Keresés

Részletes keresés

Pilu855 Creative Commons License 2020.05.23 0 0 119

Tiszteletem!

Scudo és Trainer kondícionálót használt már valaki?

Előre is köszönöm.

Ali-bá Creative Commons License 2020.04.06 0 1 118

Kálium és foszfor mellett ezekből a granulátumokból szórtam még egy keveréket az árokba, aztán komposztal és földel takartam.

Előzmény: Ali-bá (117)
Ali-bá Creative Commons License 2020.04.05 0 0 117

Adtam egy kis 'vitamint' a szőlőnek.

Ali-bá Creative Commons License 2020.03.30 0 0 116

A növényeknek kedvező jó talaj biztosítása érdekében itt érdemes szétnézni:

http://leanderfa.gportal.hu/gindex.php?pg=35427146

és  itt is:        http://leanderfa.gportal.hu/gindex.php?pg=37276912&back=37276912&view=manager

(Most találtam a Banánfás topikban.)

Ali-bá Creative Commons License 2019.12.31 0 0 115

Minden kertészkedőnek boldog új évet kívánok!

Törölt nick Creative Commons License 2019.04.05 0 0 114

Jaaa!Erre nem is gondoltam!Anno,mikor még "aktív" voltam,hoztam egy kamionnyi ukrán szőlő oltványt valahova Keszthely környékére egy nemesítéssel foglalkozó cégnek. Akkor leesett a kamionról 3 db.oltvány amit elültettem.A fajtanevét már nem tudom,csak azt tudom hogy teljesen rezisztens,és -20ig bírja.Nagyon jól bevált,zöldes-sárga bogyói vannak,magnélküli csemege szőlő.Azt tapasztaltam hogy a zöldmunkára viszont igényes.Az biztos hogy az ukrán kistermelők szőlő téren elképesztő dolgokat produkálnak.Sok sikert az új telepítéshez!

Előzmény: Ali-bá (113)
Ali-bá Creative Commons License 2019.04.04 0 0 113

Fának is jó lenne, de én szőlőnek csináltam.  (Ukrán videóból vettem az ötletet, majd meglátom, hogy mit produkál.)

Előzmény: Törölt nick (112)
Törölt nick Creative Commons License 2019.04.04 0 0 112

Ide valami különleges fa kerül az ziher!

Előzmény: Ali-bá (108)
Ali-bá Creative Commons License 2019.04.01 0 0 111

Ahogyan írod, pontosan azt jelenti:  

"tápoldatozás lehet locsoloval is kijuttatni  

Lombtrágyázás  az meg permetezésse"

Előzmény: gergo02 (110)
gergo02 Creative Commons License 2019.04.01 0 0 110

lenne egy kérés mi a kettő között a különbség mit jelen pontosan 

Talajba – tápoldatozás  és a  Lombtrágyázás 

tápoldatozás lehet locsoloval is kijuttatni  

Lombtrágyázás  az meg permetezéssel   vagy mit jelen pontosan 

Ali-bá Creative Commons License 2019.02.15 0 0 109

Így készült a riolit tufa 'örlemény', amit építési kő maradékból készítettem. 

Hasznosságáról itt olvashattok : https://www.biokontroll.hu/a-riolittufa-vulkani-hamu-hasznossaga/

https://agraragazat.hu/hir/riolittufa-talajeletre-gyakorolt-hatasa

Előzmény: Ali-bá (108)
Ali-bá Creative Commons License 2019.02.15 0 1 108

Szép idő volt, ráértem és már hiányzott egy kis fizikai munka. Gondoltam jó nagy ültető gödröt ások. 120x120 cm.

A mélysége 1m. Építettem bele öntözéshez víznyelő alkalmatosságot,

90 cm-es lefolyócsövet alkalmazva.

Mivel eléggé kötött a talajom ezért a viszzatöltéskor homokot, sok érett komposztot, saját 'örlésű' tufát kevertem a földhöz.  Továbbá az ültetendő növény jövöjére is gondolva sokféle tápanyagot.

Ali-bá Creative Commons License 2018.12.14 0 0 107

Jó ez a keverék mindenféle gyümölcsfának a generativitás elősegítéséhez. Éppen ideje kiszórni és bekapálni mielőtt befagy a talaj, jön a hóesés.

A kálium ellátottság a télállóságot is elősegíti.

Előzmény: cccsaba (106)
cccsaba Creative Commons License 2018.10.24 0 0 106

Üdv ujra

Olyan kérdésem lenne hogy p-k műtrágyát minden esetben ősszel szokták kijuttatni.

Olvastam hogy van amelyiknek nem kell 6 hónap hogy felvehető állapotba kerüljön a növények számára elég 3 hónap is.

A másik dolog hogy homok talajon valahol a tavaszi kijuttatást ajánlják.

Az alábbi növényeknek melyik lenne a jobb?

gyömölcsfák

bogyós gyümölcsök, szamóca

örökzöld tűlevelű félék

friss ültetésű fagyal bokor

alábbi összetételűt kaptam:

cccsaba Creative Commons License 2018.08.20 0 0 105

Köszönöm a tanácsokat.

Sajnos nincs annyi, ami volt egy kevés az kellett másnak az ültető gödrébe, idén már több gazt gyűjtöttem de szerintem nem fog tavaszig elbomlani mind.

Ali-bá Creative Commons License 2018.08.19 0 0 104

Azért, ha gyommal, kaszálékkal, növényi hulladékokkal előbb komposztálnád a faforgácsot és azt szórnád ki, az sokkal jobb lenne. Egy kis öntözéssel együtt jobban örülnének neki a növényeid.

Előzmény: cccsaba (103)
cccsaba Creative Commons License 2018.08.19 0 0 103

Rendben köszi, akkor ez a faforgács nem árt?

Mert van már ott ribizli bokor is meg egy magról kinőtt őszibarack, és idén is szórtunk ki forgácsot

Ali-bá Creative Commons License 2018.08.18 0 0 102

Ennyi forgács nemigen árthatott meg neki. (A macska alatt szinte nincs is.)  Vegyél ki egy tövet és nézd meg nem rágta-e el a pajor a gyökerét, mert akkor nem csoda, hogy nem hajt.

Előzmény: cccsaba (101)
cccsaba Creative Commons License 2018.08.18 0 0 101

Júniusban amikor vagy 2 hétig egyáltalán nem volt nyárias idő akkor nem nagyon locsoltam, de egyébként szoktam hetente 2 szer biztos

Előzmény: Ali-bá (100)
Ali-bá Creative Commons License 2018.08.18 0 0 100

Nem lehet, hogy nem volt elég vize és kiszáradt?

Előzmény: cccsaba (99)
cccsaba Creative Commons License 2018.08.18 0 0 99

Szerintetek a faforgács okozhatta hogy idén a  2-szer termő málna szinte nem hozott egyetlen új vesszőt se, a tavalyiakon is csak kevés apró termés volt.

Arra gondolok hogy ha ez fenyő forgács volt akkor lehet elsavanyította a talajt, vagy a bomlás során kivonta a nitrogént.

szerencsére találtam egy képet, ilyen volt 2016 márciusban

platz Creative Commons License 2018.06.20 0 0 98

Sajnos képet nem enged beilleszteni jelenleg. Talán később tudok majd képeket is feltenni az álományról. Sajnos már nem tudom kontrollálni a keverési arányt. Amire emlékszem az, hogy 2ml -es fecskendővel méregettem. A zöld színű flakonját kb 3-4 hete dobtam el, már az sincsen meg.

Ugyanakkor nagyon lényeges észrevételt teszel. Az erkélyem és az alak is Déli fekvésű, a palánták pedig mindig ott voltak. Az ablak mögött valódi melegház. Az erkélyen is, mert lexán lemezek vannak esővédelmi funkcióban esőkidobóként.  Lehetséges hogy éppen a nagy meleg okozta a bajt. Köszönöm, hogy megtiszteltél az észrevételeddel!

Előzmény: Ali-bá (97)
Ali-bá Creative Commons License 2018.06.20 0 0 97

Jól kiszámoltad a töménységet? Nem lehet, hogy töményebb volt a kelleténél? (Öntözö vízbe általában más töménység van előírva, mint lombtrágyaként.)  Esetleg túl meleg volt a permetezéskor? (Nagy melegben még a tiszta víz is árthat.)

Előzmény: platz (95)
platz Creative Commons License 2018.06.20 0 0 96

helytelenül:"bőven elég lenne  1,5 literes kiszerelésű." Helyesen: 0,5 l -es kiszerelésű. Elnézést.

Előzmény: platz (95)
platz Creative Commons License 2018.06.20 0 0 95

Kérdésedre válaszolva: A helyzet egyszerű volt. Először az alsóbb levelek egyszerűen lepotyogtak a paprika száráról, majd ez a folyamat naponként ismétlődve egyre föntebb elhelyezkedő leveleket érintett. Kb 5-6 nap leforgása alatt a szár felkopaszodott. Csak a kajtás csúcsi levelek maradtak épek, amik reményt adtak nekem a regenerálódásukra. Ebben a hétben semmi más dolgom nem volt, mint összeszedegetni a lehullott leveleket, (és imátkozni értük). A  jelenség drámai volt. Ezért ódzkodom, megmagyarázható érvek nélkül most a szertől. Korábban inkább csak az öntözővízhez kevertem belőle nagy ritkán, úgy nem okozott problémát  a használata. Más szempontból nekem az 1l mennyiségű folyadék soknak tűnik, bőven elég lenne  1,5 literes kiszerelésű.

Előzmény: tibib520 (94)
tibib520 Creative Commons License 2018.06.19 0 1 94

Köszönöm a válaszodat!
Nekem a Turbó kalcium van a FitoHormtól. Nálam is kb. 3 éve felbontva.
Elő fordulhat, hogy a korlátlan eltarthatóság bontatlan csomagolásra vonatkozik?!
Nálam még a "kopasztás" nem mutatkozott egyszer sem.
Leírnád, hogy nálad miként jelentkezett? Mik voltak az első levéltünetek?
Én eddig csak FH Turbó foszforral kevertem egy permetezésen belül. Más táppal nem kevertem egyidejűleg.

Van egy topik, ahol a FitoHorm körül lett járva valamelyest... "Zöldség EXTRA"
Nézz be oda is, ha még nem tetted. Bár 1,5 éve nagy csend honol ott.
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9231816&la=142025413

Előzmény: platz (92)
Ali-bá Creative Commons License 2018.06.19 0 1 93

A kalcium  pótlást én az OMEX CALMAX lombtrágyával végzem. Ez 22,5% kalciumot és mikroelemeket is tartalmaz. Főleg a Zn és Fe fontos még nálam, ami szintén van benne.

Előzmény: platz (92)
platz Creative Commons License 2018.06.19 0 0 92

tibib520 fórumtársnak:

-Köszönöm kérdésedet.- Én is kezdőszinten vagyok, ezért is kérdeztem meg a fórumtársakat. Felénk csak az általad is említett lombtrágyát forgalmazzák /Fitohorm 40 Ca/, így nagy választási lehetőségem tulajdonképp nincsen, ha csak nem kérek meg ismerőst hogy interurbán alapon szerezzen be nekem másfélét, mivel területen mozgó üzletkötő.
- Hogy miért  ódzkodom a Fito...-tól? Jól lehet csak előítélet a motivációm. Tavaly a 150 paprikapalántát kopaszítottam meg vele, ami lehet az előírástól eltérő felhasználás is. Esetleg  régi szer? Mert több mint 3 éves volt már a felbontástól számítva.(Állítólag ezek korlátlan idejű eltarthatóságúak?)
Nagy küzdelmek árán sikerült őket életben tartani, aztán viszonylag gyorsan összeszedték magukat.
-Szeretnék továbbra is Wuxal Super-t használni, abban van Nitrogén többféle vegyi formában is, így nem kell hozzá további Nitrogént adagolni, akár a másik levéltrágyában bent lévő alkotórészként. (Pl: Damisol Kalcium). Ebből a szempontból a Fitoh... bőven megfelelne, de további szempont jön elő. Az, hogy vajon a wuxállal együtt mennyire alkalmazható egy menetben, az az mennyire keverhető és hatásos így.
- Szerettem volna, ha a Kálciumhiány levéltrágyával történő pótlásáról kapok információt, illetve hasznos vegyszerezési összetételről, megoldásról is.

-További kérdésem, hogy a kalcium túladagolása  növényélettani szempontból reális feltételezés e?

-Mástól is szívesen elfogadok tanácsot ezt ügyben.

Lora1213 Creative Commons License 2018.05.14 0 0 91

Köszönöm ! Hasznos volt.

Előzmény: Ali-bá (90)
Ali-bá Creative Commons License 2018.05.14 -1 0 90

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!