Sziasztok! 10 Köbméteres kerti tóba, mennyi halat érdemes telepíteni ? Keszeg-küllő-egyéb kis halakkal szeretném teli rakni. Esetleg itt van olyan mint az Akváriumnál hogy 1 cm halnak 1 liter vízre van szüksége, valami ilyesmi segítségre lenne szükségem.
Durván ekkora lesz a kerti tó, a víz bevezetés már megoldva a keringtető rész megoldva.köveket hozok,kavicsok és növények meglesznek, ami pénzbe kerül az a tófólia.
Idén jól sikerült a Papiruszsás szaporításom, így némi feleslegem keletkezett belőle. Ha valaki szeretne belőle, szívesen adok, vihető. 50cm-es ifjaktól kezdve a kétméteresig vannak kolóniák. Tartása kb. mint a vízipálma, teleltetést igényel.
Valamint van némi vizisalim és (bár nem ide tartozik) törpe banánom, abból is tudok adni.
Ugyanitt keresnék vöröshasú unkát, hátha valakinek abból van sok a tavában.
A napokban szedtem ki a tóból egy 120 l-es kukányi hínárt. nagyon szaporodtak. A halak már alig fértek el:) De még így is maradt. Nem tudom, hogy mitől indultak meg ennyire. Tudom, hogy a hínár jelenléte az szükséges, de ennyi azért sok.
Nyáron egy kicsit eltüntem, de nemhogy írogatni, még a tavat sem volt időm rendbe rakni, nagyon elburjánzott minden benne. :S Itt van pár kép a gazokról.
Ez az utolsó kép a legrosszabb, hiába tavasszal kigyomláltam a vizimentát és alig hagytam valamit. Szerintem kiis ölte a sekény részen a mocsári gólyahíreket.
Miért nem akarsz belőle többet? Nincs 2 egyforma év...húgoméknál volt hogy hajtott a kis tó túlsó végében is a lótusz,az idén pl megmaradt neki az eredeti sarokban ahova ültetve lett,nem terjeszkedett.A természet kiszámíthatatlan.
Nekem nincs márnám. Domolykóm is csak ez az egy, de megtetszett. Mint egy cápa, úgy néz ki a vörösszárnyúak között. Tényleg mint egy torpedó. Compó viszont van hét, néha látni is őket amikor kimerészkednek a sekély vízbe. Ők a legnagyobbak.