Keresés

Részletes keresés

sylvanus67 Creative Commons License 2019.05.06 0 1 841

gyorsan szét is szedtem a Hawk 700-ast

bátor gyerek vagy:)

Előzmény: Andras1987 (840)
Andras1987 Creative Commons License 2019.05.06 0 0 840

Többen kérdeztétek kinek van tapasztalata, a TQD központi porszívókkal. Sajnos a legolcsóbb kategóriások közül két típussal is befürödtünk, mindkét alkalommal az elektronika hibásodott meg. (Direkt nem írok márkát, akit érdekel annak külön elmondom, melyekkel vigyázzon.) A 2017-es Construmán találkoztunk a TQD magyarországi forgalmazóival. Egyrészt, akkor épp 30 napos pénz visszafizetési garanciát vállaltak a gépekre, másrészt a HAWK típusokra 6 év garanciát vállaltak. Elmondtak róla minden szép és jót, de persze nem hittem el, így miután a futár meghozta, gyorsan szét is szedtem a Hawk 700-ast. Kellemes csalódással nyugtáztam, hogy a korábbi két minősíthetetlen elektronika helyett ez egy valóban minőségi termék kívül-belül. Könnyű volt beszerelni is, mivel ezen mindkét oldalon van szívóág. Ünnepélyes keretek között vártuk feleségemmel az első indítást, erre nem akart elindulni a rendszer, kihúztuk-bedugtuk a takarító tömlőt, kapcsolgattuk a markolaton a gombot,semmi nem történt. Kiderült, hogy elfelejtettem a csatlakozókat a készülékre kötni az izgalom hevében. Végre minden rendben volt, szívóerő tekintetében ég és föld volt a korábbi típusokhoz képest. A szőnyeg szélén sokáig fejtörést okozott a takarítás megoldása, mivel rendkívül ragaszkodott a takarítófejhez,olyan erős vákuumot generált. Igaz, mi akartuk az erősebb kivitelt, egyáltalán nem is bántuk meg, ennyi kellemetlenség pedig belefér, hogy a szőnyeg sarkát lábbal kell "visszaninjázni" a helyére. Idén lett két éves a készülék, és hibamentesen, változatlan teljesítménnyel üzemel, bátran ajánlom minden KP-t keresőnek a TQD-t!

Klímaszerelő Creative Commons License 2019.01.15 0 0 839

Szia

Nálunk (is) kapható:

Pult alá szerelhető elszívó adapter

Üdv: Klímaszerelő

Előzmény: Sz. G. Á. (838)
Sz. G. Á. Creative Commons License 2018.12.28 0 0 838

szemétlapátadapter néven sajnos csak szemétlapátadapter van, nekem viszont morzsatálca kéne.
külföldországban van drawervac néven, de itthon nem lelem, pedig 4-5 éve anno valaki tutira forgalmzata.
Végső soron lehet berendelem amazonról valahogy, ha nincs közelebb

Előzmény: Akosauto (837)
Akosauto Creative Commons License 2018.12.26 0 0 837

Szemétlapát adapter néven keresd 😀

Előzmény: Sz. G. Á. (836)
Sz. G. Á. Creative Commons License 2018.12.25 0 0 836

Anno valamikor valahol láttam olyat, hogy konyhapult alá építhető morzsaszívó tálca... most égen földön nem lelem, hogy bárki árulna ilyet. Álmodtam volna csak talán?
Látott már valaki ilyet? beszerezhető most?

bius86 Creative Commons License 2018.10.24 0 0 835

Sziasztok, van valakinek tapasztalata a AEG OXYGEN ZCV855 géppel? 130 nm lakóterü (két szintre elosztva) házba tervezzük. Előre is  köszönöm.

zsigusz83 Creative Commons License 2018.10.13 0 0 834

Szia!

Nem mindegy hol van szigetelve a padlás. A tetőtér, ha be van építve teljesen más, mert ott a szarufák között van a szigetelés, így az a ház hőburkán belül van. A padlás, ha nincs szigetelve a szarufaköz az kívül van a hőburkon és ott olyan időjárási viszonyok vannak, mint kint, nyáron még rosszabb is, ha nincs kiszellőztetve.

A gépek paramétereinél meg van adva, hogy mit tud, ki kell számolni a házad egyenértékű csőhosszát és az kb megadja a gép méretét is.

Előzmény: Rotarywings (833)
Rotarywings Creative Commons License 2018.10.12 0 0 833

Szia a hőmérsékletektől nem tartok inkább a teljesítmény ami érdekes lehet hiszen a gravitációt is le kell győzni. Több házban is van a tetőtérben évek óta szerintem nem fagy meg meg 40fok főlé sem igazán megy.

Előzmény: zsigusz83 (832)
zsigusz83 Creative Commons License 2018.10.11 0 0 832

Szia!

Hőterheléstől óvni kell. Fagymentes helyre kellene rakni és a nyári 50°C sem használ neki. Egy pár évig biztos bírná, de szerintem ez túl nagy beruházás (utólag kiépíteni meg pláne), hogy ilyen gyorsan amortizáljuk.

Előzmény: Rotarywings (831)
Rotarywings Creative Commons License 2018.10.10 0 0 831

Sziasztok szerintetek egy Electrolux BP335-öt használva 110nm-en nem gond ha a padlásra telepítem a készüléket, mivel egy meglevő házba kellene utólag így a falba vésni egyszerűbb lenne a csövezés?

Fairlane155 Creative Commons License 2018.09.28 0 0 830

Bocs, ez mellément... :/

Félálomban ne írkáljon az ember...

Előzmény: Fairlane155 (829)
Fairlane155 Creative Commons License 2018.09.27 0 0 829

Sziasztok!

A beltéri ajtókon való légátvezetésre mi a bevált megoldás?

Nagyobb furat(ok) és bele valami labirintusos betét, hogy a fényt se engedje át, meg a hangot is tompítsa egy kicsit?

Az aljukból nem szivesen vágnék le...

zsigusz83 Creative Commons License 2018.09.05 0 0 828

Persze, ez egy kéteres "kábelköteg" védőcsőben (inkább lépésálló legyen) kell vinni és a felállásokat sorosan bekötni, tehát a géptől vagy a végponttól elindulsz és elviszed az első csatlagozóig itt ráhagysz pár cm-t (ha nem vágod el 10-20 cm se sok) és a talajon is eligazgatod, ahogyan majd menni fog, majd mész vele a következő csatlakozóig stb...

1. A magasság szerintem esztétika kérdése, én olyan magasra raktam mint a konektorokat, de mindegy ahogyan tetszik :)

2. Direkt úgy terveztem, hogy válaszfalban ne legyen (nálunk Silka HMLF 100 NF van ezt brutál vésni...), csak 25-ös tartófalba ment (ez sima 25-ös NF vázkerámia) abban szépen elfért. Én nem tenném válaszfalba, csak ha nem 100-as hanem vastagabb (mondjuk 150-esben már jó), mert a 2" cső az 5,2-5,3 cm is van + be is kell "ragasztani" oda, én szerintem nem fog szépen sikerülni a vésés, ha csak 100-as a fal és nemsok marad belőle pl zajszigetelésre, de ha ez nem szempont és tudtok ügyesen vésni, a szélesség miatt ne aggódj kibírja bőven azt a 60 mm-t a válaszfal is főleg, hogy csak 40-70 cm magasra lesz rakva a kiállás.

Előzmény: sylvanus67 (826)
sylvanus67 Creative Commons License 2018.09.05 0 0 827

Közben eszembe jutott még valami:

1. milyen magasra szokás rakni a kiállásokat

2. válaszfalba be lehet tenni a kiállásokat, mert akkor ott vésni kell 50-60mm-t is, ami nem tudom mennyire egészséges?

Előzmény: sylvanus67 (826)
sylvanus67 Creative Commons License 2018.09.05 0 0 826

kösz a választ.

még egy: akkor az elektromos vezeték kiépítése is mehet a vakolás után, ugye?

Előzmény: zsigusz83 (825)
zsigusz83 Creative Commons License 2018.08.23 0 0 825

Működik így is, mi így csináltuk, de tényleg oda kell figyelni a beállítási mélységre! Ha nem bízol a pontos vakolásban inkább az utólagos beépítést válaszd, az sem komoly a javítással együtt sem. És a fali csatlakozókra vigyázni kell a vakolóknak!

Ahogy a Klímaszerelő topiktárs is írta a szemeteslapát adapterre most nincs szükség, csak a felállást kell megcsinálni, én hagytam vagy 1 m-t és vettem rá gyári dugót is azt csak nem veri le senki. A csövekre vigyázni kell semmi se kerüljün bele, jól le kell dugózni! A kábelt viszont nagyobb rátartással számold. Én megvettem mindent a gép kivételével, így egy postaköltséggel lejött :)

A villany nálunk Symalennel megy lent és az hamarabb kész lett, mint a porszívó csövezés, így volt egy kis szívás vele, mert én alulra raktam a porszívócsövet, inkább az legyen "vízszintes" a villanynak úgy is mindegy hogy kanyarog. A nagyobb szívás úgy is ezután jön: a lépésálló lerakása... Na az vágó nélkül brutál lett volna...

Előzmény: sylvanus67 (823)
sylvanus67 Creative Commons License 2018.08.23 0 0 824

Ja, még egy:)

A szemétlapát adaptert most kell megvenni, beépíteni, vagy a később a központi gép beszerzésével egy időben is lehet?

Előzmény: sylvanus67 (823)
sylvanus67 Creative Commons License 2018.08.23 0 0 823

óh, bocs a késői válaszért, eltévedtem:)

Én is arra gondoltam, hogy egyelőre a fali csatlakozókat raknánk be, utána vakolnánk, majd csöveznénk. Akkor működne a dolog?

Előzmény: zsigusz83 (822)
zsigusz83 Creative Commons License 2018.08.16 0 0 822

Mi ezért csináltuk 2 ütemben. Elsőnek csak a leállásokat csináltuk meg, a csövek csak a vakolás után lettek lefektetve. Mondjuk nálunk profi a burkoló/vakoló és vele állítottuk be a csatik mélységét, ezt nem biztos hogy más is megtenné...

Előzmény: Klímaszerelő (821)
Klímaszerelő Creative Commons License 2018.08.15 0 0 821

Szia

Mi általában vakolás után szoktuk kiépíteni a központi porszívó rendszert. Így egyrészt pontosabban beállítható a falicsatlakozó szerelőkerete (nem lesz se túl mélyen, se túl kint), másrészt a vakoláskor nem fogják az aljzaton összetörni a csöveket. Persze így azt a néhány (30-40 cm hosszú) hornyot vissza kell javítani, de inkább mint újra szerelni a porszívót (vagy nem észrevenni a törést, és így később használhatatlan lesz).

A szemétlapáthoz csak ki kell állni az aljzatból egy függőleges csővel a végleges szint fölé legalább 5 cm-rel. Erre kerül majd könyök, bekötő cső, de csak a beüzemelés, szerelvényezés fázisában.

Üdv: Klímaszerelő

Előzmény: sylvanus67 (819)
zsigusz83 Creative Commons License 2018.08.15 0 0 820

Szia!

Vakolás előtt kell kiépíteni, mert van neki "szárnya" ami a vakolat alá megy. Én ilyet vettem, elég masszívan áll.

A szemétlapát adapterhez nem kell fali csatlakozó, de könyök igen, ha a rövid bekötő csövet választod, mert azon nincs könyök (ide kell egy kisívű 90°-os).

Előzmény: sylvanus67 (819)
sylvanus67 Creative Commons License 2018.08.14 0 0 819

Sziasztok.

a fali csatlakozókat vakolás előtt vagy után kell kiépíteni?

és a szemétlapáthoz kell fali csatlakozó?

Akosauto Creative Commons License 2018.06.24 0 0 818

Sziasztok!

Véleményre-tanácsra lennék kíváncsi, hogy Rehau, vagy Elektrolux központi porszívó legyen a választás?

Köszi előre is!

Á

zsigusz83 Creative Commons License 2018.04.22 0 0 817

Sziasztok

Hallottatok már az Aerovac márkáról? Mik a vélemények?

Kinéztem egy Aerovac SR45-öt, ebben elvileg By-pass Amatek motor van, de ez nem tudom mit jelent. Most akkor élettartam szerint melyik lenne az ajánlott a by-pass vagy a flow-thru?

Törölt nick Creative Commons License 2018.04.05 0 0 816

Magyarul, érthetően: a bypass az a különhűtős, leégethetetlen, csendesebb, a flow-thru pedig az átáramlós (olcsóbb, hangosabb). Lágyindítót simán be tudsz építeni, nem egy nagy waszizdasz.

Előzmény: sucireme (815)
sucireme Creative Commons License 2018.04.01 0 0 815

Sziasztok!

Maximálisan azonosulni tudok Gyula20 gondolataival... Viszont én nem voltam olyan bátor, hogy bevállaljam a forgács elszívót.

Használtan vettem egy 1,9 kW teljesítményű Globovac porszívót, - még garanciálisan, az új árának kevesebb mint feléért - amivel a régi tulajnak a szűrődugulási problémái voltak. Hazavittem és járattam egy órányit, aztán szétszedtem darabjaira. Nem számítottam különösebben bonyolult műszaki megoldásokra, és ilyet nem is láttam benne. Gyakorlatilag egy vödörbe épített motor, túláram korlátozó elektronikával, relével. És nem by-pass motor. Persze talán mégsem olyan nagy baj ez, hiszen a Beam prémium kategóriás készülékében az Alliance-ban is Flow-Thru motor van, ráadásul ugyan az a szlovén gyártmány. Lágyinditás sincs. Sebaj, legalább az sem megy tönkre, - hamarabb a motornál - mint ahogy számtalan példa igazolja ezt. Összegezve: ennyit talán megért és nagyon szeretjük. Kizárólag egy hangulatos kék megvilágítású szervizintervallum kijelző hiányzik róla.:)

Törölt nick Creative Commons License 2018.03.30 0 0 814

Nagyon okos volt aki ezzel riogatott. Ha mégis megtörténne, szerintem porszívózd ki a központi porszívó csőrendszeréből őket... valamivel. ;)

Előzmény: Enid77 (811)
Enid77 Creative Commons License 2018.03.27 0 0 813

Köszi, megnyugodtam! :)

Előzmény: GTI100 (812)
GTI100 Creative Commons License 2018.03.27 0 0 812

Nincs.

Nem.

Előzmény: Enid77 (811)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!