Posta jármű vizsgatelep Egressy út Bp. 1 t Knott fej, rajta a hajó max súly azt mondja az ember a futót fékpadra kell tenni mondom nem lesz jó! Behúztam. Nem tudtak vele mit kezdeni. Terepjáróval nem tudtam kihúzni a műgyanta padlón mindig elpörgött! Csak 10-en tolták mire kijött mert nem igy működik!
Megpróbálom még kicserélni a főhengert másikra hátha valamiért az nem ok. Emléxem rég mikor trabantunk volt egy főhenger csere után sokkal gyengébb nyomásnál volt fék mint előtte.
Hidraulikus féknél mindig valahogy le kell fixalni a féket. Mondtad rúgó nélkül blokbol a kerek. Na akkor idénye onnan azt kidobni és csinalni egy fixelest.
A szűkebb átmérőjű munkahenger jó ötletnek tűnik, mert ennek a belseje amúgy se egézséges már, de sok lehetőség nem biztos, h van. Ok az enyémnek ismerem a belsejét, de szinte alig van egy körös munkahenger, meg még, h a dugyttyú átmérőt is ismerjem..
Quatroman
A rugót próbáltam gyengíteni, de akkor meg tolatásnál egyszerre blokkolt. (persze ezt lehetne orvosolni fixálással.
Az ax stabrúd javítására azért még várok ötleteket.
A bmw-n kicseréltem a lengökar szilenteket. Sokkal jobb lett,de miután feltettem a 16"-os téli kerekeket...azután vált igazán stabillá az autó. Szerintem ez az igazán rávaló méret..
A methylene chloride...még kérdéses,hogy honnan sikerül ilyet szerezni.
Én igazan nem értem most mi a gond. Az h rücskös úton jo a fék ami még kivan fényesedve nem jó. Mert akkor inkább a gumiabroncsal van a gond mind a fekel. A másik alakítsd át ha nem tetszik. De áttételt nem csak segéd kárál lehet csinálni hanem mondjuk kisebb belsőfuratu munkahengerek is. Sőt van olyan is h más összetételű ferodort tesznek a pofára és máris más a súrlódási tényező és máris máshogy fog a fék. Van varias lehetőség.
Lehet kicsit eltúlozom, de valahogy nem vagyok vele megelégedve.
Rűcskös úton még csak csak érzem, hogy megfogja a saját féke a futót, de fényes úton simán eltolja az autót.
Fékdobba a munkahengerek újak.
Főfékhengert szétszedtem ennyi hibát látok bent, nem tudom emiatt kellene-e nagyobb erő a benyomáshoz vagy okozhat-e problémát?
Az viszont feltűnt, hogy a többi hidraulikus fékes futót úgy oldották meg, hogy egy kis erőkar nyomja meg a fékmunkahengert, nem pedig direktbe mint az enyém. Persze ha átalakítanám akkor gyengébb rugó is kellene e rúdra, mert többet kellene mozognia.
az anyát a nyomás hatására húzza magával a dugattyú, (önbeállás) erre van szükség a betétkopást ellensúlyozandó, és amennyit a menet lóg (holtjáték) annyi a visszaengedés.