Keresés

Részletes keresés

naivkezdo Creative Commons License 2018.10.24 0 0 153185

Most finomitottam le az egyik oszit, red heaven. Neha olvasom itt a jellegtelen oszikrol a beszamolot, ez brutal illat, iz. Sargabarackot majdnem eleri. Lent up kornyeken iz, illat bomba volt, 20 ig mentem le, 16osra higitott alszesz.

endrepp Creative Commons License 2018.10.24 0 0 153184

Vizeset nem tudsz belőle, mert minimálisan sem lesz nyomás tartó. Olajosat véleményem szerint hiba lenne. A keverőjén tudnál tuningolni egy nagyot, de minek? Mi a célod az átalakítással?

Előzmény: Des100 (153180)
Jocó0423 Creative Commons License 2018.10.24 0 1 153183

Maradj a DP12-nél :)

Előzmény: 1zsakkrumpli (153181)
Green Corner Creative Commons License 2018.10.24 0 1 153182

Okvetlen vedd meg! Annyi pénzért biztos jó! Ha nem, akkor ne mond el senkinek!:)

Előzmény: 1zsakkrumpli (153181)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2018.10.24 -1 0 153181
Des100 Creative Commons License 2018.10.24 0 0 153180

Szia!Minősitett hegesztő vagyok,20 éve,forrasztás sem probléma.Van egy 100 literes Des új pálinkafőzőm,azt szeretném átalakítani duplafalúra.Minden szerszám adott,a méretekre lennék kiváncsi,oldal ill, azt üst aljától való távolság.Olaj vagy viztereset?

Előzmény: Dezső1959 (153179)
Dezső1959 Creative Commons License 2018.10.24 0 0 153179

Üdv Des100!

Véleményem szerint mondj magadról valamit. Szakmai felkészültség (hegesztés, forrasztás, lemezmunkák), rendelkezésre álló eszközök, szerszámok, anyagok. Ennek tudatában biztosan szívesen adnak tanácsot a kollégák. De ha türelmesen visszaolvasol, itt is sok-sok információt találsz már, képekkel megtámogatva.

Üdv, Dezső

Előzmény: Des100 (153178)
Des100 Creative Commons License 2018.10.24 0 0 153178

Üdv mindenkinek!Duplafalú pálinkafőzőt szeretnék építeni.Ehhez szeretnék segítséget kérni.

beetee Creative Commons License 2018.10.24 0 0 153177

Az ellúgosodás mikéntjéről nem tudok, csak annyi a tapasztalatom, hogy van pár savas öntözést szerető növényem, és ezért szoktam mérni az öntözővizüket, ami általában esővíz.

Frissen az égből olyan 5,5 pH körül érkezik. Pár nap állás után az esővíztároló hordóban kezd felmenni a kémhatása.

Olyan 7 körül meg szokott állni, de egyszer mértem már majdnem 8-ast is...

 

Szabadon áll, fedetlen, és igaz itt nem játszik, de néha bealgásodik.

Algától mentesítve is felmegy a pH a újonnan tisztított hordóban..

 

öreg_néne_b Creative Commons License 2018.10.24 0 0 153176

Fordítva írja, de nem úgy van.

Előzmény: Jocó0423 (153175)
Jocó0423 Creative Commons License 2018.10.24 0 0 153175

No de a fórumtárs pont fordítva írja. 6-os pH-ról 7-re változik. 

Előzmény: vénkecsi (153174)
vénkecsi Creative Commons License 2018.10.24 0 0 153174

A levegő széndioxid tartalmától savasodik el a deszt. víz, nem a hidrogéntől.

Előzmény: Jocó0423 (153151)
Green Corner Creative Commons License 2018.10.24 0 0 153173

Estétől-reggelig!:) Este bekészíted, reggel alágyújtasz.

Előzmény: mili70 (153170)
Dezső1959 Creative Commons License 2018.10.24 0 0 153172

Nagyon köszönöm a segítőkész választ! Én ugyan a "gyümölcslé sűrítmény" irányába próbálok elmenni, de hasznosítható ötletet kaptam, azt hiszem. Tehát a "közönséges" birsnél néhányak által alkalmazott technológia szerint lehet eljárni? Erőteljesen mosni, darálni, almával keverni, stb...

Előzmény: kopasz szuzukis (153162)
öreg_néne_b Creative Commons License 2018.10.24 0 0 153171

Az áztatás biztosan nem árt, de teljesen felesleges. Úgyis elég sokáig főzi benne... Inkább érdemes felaprítani.

Előzmény: mili70 (153170)
mili70 Creative Commons License 2018.10.24 0 0 153170


Uraim!

Az édesapámnak több alma alszesze lett, mint amire számított, és egy részének szeretne birs jelleget adni. Én azt javasoltam, hogy elég, ha a tisztázáskor beöntünk az üstbe egy vödör birset. De ragaszkodik hozzá, hogy az alszeszbe ázzon a gyümölcs néhány napig. Van értelme? Ha igen, mennyi napig célszerű az áztatás?

öreg_néne_b Creative Commons License 2018.10.24 0 0 153169

"Panyik úr" Panyikné. :D
Valóban nem az élesztő, ami elviseli a savas környezetet, de az megvan, hogy az emberiség egyik legősibb (mai is széleskörűen használt) tartósítási eljárása a savanyítás? Káposztától a nyers halig széleskörűen használt és működik.

Előzmény: kopasz szuzukis (153161)
öreg_néne_b Creative Commons License 2018.10.24 0 0 153168

A gyógyszeripai minőséget ne keverd bele, az értelmetlenül szigorú előírásokat tartalmaz. Ennek már igen kevés köze van a biztonsághoz, inkább a piaci belépési korlát emelése a cél. (Pl. egy tabletta színezésére gyakorlatilag csak a vasoxidra ad engedélyt az OGYI. Ugyanakkor bármilyen lónyállal beveheted...)

Előzmény: kopasz szuzukis (153160)
sogi01 Creative Commons License 2018.10.24 0 0 153167

   vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsa

Előzmény: sogi01 (153094)
kopasz szuzukis Creative Commons License 2018.10.24 0 0 153166

"Vörösrezet csak a forró tömény kénsav oldja."

 

Egészen pontosan ezt írtad! Így joggal gondolhatja a kémiában járatlan emberke, hogy csakis a forró tömény kénsav a káros a vörösrézre. Pedig ez, így, ebben a formában nem igaz.

Előzmény: zsorsz (153163)
!MARATHÓN Creative Commons License 2018.10.23 0 0 153165
Előzmény: kopasz szuzukis (153161)
!MARATHÓN Creative Commons License 2018.10.23 0 1 153164

Lehet, hogy elkerülte a figyelmed, már mások is említették korábban. Ha vitázni szeretnél, meg kell halnod. 

 

http://www.szatmaripalinka.hu/tagok/panyik-gaborne-dr.html

 

Néhány fórumos otthon főzőnek van olyan  pálinkás oklevele amit Ő írt alá.

Előzmény: kopasz szuzukis (153161)
zsorsz Creative Commons License 2018.10.23 0 0 153163

Konkrétan a kénsav és a vörösréz kapcsolatáról volt szó,de lehet hogy

félreérthető voltam.

Akkor újra: a kénsav a vörösrezet forrón tömény állapotban oldja.

Előzmény: kopasz szuzukis (153159)
kopasz szuzukis Creative Commons License 2018.10.23 0 0 153162

Kedves Dezső!

A japánbirs az egyik legkülönlegesebb csemege. Igaz, hogy brutálisan savanyú, de hígítva fantasztikus.Igaz, mi lekvárt főzünk belőle. 1 kiló tisztított (kimagvalt) japánbirshez 3-4 kiló semleges ízű alma (rendszerint érett Golden, vagy érett Mutsu), és ízlés szerint cukor. A japánbirset fedő alatt, kevés vízzel megpároljuk, majd elpárologtatjuk a főzővizet. Az almát külön bepároljuk 2/3-ára. A két pépet összeöntöm, leturmixolom, majd hozzáadom a cukrot. Felforralom, és mehet üvegekbe. 

Előzmény: Dezső1959 (153155)
kopasz szuzukis Creative Commons License 2018.10.23 -2 0 153161

Panyik-úr "tapasztalataival" is vitába szállnék. Szintén tapasztalati úton. Mikor 1-1 fermentációnk baktériummal fertőzött lett, a fermentlé pH-ja meredeken zuhant. pH=7 körüli értékről 6-8 óra alatt pH=3,5 pörüli értékre. És még ott is igen brutális széndioxid termelést mértünk. A normális fermentációk 10-12-szeresét. Tehát a savas közegben is élt, és virult a sok-sok baci. És rohadtul büdös volt.

Előzmény: !MARATHÓN (153130)
kopasz szuzukis Creative Commons License 2018.10.23 -1 0 153160

Emberi fogyasztásra (elsősorban ez alatt a gyógyszerkészítmények hígító desztillált vize értendő) kizárólag  desztillálással előállított vizet szabad ma Mahyarországon használni!

Egy egész gyógyszergyárat zárattak be Gödöllőn, mert az ott alkalmazott RO-technológia nem volt képes produkálni az elvárt minőséget. Pedig egy világszerte elismert nagy cég, kimondottan gyógyszeripari célra készült berendezését építették be. Öt lépcsős reverz ozmózis, napi karbantartás, tisztítás ellenére sem volt megfelelő.

 

Ezek után mit vártok egy ipari tömeggyártó vízüzemtől?

Előzmény: öreg_néne_b (153087)
kopasz szuzukis Creative Commons License 2018.10.23 0 0 153159

Tévedés! A vörösrezet nemcsak a forró, tömény kénsav oldja. Oxigén jelenlétében melegen, a legtöbb szerves sav is! Például ecetsav, hangyasav, oxálsav. 

Előzmény: zsorsz (153090)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2018.10.23 -1 0 153158

Szerintem még sárgulnia kell. Szerencsés vagy én eddig nem tudtam venni, csak 6 kg-t sikerült összegyűjteni.

Én almával gondoltam cefrézni.

Érdekes illata lesz a párlatnak, fogkrém, rágógumi...

Melyik megyébe laksz?

Előzmény: Dezső1959 (153157)
Dezső1959 Creative Commons License 2018.10.23 0 0 153157

Én ma kaptam pár vödörrel. Megkóstoltam a húsát, héj nélkül. Az élvezeti értékét így csak negatív számmal tudnám szemléltetni... Nem tudom, hogy fogjak hozzá.

Előzmény: 1zsakkrumpli (153156)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2018.10.23 -1 0 153156

Én idén szeretnék, de még nem tudtam annyit összeszedni.

Előzmény: Dezső1959 (153155)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!