Ebbe a topikba többségében betegek és hozzátartozóik írnak. Sajnos előfordul, hogy a betegeket gátlástalanul kihasználni akaró fórumtagok (csalók) privát levélben különböző hatástalan csodaszereket ajánlanak a topikban megjelenő új betegeknek.
Köszi szépen! Lassan legalábbis kiegészítésnek rá kéne térnünk az iv tápszerre, nekünk kabiven perip-et ajánlottak, de nem akarják otthon adni. Be szretnék fektetni sbo-ra, ahol 60 ágyra két nővér van. Gondozza a család ahogy kell itthon, és ha lenne lehetősége még iv tápszerre, akkor minőségi heteket nyerhetne talán. De az nem minőségi idő amit a kórházban tudnának neki adni. Kereslek privát.
Mi meg olyan szak vagy hospice ápolót keresnénk cegléd-szolnok vonalon aki jogosult lenne portba is adni a szükséges cuccokat. Másik kérdés a tápszer és a vitaminok. Léteznek-e portba adható tápszerek? Harmadik kérdés, napok óta nem tud aludni, a felírt ópiátokkal sem. Zolsanát próbáltuk még de azzal csak azt értük el, hogy öntudatlan állapotban saját valóságában a munkájáról és egyéb dolgokról vitatkozott.
De voltàl pet ct nemolyan regen ami negatìv volt? Ùgyenlekszem...amùgy pet ct sem... edesapàm volt 1 hònapja , elvileg negatìv , ill nemtudjak azt mondani, hogy se pozitìv se negatìv a nyirokcsomò erintettsèg...
Anyukádnak örülök, még sok szép sétát és finom csirkecombot kívánok neki.
Sajnos van egy olyan érzésem, hogy Japipapi komolyan gondolta, hogy nem ír ide többet. Én nagyon sajnálnám, ha valóban így lenne. Oszlopos tagja a fórumnak és jó látni a pozitív példáját.
Örülök, hogy jól vagy 91 kg màr daliàs súly👍, milyen magas vagy?
Tavaly nagyon szurkoltam Neked, mindíg tiszteltem a nagy küzdőket.
Anyum is jól van, tavaly mikor kikaptàk a gyomràt Olàh prof kb 30-40% esélyt mondotta felépülésre.
Vasàrnap meg úgy becsavart egy nagy csirkecombot normàl adag mazsolàs rizzsel, hogy öröm volt nézni, lefújtotta egy krémessel, aztàn sétàltunk a parkban 3-4 km-ert. 👍.
3 azaz hàrom kanàl krumplipüré-csirkemell turmix volt a kezdés tavaly júliusban.
Annak is kijött a fele.. A Wc -ig úgy tàmogattam ki heteken keresztül, nem gondoltam volna 😀
Van kb. 20 db vaníliás Nutridrinkünk, ami nem jött be (édesanyám nem bírja meginni). Nagyon szívesen odaadnám valakinek, hogy ne menjen kárba. Budapesten lakunk. Elvinné valaki?
39 éves vagyok, 7 éve műtöttek vastagbél daganat miatt.Januárban az esedékes felülvizsgálaton derült ki, hogy a májban és a jobb felső tüdőlebenyben áttét keletkezett. Semmilyen tünetem, panaszom nem volt. A májból 2 gócot vettek ki, illetve eltávolították a jobb felső tüdőlebenyt.Jelenleg kemoterápiát kapok (Folfox) kéthetente 2 napig tartó kezelést. 4-en vagyok túl. Még elég jól bírom, nekem bőrön és a száj nyálkahártyáján okoz panaszokat.Enni, ha nem ennék egész nap sem bánnám.DE! Enni mindenképpen kell. Nálam a többször keveset, illetve a tápszer vált be. Nem esik jól ugyan semmi, de tudom hogy ennem kell.Így vagyok 46 kg. 10 és 8 éves gyerekeim vannak. Nagyon pozitívan állunk a betegségemhez, csak az lebeg a szemem előtt, hogy látni akarom őket felnőni. Ha esetleg bármi kérdésed lenne, szívesen válaszolok.Kitartást és sok erőt kívánok Mindenkinek a gyógyuláshoz!
Folyadékot rendszeresen le kell szívatni, lehet hogy attól is lázas. Utána kicsit jobban lenne. Fájdalomra meg lehet, hogy erősebb tapasz kellene, kérdezz utána!
Kedves Eta, sajnos hasonló cipőben járok... férjemnek (52 éves) nagy májáttétjei vannak, vastagbéldaganatát eltávolították egy éve, utána 12 kemón túlesett, majd ekkor már nem bírta tovább és nemet mondott a további kemoterápiára, 5 hónapja nem kapott kezelést, de azóta is sokat romlott az állapota. Csont és bőr. Minden este belázasodik, fájdalmai egyre erősödnek, a csillapítók ellenére is alig-alig tud aludni, hasiüregi folyadéktól felpuffadt a hasa annyira, hogy szinte reped szét a műtéti hegg... Két kislányunk van, még általános iskolások... Mire számíthatok? Aki ezt átélte, tudna információt adni? Tudom, hogy nem sok jóra, de mégis mire? Tudnom kellene, fel kell készülnöm rá!