hogy elmenjen vele bulizni a haverokkal, amire évekig spóroltak és vártak rá, hogy átvehessék.
Meg persze, hogy minden jobb volt ahogy mondják nem a világ lett rosszabb, a hírszolgáltatás lett jobb.
PErsze, hogy azt mondja egy mai idős ember, hogy bezzeg régen mikor ő volt gyerek simán kint tudtak játszani az utcán ma meg már ki se merik engedni az unokát, mert minden bokorban gyerekrablók vannak, micsoda világ lett ez. Igen, mert a rémhíradóban csak ilyen hírek vannak, régen meg ha nem a környezetükben történt nem szereztek róla tudomást. Akkor is ha az ország másik végében elmászkált egy gyerek nem volt hír talán még ott se. Elmászkált reggel egy faluból, dél körül valaki megtalálta, visszavitte. Ma meg már 5 perc után osztják a neten, bemondja a tévé stb. Ha pedig előkerült az már nem hír, persze, hogy úgy látszik sokkal több ilyen eset van.
Na meg manapság már bárki gyárthat tartalmat, van rá eszköz, mindenki zsebében. Kamerás mobil, amivel videót lehet felvenni. Ez meg kétélű fegyver szintén. Mikor a neten lehet látni a sok hülye videókat, ahol mosogatógépbe való tablettát eszik, hideg vízzel önti le magát stb. Ilyen régen is volt, csak minden hülyeség egy szűk baráti körön belül maradt, hiszen a VHS kamera drága volt, a super 8-as felvevővel pár percet tudtak felvenni, nem erre használták. Így más nem látta, csak, aki ott volt. Ma meg már másnap milliók láthatják.
Ezek szerint, aki hisz istenben az is hülye? Vagy isten létező dolog? Nem láttam, tehát nem tudom létezik-e. De azzal sincs baj ha valaki hisz a tündérekben, Mikulásban, szellemekben, pedig nem bizonyított a létezésük.
Hülyék meg mindig is voltak és lesznek és mióta általános választójog van ők döntik el a szavazásokat mindig.
Az a nagyon nagy különbség, hogy ha te vonatmániás vagy, azzal valóban nem ártasz senkinek, már amennyiben egyebekben normális vagy.
Lehet rajongani vonatokért, órákért, régi szalagos magnókért, késekért, bármiért, de ezek tényleges, létező dolgok.
Van aki szereti a régi magnókat, más nem, de senki sem vonja kétségbe a létezésüket.
A laposföldesek olyan valamiért rajonganak, ami nincs.
Objektíve nem létezik.
Márpedig ha valaki nem létező dolgokban hisz, az sajnos hülye, nem tudom és nem is akarom ezt szebben megfogalmazni.
És ha hülye, azzal se lenne nagyobb baj, a 100-as IQ-nak ugyebár ki kell jönnie valahogyan, de akkor az, akinek csak 50 jutott, az vigye ki szépen a postát, etesse az extrudáló gépet, ezt is meg kell csinálnia valakinek, de semmiképpen se legyen büszke arra, hogy ő hülye.
Mivel azonban ők büszkék magukra és statisztikailag is sokan vannak, igenis kárt okoznak nekem, neked, de még maguknak is, csak azt nem fogják fel.
Szavaznak, megválasztják Donald Trumpot, aki pontosan olyan, mintha egy Monthy Python jelenetből lépett volna elő.
Megválasztják Orbán Viktort, immár harmadszor, akinél jelentősebb tolvajt még Mikszáth se tudott volna elképzelni és az a válasz a miértre, hogy a politikus mind lop.
Pedig azért baszottul nem mindegy, hogy valaki kihúz a zsebemből egy százast, vagy kilopja a seggem alól a lakást, az országot, a világot, a jövőt...
Nézd meg Orbán Úr beszédeit.
Eddig se volt semmi értelmük, de most, hogy lecserélte a szavazóit a leghülyébbekre, már kerek mondat sincs bennük.
Random egymás után hajigált frázisok, ennél Aczél György emberei nívósabban dolgoztak, ámbár számos fordulatot egy az egyben vesznek át: "kiemelte", "rámutatott", "áttekintette az aktuális kérdéseket", "gyümölcsöző megbeszéléseket folytatott", stb.
Hát ne mondd már, hogy a hülyék, pláne ebben a volumenben ártalmatlanok!
A dolog bonyolultabb. Hankiss Elemér mondta még a '90-es években, hogy egyhetes újságokat olvas. Azaz a nov. 4-i napilapot majd 11-én olvassa el, mert akkorra már eltelik annyi idő, hogy könnyebben szétválassza a szenzációhajhász sallangot és a valóban fontos dolgokat. Mivel Hankisst mindig nagyra értékeltem, ez az első pillanatban bornírt ötlet azóta is sokszor megfordul a fejemben. Nagyon jó kis szűrővé vált. És egyre inkább szükségem van rá, hisz a net révén még a valódi és nagyon is valóságos problémákról szóló cikkek, tényadatok is olyan mennyiségben bombázzák az agyunkat-lelkünket, aminek a feldolgozására egyszerűen nem állunk készen. Időnként ezért aztán kisül az agyunk (elkezdünk kórosan szorongani vagy épp durván leegyszerűsíteni - és akkor támad a sötétség).
Namost ehhez mi kell: az a bizonyos tudatosság, amire a legkevésbé jó maga az eszköz, a net. Merthogy nem fogunk minden hírnek a nyomába eredni, az tuti (bár elvileg megtehetnénk). A tudatosság fő eleme pedig az önkorlátozás.
Hogy tarts rendszeresen netmentes napot, hogy kapcsold offline üzemmódra a telefonodat, hogy vásárolj ismét nyomtatott sajtót, hogy menj el egy könyvtárba.
És hogy legelőször is: számold fel a kurva FB-fiókot és hirdesd büszkén, hogy megtetted, mert az értelmes ember előtt ez az egyetlen út áll.
Álhirek voltak a net előtt is. A modern kori helyzet annyival jobb, hogy tudatos nethasználattal, amit oktatni kéne már rég könnyebb utánajárni, hogy igaz-e. Régen ha a faluban megirtak valamit az újságban akkor hol nézett utána az átlagember? Ma pár perc Guglizás, hogy megjelent-e máshol, hogy a felhasznált kép, nem-e egy 10 évvel ezelőtti tök másról szóló cikkben jelent meg először. Ezt kéne tanitani, hogy nem kell mindent ész nélkül megosztani, rá kell szánni pár percet, hogy megnézd igaz-e.
Pedig elvileg, az internet épp arra lehetne alkalmas, hogy az ember okosodjon.
Jó hát az információ mellet a dezinformáció is ugyanúgy terjed
De ezzel együtt döbbenetes, hogy mekkora méreteket ölt a sötétség. A felvilágosodás korának embere elszégyelné magát. Sőt, a középkori ember is, lévén szellemi szempontból se volt olyan sötét a középkor.
A laposföld hívőkkel nincs is baj, a régi mondás is úgy tartja, ameddig nem volt Facebook csak a környezeted tudta, hogy nem vagy normális.
Most meg a hasonszőrűek egymásra találnak, végül is ha azt hiszi a Föld lapos azzla pont nem árt senkinek, mintha pl. mi akik buszokért, villamosokért meg vasúti járművekért vagyunk oda, és pl. Nohab mozdony a kedvencünk és képesek vagyunk érte átutazni az országot egymásra találunk egy csoportban, az jó, egyrészt rájössz, hogy nem csak te vagy, aki rajong az ilyesmiért és ezzel pont úgy nem ártunk senkinek, mint a laposföld hívők.
Akkor van gond ha olyan dolgokban terjesztik a kamu hülyeségeiket mint pl. az oltásellenesség, és van ,aki ezt komolyan veszi, és pl. emiatt tör ki kanyaró járvány, mert sok hülye elhiszi ,hogy az oltás méreg és nem adatja be a gyereknek és emiatt rég legyőzött betegségek tombolnak újra. Vagy pl. egy rákos beteg nem kéri a kemoterápiát, mert elhiszi Norbinak meg másnak, hogy ha kilószámra zabálja a C-vitamint akkor meggyógyul. A hiszékenységet ki lehet ám használni, na meg ha azt mondja a kuruzsló, amit hallani akarsz lásd. egyél jó sok C-vitamint és meggyógyulsz vs. nem tudni biztosat, de a kemoterápiát meg lehet próbálni, nem kellemes, de lehet, hogy tud segíteni. Pláne, ha van némi igazság is a hazugság mellett, Puzsér ezt jól levezette pont Norbi Update esetén, hogy eleinte ha igazat mondasz akkor később könnyebb hülyíteni a népet lásd. pl. kimondta azi gazat eleinte, hogy nincsenek csodaszerek, hogy bekapok naponta két tablettát és ugyanúgy kilószámra zabálom a chipset meg iszom a sört a tévé előtt egész nap, és csak akkor mozdulok meg ha csatornát váltok attól a drága tablettától leszel nádszálkarcsú, ahhoz más is kell. Aztán meg jöhet a csak az én update termékeim a jók attól lehet fogyni, a cukor vegyjele meg hasonlít a kokainéra azt ne egyél egyáltalán.
Alapvetően mindenkinek jogában áll hülyének lenni, ameddig azzal nem veszélyeztet másokat. Ha azt hiszi lapos a Föld vagy kapaszkodik miután megtudja, hogy forog is, esetleg harmadfokú orgazmust él át ha meglátja a kedvenc villamosát azzal kinek árt? Akkor se ha talál még tematikus csoportokban több másik hasonszőrűt is, legalább lesz közös téma.
Eleinte még e-mail cím alapján is lehetett keresni, na az hasznos funkció volt, sok troll bánta, aki azt hitte nyugodtan szórakozhat a neten meg anyázhat meg fenyegethet, mert sose találják meg. Vettem részt pár vadászatban anno, hasznos dolog volt, ameddig meg nem szüntették. Sőt eleinte csak formot vették le az oldalról és tudtuk még használni a funkciót egy ideig ha megvolt lementve a kereső oldal.
Most töltöm a 30 nap kispadot ott, mert valaki felnyomott egy poszt miatt, amiben volt egy "geci" az ismert Mónika show részből vett idézet egy Tibi Atyás posztban. Nem nagyon hiányzik, mert olvasni tudok így is.
Ami miatt jó a sok tematikus csoport, amik között van értelmes, ahonnan kivágják a trollokat meg hülyéket és pl. a fotós menetekről meg a nosztalgia villamosok közlekedéséről hamar jön az infó, na meg pl. Vasraj csoportban az érdekes fotótémákról is a vasúton.
Az meg már régóta így van, hogy pl. kiraksz egy túlexponált képet egy félig megevett virsliről meg egy kávéscsészéről ,hogy reggeli time az kap 2000 lájkot ,egy minőségi fénykép meg 10-et.
Az a baj a facebook-kal, hogy korábban, ha valaki hülye volt, az szégyellte magát.
Ma meg büszke rá.
Mert régen ő egyedül hitte a faluban, hogy a föld lapos, ma meg talál több millió hasonló hülyét és azt hiszi, hogy ez egy vélemény, amit tiszteletben kell tartani. Mert ő így gondolja.
De ez nem vélemény, ahogy az sem, hogy 2x2=5, hanem ténykérdés.
Emberek nem csak hogy elhiszik azt, hogy Hillary Clinton a választási kampány kellős közepén gyerekeket abuzál egy washingtoni pizzéria alagsorában, hanem az egyikük állig felfegyverezve be is ront oda, hogy aztán a konyhában megszeppent pizza-szakácsokat találjon.
Magát meg kisvártatva a börtönben, de biztos vagyok benne, hogy még mindig szilárdan hiszi, hogy csak ő, meg a többi futóbolond az okos, mindenki más meg hülye.
Egy általános iskolai osztálytársam éppen most küldött rám egy Kárpátia klipet, amiben magyar katonák masíroznak a 2. világháborúba.
Abba a háborúba, amiben bestiálisan meggyilkoltak 600 ezer magyar embert, másik 350 ezret meg hidegvérrel a halálba vezényeltek.
Amiben a nemzeti vagyon 40%-a elpusztult.
Nem szoktam ezekre válaszolni, de ez most annyira felbaszott, hogy rövid úton elküldtem az anyja picsájába.
A csávó különben annyira okos volt már gyereknek is, hogy kapott egy egyest, erre vett két liter hipót, hogy akkor azt ő megissza.
Szerencsére csak egy kupaknyival ivott...
Most, hogy közöltem vele, hogy nem vagyok fasiszta, mi lesz?
Majd nem küld nekem ilyesmit többet, de nem lesz kevésbé hülye és a partnereket mindig meg fogja hozzá találni, mert Mark nem tudott csajozni.
Oké, ha nem jön a facebook, lehet, hogy az iwiw töltötte volna be ezt a funkciót, de azért eléggé lehangolónak látom a helyzetet.
Mondjuk a személyes ismerettségi körömben, munkahelyen, az állandóan facebook-ra bölcsességeket kitolóktól kiütést kapok. Nem kellemes emberek, úgy értem, fájdalmas a butaságuk. Nincs egy téma! amiről lehetne velük beszélni.
például van egy nő, 40+-os. Állandóan tolja ki a bölcseleteket. Ezenkívül még jár megszálottan edzeni. A következő témákról lehet vele beszélni: az épp aktuális mély életbölcselet a facebook-on, melyik kollega milyen ruhát hord, melyik kollega mit eszik, melyik kollega milyen kövér.
Na most ilyennek, meséljek a színházi élényeimről, vagy hogy olvastam egy érdekes etológiai cikket, vagy hm, micsoda új felfedezés történt...
A napi politikát nem akarom idekeverni, de elképzelhető aki ennyi ésszel él, mennyit fog ért meg a dolgokból és miket hisz el. Én mondjuk ilyenkor csak nézek ki bambán a fejemből.
a mémekkel nincs bajom, ha jók, meg azok valamennyire reflektálnak arra legalább összekacsintás szintjén, ha egy híres ember vagy karakter szerepel bennük, ilyen a pénzszórós GIF. de ez a pezsgőspoharas kép, vagy amikor az FBI-osok arcába röhög a Wall Street farkasában, teljesen eltérő szövegezéssel mennek.
Di Caprio mémeivel Dunát lehetne rekeszteni: van még a kempingszékben röhögős, a széttárt karú önelégült, a (szó szerint) pénzszóró, az ugrásról nőt lebeszélni akaró, majd lesajnálóan rábeszélő, meg még biztos hagytam ki egy sort.
Engem még mindig megdöbbent, hogy felnőtt emberek! raknak ki ilyen baromság idézeteket. Komoly? Ez az életük egy fő célja, hogy a facebook-ra valami ócska bölcsességet kirakjon?
Főleg az erre szakosodó gagyioldalaktól mászok a falra, amelyek azzal adnak nyomatékot az idézetnek, hogy beraknak háttérnek egy nimfomán arcot vágó bikinis csajt, egy szereplőt valami török sorozatból vagy éppen Don Corleonét. Mert ettől aztán biztos igaz lesz...
Igen, s akik ilyeneket leírnak, azok egyébként egészen kellemesnek és értelmesnek tűnő emberek is lehetnek. (Tehát mégiscsak kevesebb vagyok a FB mellőzésével, hisz nem tudom, hogy kitől kellene óvakodnom-:)
De a másik közkedvelt funkció is tökéletesen is fölösleges és megtévesztő: belinkelek egy számomra kedves cikket a macskák alvási szokásairól. Aki látja, nem tudja, hogy hány percet töltöttem a téma kutatásával, s hogy mennyire értek vele egyet. Azt se nagyon tudja, hogy lelkesedésből, unalomból, cinizmusból vagy szimpla kreténségből linkeltem be. De ott van. Ő elolvassa és az lesz A tudása a macskák alvási szokásairól. Hát noooormális?
Engem még mindig megdöbbent, hogy felnőtt emberek! raknak ki ilyen baromság idézeteket. Komoly? Ez az életük egy fő célja, hogy a facebook-ra valami ócska bölcsességet kirakjon?
Önálló gondolat eleve nincs? Most direkt csak azért beléptem, és kerestem párat:
Akkor tudod elviselni a fájdalmat ha megtanulod szeretni
Az ábrándozás nincs életkorhoz kötve. Az álmok pedig nem öregszenek.
Attól hogy nem vagy tökéletes még lehetsz különleges.
Hogy lehet ilyen szarokat egyáltalán...nem tudom felfogni. Felnőtt emberek. Ennyire buták, hogy nem érzik, hogy ezek mennyire üres ostobaságok? Mert értem én a magamutogatást, az egy dolog. De ezek az üres hülyeségek?
Aki szerint az ilyen mondatok bármit is jelentenek, az valami cefetül ostoba.
Ismerős megtalálása: ugye erre volt egy magyar találmány, az iwiw. Annak se volt túl sok értelme, de az mondjuk tényleg egy képes album volt: mindenki feltett magáról és a családjáról néhány képet, s azokat böngészve jó volt elmerengeni a múlton. A FB viszont egy totális magamutogatás, legtöbbször a funkcionalitás teljes hiányával.
Pl. ha én a reggeli kávémat lefotózom, s aláírom, hogy "Csak úgy" és teszek még utána hat kibaszott szmájlit, akkor tkp. mit akarok, mit üzenek? És ha még egy Oravecz Coelho idézettel is megspékelem, miszerint "Minden reggel annyit ér, amennyit a tejhab elbír." - akkor mit üzenek magamról, a világról? És kinek?
És 6-8 ilyen csupaszív pillanatkép után jön egy-egy kocsmaszintű politikai fröccsenés - és én nem tudom, hogy melyik "hitelesíti" a másikat.
Szerintem a Facebookra egyetlen megoldás létezik: kilépni és megszüntetni a fiókot. Ezt én olyan 4 éve tettem meg. Semmilyen veszteségérzetem nem volt azóta egyszer sem, ellenben felhasználóként sokszor idegesítettek fel általam elvileg tisztelt emberek.
Ez valós kérdés, valóban, mindenki el kell döntse maga, mivel nem vagyunk egyformák szerencsére, ki így, ki úgy.
Én, a magam részéről azt gondolom, hogy a Facebook a 21. század legkártékonyabb drogja, a kokain messze eltörpül ellette.
Markot nekifutásból rúgnám tökön, pedig nem akart ő semmi rosszat, csak hogy az ismerősök találják meg egymást.
Aztán akart sok mást is, aminek hatására ma egy manifeszt idióta az USA elnöke.
Brazília elnöke egy nőgyűlölő, zavaros agyú faszparaszt, ami mit érdekeljen minket, hát azt, hogy kivágja az esőerdőket, aztán majd nem lesz levegő, amit beszívjunk.
Ezzel együtt is használható jóra is akár, de ahhoz olyan szintű tudatosság és intelligencia szükséges, ami a felhasználók 99%-ára nem jellemző.
De azért már most csak megkérdezem:
Ha megtalálom a gimnáziumi osztálytársamat, hogy 20 évig nem kerestem, annak csak van egy oka, szóval hogy végre megtaláltam, az tényleg olyan kibaszott jó dolog?
Nálam péklapát-díjas az ilyen arc, ahogy a "legyen újra sorkatonaság, hogy a mai neveletlen gyerekek megranulják a rendet és fegyelmet" írások elkövetői és megosztói is.
Pláne, amikor nők osztják meg. A máséval a csalánt tipikus esete.
Mindenki rá akar csatlakozni valami jó vagy annak gondolt közösségi élményre, és ennek érdekében gyakran alkalmaznak nyakatekert megoldásokat vagy logikai magyarázatokat, csak nem mindegy, hogy valaki a a '60-as évekbeli, a '80-as évekbeli', vagy az új évezred első évtizedbeli élményeit akarja a "bezzeg az én gyerekkoromban" formulával megosztani.
Ahogy a Szomsza-fílingre is sokan rá akarnak cuppanni, csak nem mindegy, hogy valaki valós időben nézte a sorozatot, vagy már csak ismétlésben, esetleg még ott sem, csupán netes videórészleteket és mémeket ismer.
De az elsőhöz visszatérve, nem is értem, miért akarná valaki, hogy a mai gyerekek úgy legyenek gyerekek, ahogy ő volt gyerek 20-30 évvel ezelőtt, miközben ő sem úgy volt gyerek, mint a szülei, és nem is úgy felnőtt, ahogy a szülei.
Nálam péklapát-díjas az ilyen arc, ahogy a "legyen újra sorkatonaság, hogy a mai neveletlen gyerekek megranulják a rendet és fegyelmet" írások elkövetői és megosztói is.
Kérdés, hogy mennyire és meddig szórakoztató ez, s mikortól válik kényszeres tevékenységgé. Én is jóval kevesebbet olvasom pl. amióta van net, s hát nem vagyok benne biztos, hogy nem voltam több akkor, amikor rendszeresen jártam könyvtárba és estéimet valami szar film megunását követően vagy munkával vagy olvasással töltöttem.
Nagyfokú tudatosság szükséges hozzá, hogy kordában lehessen ezt tartani. Márpedig épp ezt a tudatosságot rombolja le a net lényegében minden műfaja.
Azt bírom még az ilyen bezzegrégen posztokban, hogy itt is megfigyelhető az inflálódás: korábban úgy tették közé, hogy az 1980 előtt születettek, utána lett belőle 1990 előtt, de találkoztam vele már 2000 előttiekről szóló változatban is.
Én az ismerősök többségénél kikapcsoltam a követést, így megmaradnak ismerősnek, de nem kapom az arcomba a mérsékelt hülyeségeiket, vagy azt, hogy mivel akarnak felvágni. Aki meg nagyon hülye volt, azt töröltem, feltéve persze, hogy korábban bejelöltem vagy visszaigazoltam a jelölését.
Amúgy engem a migránsozásnál sokkal jobban idegesít, ha lehet persze különbséget tenni, amikor valaki arról értekezik, hogy ő a gyerekkorában nem ült a gép előtt, bezzeg a mai gyerekek. Azt nem teszi hozzá a hülyéje, hogy mai felnőttként ő sem azt teszi, amit az akkori felnőttek csináltak, pl. az ő gyerekkorában a felnőttek nem fészbúkoztak.
De ezen felül már a saját buborékomat is unom, amibe a fácse bezár, a váltakozva megjelenő Oravecz-Coelho falvédő szövegtől, amiből csöpög a SZERETET, majd ugyanattól a tagtól egy migránsos-cigányos hírtől kifordul a belem, legszívesebben kitiltanám a picsába, de nagyon hamar a legmagányosabb facebook-felhasználó lennék, az a benyomásom, hogy kevés kivételtől eltekintve mindenki hülye...
De blogokból, fórumokból akár okulni, ötletet meríteni is lehet.
Persze az arány roppant csekély a hasznos tartalmat illetően.
De ez nálam úgy szokott menni, hogy nézek valami kevés figyelmet igénylő műsort, pl. Survirvor, ValóVilág, NFL és közben nézegetem a netet.
Vagy dolgozom és ha tele a hócipőm, akkor belenézek valami limonádéba.
A barátnőm például szinte egyáltalán nem néz sorozatot, ha nálam van, akkor kénytelen és a múltkor kifejtette, hogy az Aranyélet végülis nem rossz, remekek a színészek, de ő sajnálná rá az időt, mert mi lesz, ha megnézi? Jobb lesz attól neki?
Pompás kérdés, nem is tudok rá jó szívvel igent mondani, de visszakérdeztem, hogy ha megnézünk egy Figaro házasságát, amit minimum 30-szor láttunk, attól mi lesz jobb? (Már hogy magát az opust láttuk ennyiszer, nem feltétlen az adott előadást. És nincs mindegyikben Netrebko, sajnos...)
Mindkettő színtiszta szórakozás, 1-2-3 óra, ami alatt jól érezzük magunkat és én nem várok semmi többet az ilyen jellegű tevékenységtől.
Jól szórakozni az okvetlenül rossz dolog?
És sajnálni kell a ráfordított időt?
Ezért nem bosszantott fel sem a LOST, sem a Maffiózók lezárása, mert a frappáns és egyértelmű lezárásnál nekem többet adott az a heti 1 óra tizen éven keresztül, amikor kimondottan jól szórakoztam.