2000-es dízel és a vezérlés jó azt mondta a szerelő szerinte a dugattyúk /lukasak /Öninditózáskor a motorbol nem hallatszik csúnya hang csak mintha egy henger indulna el és remeg.Nekem is jobban tetszene a felújítás, mert valóban nem tudni a csere motor milyen. De azt mondta az sokkal többe kerül.
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni. Van egy 2004 Mazda 6 osom. Újonnan vettem. 190,000 km van most benne. Szervizelve mindig volt .Már pár hónapja elég jól füstöl induláskor, illetve nagyobb gázadáskor De most meg is ált menetközbe 90km ról. Öninditózás után mintha csak egy henger akarna elindulni és csak remeg az auto.A szerelő motor cserét javasol mert nincs benne kompresszió. Létezik hogy előtte pályán még 130km mentem és egyik pillanatról a másikra elmegyek a kompresszió. Köszönöm a segítséget.
- Tegnap délután megint darabosan indult, füstölt is rendesen (ennyire még szerintem soha).
- A városban menet közben semmi gond nem volt, de álló helyben alapjáraton kopogósabb hangja volt.
- Ma reggel ismét kis füst és rángatás, de enyhe gázzal ezen hamar túllendült, az első piros lámpánál (mélygarázsból ki, onnan 100 méter - jobb kanyar - 50 méter - piros lámpa) más egyenletesen járt.
- Ma délelőtt (kb 09.00 kor) induláskor füst nem volt, járás egyneletes, városban hibátlan, álló helyben egyenletesen duruzsol...
És ez bizony 5 éve ilyen... bár mostanában hosszabbak a nyugodt periódusok, autópályán képes 6 litert enni, de amikor rossz, akkor az erősebben jelentkezik...
hibakód nincs...
Ha porlasztó gondja lenne, gondolom, az állandó jelleggel érezhető lenne... de ez hol hülye, hol nem...
- Ja és a sziszegés szerintem normális, asszem nálam is sziszeg, úgy emlékszem furatok vannak az oldalán, szerintem alapjáraton mivel zárva van egyszerűen csak tehermentesíti magát azzal hogy ott "elengedni a vákuumot" (lehet hogy bután fogalmaztam de szerintem értitek)
A fentiek nem szervízkönyvi információk, csak saját következtetés
Ha piszkáltad és attól változás történt az is elgondolkodtató.
Viszont valaki írta talán az SCV- szelepet, az képes olyan tréfára hogy ugyan még működik de kezd berágódni a tengelye és néha kissé meg-meg szorul. Ez lehet a hidegen remegve járás füstölés...
Az a fémcső a turbóé pontosabban a változógeometriáját mozgató vákuum dobjáé valóban.
Az alkatrész pedig egy elektromos vákuum vezérlő szelep más néven vákuum szolenoid.
A motorvezérlő elektronika a geometriaállítót ezen a mágnesszelepen keresztül vezérli, amely a vákuumszivattyúró kapja a vákuumot.
Nálam kb . 1800/min körül érkezik az ihlet a turbótól , hogy termelni kéne már jelentősebb levegőt. Ez alatt nem épp egy ideges vadállat. De kipróbáltam egy 136 lovast is, pont ugyanígy viselkedik. Azt gondoltam a változó geometria miatt lejjebbről megindul....
Nincs valakinek véletlenül GH Fl-hez első lökhárítóról robbantott ábrája,amiben minden benne van cikkszámokkal(radarok,lámpamosó,ködlámpa)?Előre is köszi!
Nos a szelep egyik vákuumcsöve a levegőszűrő házába csatlakozik, onnan egy másik kivezetésen keresztül egy egyenirányító közbeiktatásával a vákuumpumpához fut.
A másik cső egy egyenirányítón keresztül egy fémcsőbe fut, a motor hátsó fala irányában, és csak valószínűsítem, hogy a turbóhoz megy, de ezt fentről nem látom sajnos.
Egy dolog biztos, a rózsaszín csíkos fekete vezetékén 12 V feszültség van ha ráadom a gyújtást...
van egy pillangószelep de azzal csak a szívó oldali hangot csillapítják illetve leállításnál elzárja a levegőt,de ahogy írod nem sok köze van a motor működéséhez és valószínűleg tévesen keresi az SCV szelep helyett.
Bár ismerős járt úgy egy MPV-vel hogy nem akart menni a gép rendesen és ez a pillangószelep levolt szakadva és beékelődött a levegő útjába ,mikor kibányászta csak annyi történt hogy hangosabb lett a motor és ment rendesen ,kapott levegőt a motor
Annyira azért nem szeretnék, de, ha találnék megfelelőt tizen x ezerért 4db-ot és működne, annyit megér nekem. Sajnos télen van műszaki vizsga és akkor mindig világít a lámpa, ez esetben nem menne át a vizsgán, szoftveresen ki van kapcsolva addig a figyelmeztetés (vagy be kellene pakolni a nyári kerekeket, hogy ne jelezzen). Van egy közeli gumis ismerősöm, neki van gépe, amivel lehet programozni, ha szükséges, nem tudom ez mennyire bonyolult folyamat. Majd meglátom
Nagyon szeretnél?Személy szerint a tmps.nek nem sok értelmét látom,különösen akkor,ha a szenzorba nem lehet elemet cserélni,illetve a gumisok nagy része még ha vigyáz is rá, előbb utóbb széttöri. Ha nem ,akkor majd egy defekt töri szét.... aztán lehet venni egy újat,rosszabbik esetben egy egész garnitúrát.ha csak egybe lehet a 4et kódolni.
Valaki épített már be utólagosan TPMS szenzort a felnibe? Téli garnitúrában nincsen, gondoltam veszek bele. Néztem az árakat az Aliexpress-en , mivel ott negyed annyiba kerül, mint nálunk. Jó lenne tudni, hogy melyik kompatibils a Mazdával? Valakinek valami tapasztalat?