Segítséget szeretnék kérni. Van az asszonynak egy2005-ös cdi Smartja. Hosszabb állás utáni, indításkor az indítómotor alig forgatta a motort, nem is indult be. Nagyobb bika akksival, már forgatta, de rendkívül hülyén, mit ha csak egy henger ment volna, gázadáskor azonnal megállt. További próbálkozásnál, az indítás leidőzítéséig ugyan ez volt a jelenség.
Vettem új akksit, természetesen semmi változás. Delphi diaggal hiba mentes, a befecskendezések a három hengernél mint ha egyformák lennének. Tanácstalan vagyok.
Megint a váltó olaj a téma, mindenki járjon utána, jelenlegi előírás :D (bocsi Quattro) ATF D, amit csak 20 literes kiszerelésben lehet venni. 235.71 a száma. Én Castrol ATF 236.4 et használok, ha nincs akkor rakom bele a 75-90-et. Lényegtelen. Nem fog egyiktől sem jobb sem rosszabb lenni, a váltó belseje teljesen mechanika, csak a kenést biztosítja.
az elsőszériások eredetileg Dextron III ATF töltéssel futottak '02 környékén megváltozott az előírás (senki kedvéért nem fogok utánakeresni hol van)
mivel ez egy sima mecha váltó robotizálva szervomotorokkal és nem hidrodinamikus nyomatékváltó (automata) ezért teljesen felesleges bele az ATF (Krisztián felhördül)
és ezért vontatható pl az autó, ellentétben az igazi automatákkal ahol egy olajszivattyú biztosítja a rendszer kenését is.
Udv más autóba mercibe be tetem a kart meg be fűztem a 8db vezetéket a motorvezérlőbe aztán át lett kódolva a motorvezérlőt meg engedélyezve lett a műszerfalba a tempomatot és működik nem tudom a smart nál hogy megy ez ha van ebben tempomatos márpedig van akkor hasonlóan működhet a dolog.
Azt írják be kell tenni a kart és TAN kódolni kell de lehet kapni elkerülő modulokat is de az felesleges ismerősöm c5 csak meg lehet csinálni gondolom.
Üdv van karom kérdem ha bele teszem a vezetékek benne vannak? mi kell hogy működjön? 2002 benzines 600 as tehát mi a külömbség amejikben van és amelyikben nincs?
Üdv a smart 450 2002 benzines 600 hogy ha tempomat kart tennék bele az rögtön működik? vagy kell vezeték is bele vagy az ecu is be kell állítani? Tud erről valamit? Köszönöm a választ.