Amelyik oldal először ereszt le, ott lesz a probléma. A másik oldal azért megy utána (legalábbis a Jaguarnál és a Lexusnál így van, hogy szintben tartsa, tehát ha egy oldal lemegy, utánaengedi a másikat is.
Most mind a 4 új bielstein már, a horvátországi kaland óta.
A jelenség ami felb@ssza az agyam ugyanaz, elkezd a jobb első 2 nap után leengedni, és persze követi a bal első is, nem egyszerre engednek, hanem követi...
A gyárival is ugyanezt csinálta, szóval azokat még nem dobtam ki...
Most mi lehet vele a gond?
Vezérlés, vagy a központi szelep vagy mi?
Hogyan lehetne kideríteni?
Vagy hova vigyem, ahol nem mégegy légrugót akarnak kicserélni?
Amikor nekem cserélték, a srác, aki elég béna volt, hozta a Merci szoftvert a laptopján, rádugta a diagra, és amikor egy halom kiolvasott adat után (alvázszám, miegymás) az új órán megjelentek az összesen megtett kilométer üres ( "-" ) szegmensei, csak be kellett volna pötyögnie a hatjegyű számot. Ő viszont mellényúlt, túllépett a menüponton, és már nem tudott visszalépni. így aztán 0 megtett km-ről indult a 17 éves autó órája.... :-)
A hétvégén lecseréltem a kormány szervó olajat a kocsiban (w211). Külföldi fórum leírás alapján a metodika:
1. A kocsit megemeltem, hogy könnyebb legyen tekergetni a kormányt.
2.Tartályból olajat kiszívtam nagy fecskendővel.
3.Visszajövő ágat lekötöttem a tartályról és bevezettem egy 2 L-es flakonba a csövet. A tartály kimenő csöcsére, pedig egy vastag infúziós csövet kötöttem és a tartály betöltő nyilásába vissza kanyarítotam ( szintjelzőnek tökéletes )
4. Középről végállásba, majd vissza és a tartályt minden középállásnál feltöltöttem. ( 3 x teljes jobbra-balra )
5. Minden tekerésnél néztem a visszafolyó ágat és amikor már tiszta olaj jött abba hagytam középállásnál a kormányzást és miután visszakötöttem a befelé jövő csövet a tartályba, csak akkor töltöttem fel szintre
6. Megint tekergettem a kormányon párat, hogy a bekerült levegő kijöjjön a rendszerből és üzemi hőfokon újra ellenőriztem a szintet.
Swag 10 92 1647 olajat használtam t ( a bevo.com-ról puskáztam)
A lényeg 5 év 55 000 km után ez jött le a kocsiból:
Pixelfix nem vállalta hivatalosan a km felfelé korrekciót,nálunk a korábban már javított 370E-t futott óra helyére került egy 180E-t futott. Nyilván telefonon meg e-mailben nem mennek bele ilyesmibe. Pénzt nem akartunk áldozni már rá mert ezt a régi tulaj állta még(hozott egy mutató nem ugrálós ámde pixel bajos órát a szerinte jól bevált ebayről). Hivatalosan igazolni kellene ha vizsgán kérdeznék hogy ez mitű lett ennyi/annyi😬,bontós számla,egyéb származás,eBay eladó vevő doksi stb. Mondtam is apunak hogy ne tartsa a hátát majd a fickó miatt mert amúgy is inkorrekt volt ebben és másban is,a vizsgán nem kérdeztek semmit,használjuk így.
Én is így csináltam (fotózás) jobb híján marad ez, Más egységek úgyis eltárolják a valós km-t, onnan ki lehet olvasni bárkinek. Majd műszakinál lesz érdekes, hogy mit írnak be és majd az Ügyfélkapu mit fog mutatni.
Nálam is volt óracsere tavaly a w168-ban, gyári újra, 0 km-rel. Elvileg egy szakszervizben megcsinálják a "felpörgetést", esetleg még "okosban" is, ami olcsóbb: egy Merci szerelő házhoz viszi a laptopján a szoftvert, és kb. 5.000 Ft-ért megcsinálja. A tapasztalatom az, hogy viszont a kifejezetten óracsoport javításra szakosodott műhelyek elzárkóznak az ilyesmitől, még akkor is, ha előre pörgetésről van szó, mert félnek a provokációtól.
Én végül is lefotóztam a régi óracsoportot a csere előtti km állással, aztán, ha valakit érdekel (senkit nem érdekel, legfeljebb azt, aki megvenné a kocsit), megmutatom neki. Az a fontos, hogy TE tudd, hogy áll a futott km. a szerviz periódusok miatt, az meg egyszerű matematika... :-)
W168-ban óracsoport csere volt, mert az index vezérlése meghalt. Az új órában viszont lényegesen kevesebb van, mint amit a kocsi futott. Úgyhogy most előre kellene tekerni az órát... Erre milyen megoldás van? Külföldi fórumokon írták, hogy ott a márkaszervizben nem állítják át a használt órákat.
Motorolajcsere előtt áll a dízeldodzsemem (W 168 1,7 CDI 90 LE, 2000 decemberi).Sajnos a neten nem találok érdemi infót arról, hogy melyik MB specifikációnak kellene megfelelnie a belevaló olajnak. Valaki szerint a 229.1, valaki szerint a 229.5 a megfelelő. Én a FUSCH olajválasztója alapján a TITAN Supersyn LONGLIFE SAE 5W-40 olajat tölteném bele.https://aruhaz.kauffer.hu/index.php?page=details&prod=18485 Mennyire jó választás ez?
Esetleg merjem beleönteni a Mannol Extreme 5W 40 olaját?
Köszönöm szépen. Megnézem,bár nem emlékszem ott tartályra.Lehet,hogy az oldalkárpit mögött van,ugyanis a motor és az elektronika ott van,ha jól rémlik?