Van olyan Fuji, aminek jelentős a teljesítménytartaléka hidegben is. Többet fogyaszt akkor mint más modellek, de cserében tudja tartani a hőmérsékletet.
De, úgy általában megéri azt választani amit a szerelő ajánl, ha elérhatő, nagyobb cég.
Beltéri a plafon alatt a visszaszívott levegőt méri. A ventilátor meg a komfort zónába tolja be a levegőt, ami elég távol van ettől a magas ponttól. Kísérletezz!
Üdv. Még új vagyok ebben a témában. Sokat olvastam vissza, de valahogy nem találtam olyan "láma" kérdésre választ ami engem érdekelne. Szóval, felszereltettem egy Polar inverteres klímát fűtésre erre az átmeneti időre. Azt tudom, hogy ezek az invereteres klímák nem on-off rendszerűek. De az miért van, hogy be van állítva a klima fűrésre 21 fokra, de már 23 fok van ittben? Valami elkerülte a figyelmem a beállításnál? Köszi
ez egy dc motor más a szerkezete.Elvileg javítható lenne DE: Általában a mechanikai elemek sérülnek tehát a rota fej illetve az azt dogadó "anyarész" ahol a kamrák vannak . Igy a megfelelő kompresszióhoz gépmunka kellene. Ha ez nem sérült akkor lehet freonálló huzallal tekercselni. Csak éppen a tekercsmag ponthegesztett és bonthatatlan. Míg a hűtőgépkompresszorokban(dugattyús kompresszorok) 2-3-4 db kis rugón van a motor. Bontható így tekercselhető)
Túl nagy probléma azért nincs nálad, mert legalább a 2 tarifás órát sikerült felrakniuk. A hangfrekvenciás vevőnek lehet rosz a programja. Nálam ez van: 953TH01 (ELMŰ-s), de először nálam GEO- hoz valóval próbálkoztak. Panaszkodtam, erre hoztak egy másik fajta GEO-st, ami már egész sokat volt felkapcsolódva, de persze még mindig lekapcsolta az áramot. Ezután tudatosodott bennük, hogy a GEO nem egyenlő a H-val. Fejükhöz kaptak, hogy ahhoz más óra is kell, ami nincs is raktáron. Aztán pár hét múlva végre sikerült szerezniük egyet, és végre ketyegni kezdett a filléres H óra. Egyébként azzal védekeztek a töketlenkedésüket illetően, hogy én vagyok a fehér holló, mert a klímához mindenki a GEO-t kéri, és hogy miért is ártana a klímának, ha naponta többször lecsapják róla az áramot 🤔
Hitachi RAS-50YH5/Rac-50YH5 klíma kompresszort keresek, kérem, aki ebbe tud segíteni az, jelezze illetve egy Panasonic CU-E18LKE ehhez is kompresszort keresnék. Segítséget előre is köszönöm.
Most néztem, tegnap óta mindkettő ment egy kicsit előre az 1.8.1 6kWh-t, az 1.8.2 1kWh-t. Megfigyelem egy pár napig, lefényképezem aztán beszólok nekik.
Már az is zavart hogy milyen alapon hoznak egy használt órát aminek nem üresek a regiszterei és 2013-as a hitelesítése.
Október 15. után már csak az egyik számlálónak szabadna változnia. Nálam egyébként az 1.8.2 a kedvezményes és az 1.8.1 a normál díjszabás, de aki felrakta pont fordítva mondta. Számlázásnál szerencsére jó helyre került minden. Elképzelhető, hogy nálad nem a H tarifához való hangfrekvenciás vevőt rakták, hanem a geo tarifához valót, ami nap közben is kapcsolgat.
Nem lepődnék még semmin, mivel nálam is hónapokba telt, mire felfogták, hogy mit is kéne hozniuk. Tudnék mesélni...
Akinek van H tarifás órája segítsen már legyen szíves.
A nyáron került fel a H tarifás ACE6000 H tarifás órám, amit használtan hoztak ide, volt benne mérőállás.
Az 1.8.0 regiszterben, ami az "Összes hatásos import energia" volt már egy jóképű 40ezer kWh a felszereléskor, ezen csodálkoztam is.
Az 1.8.1 (Csúcsidőszaki import hatásos energia 1. tarifa) és 1.8.2 (Csúcsidőszakon kívüli import hatásos energia 2. tarifa) 0 volt.
Megkérdeztem a szolgáltatót, ez utóbbi kettőt olvassák le majd elvileg minden év ápr. 15, és okt 15-én, és állítólag ezeket nullázták telepítéskor, az 1.8.0 nem számít. Eddig ok.
Bizonyos leírásokban azt mondják hogy az 1.8.1 a téli időszakban változik, az 1.8.2 a nyáriban.
Nekem azonban az elmúlt pár napban amikor néztem mindkettő változott, előbbi 62, utóbbi 12 kWh-t.
Hogy van ez akkor, tudja ezt valaki?
Ez a 2 regiszter a napközbeni csúcs és völgyidőszak (mint a bojleres tarifánál) vagy a téli-nyári kellene legyen?
Azért ezt nem tanácsos este kipróbálni, mert akkor tényleg nem a a fűtés lesz a legnagyobb gondod, hanem az, hogy mindennek nekimész, és a vécében, ha nincs ablaka, keresgélheted a lehúzót meg a papírt.:-) És nem biztos, hogy a hűtőben lévő cuccok mindegyike díjazni fogja..... :-)
Szerintem a jelenlegi szélsőségesen környezettudatosnak _hitt_ környezetpolitika miatt a villamosenergiával kapcsolatos fejlesztések lesznek a közeljövő súlyponti kérdései. Lehet tévedek, de a fűtésre használt energiák közül ezt tartom a legstabilabbnak.
A villanyautózás terjedése ebben a tekintetben kétélű fegyver, mert egyrészt pont emiatt kell nagyon komoly fejlesztéseket eszközölni, másrészt ezen fejlesztések esetleges lemaradása a villanyautózáshoz képest okozhat az ellátásban itt-ott meleg, akarom mondani hideg helyzeteket :)
iszok egy kávét és lenyírom a füvet. Ja, mindkettő elektromos?
Akkor bütykölök a műhelyben, basszameg áram kell ahhoz is.
Az asszony főzni, mosni, porszívózni, takarítani akar.
A gyerekeknek nincs net.
Pont ezért megyünk el pár évente amúgy egy kulcsosházba az erdő közepére, ahol tényleg nincs áram, se térerő. Csak cserépkályha, jó levegő, petróleumlámpánál lehet könyvet olvasni. Érdekes érzés elmenekülni...