A 2012 -es LL M7 -sel vetekszik hatótávon. De remélem szélesebben fog vinni. Legalább a LL P5R2 szintjét tudhatná, ha már 1800 lm fényáram jön ki belőle. Majd összehasonlítom. A 15 - 20 kcd fényerőnél, azért szélesebb fénykörre vágyok, minél kisebb méret mellett. Fő a méret, de azért ereje is legyen. ;-)
Akkor a MH23 lesz. Ez szélesebb fénykörrel világít. L16 -osom is van, 40 kcd -ás lámpám is akad 1 - 2 db. Inkább szélesebben világítson 20 kcd fényerő mellett. 😉
Szemre a hotspot-ja a LL M7-hez hasnlítható, de valamivel annál is fényesebb, persze messzebbre is visz.
Valamikor az Olight M22-vel hasonlítottam össze a Gt-t, egymástól 100m-re levő 10kV-os oszlopkból a Gt jól láthatóan megvílágított hármat, az Olight fényét alig-alig láttam a harmadik villanyoszlopon.
L16-al összesasonlítva: Mindkét lánpa közel azonos átmérőjű fénymaggal rendolkezik, de természetesen az L16-é fényesebb, hiszen közel 600m-es lámpa, viszont a Nitecore külső fénykörének átmérője magyobb, fényudvara halványabb, mert kissebb a fényereje, a fizikai mérete is jóval az L16 alatt marad.
A kezelése magától értetödő, nekem egyszerű, mint a faék, tölthető, nyomógombjánál kék vilanásokkal kijelzi az akku feszültségét, ha kell ugyanott kék jezőfényt ad, hogy éccaka megtaláld, szóval jó kis lámpa.
Asszem lassan inkább blogot kéne írnom erről a lámpáról. :)
Nagy nehézségek árán sikerült kiműtenem az előzőleg bombabiztosan visszaragasztott csillagot. A művelet során sajnálatos módon sikerült egyúttal dedómolnom a műszerész fogóval az emittert is.
Viszont kiderült, hogy nem sült meg a led a beforrasztás során, tulajdonképp vígan műxik ( most már ) XP-L2 HI-ként, ellenben a csillag lett zárlatos valahol a melegítés, vagy a ki- és beszerelés hatására.
Ez azért jó hír, mert így a csillag és a led is kuka, ellenben mégicsak tudok én ledet forrasztani.
Rendeltem a Kaidomain-től 16mm-es réz csillagon XP-L2-est, azzal, hogy akkor majd azt bereszelem a lámpafejbe.
Tegnap megjött.
Sima XP-L.
Kezd nagyon frusztrálni ez a lámpaátalakítás, pedig én szeretem a kihívásokat. :P
Az Acebeam L16 / L30 -hoz képest hogy világít? Fénycsóva, fényerőben mennyire más? Használhatósága, kezelhetősége milyen? Van már LL P5R2 -sed is? Azzal is összevetheted. 😉
kiséé off, de segítség kellene.A gyerek távirányítós autójába kiváltanám az 5 x 1,5V-os elemeket 2 db 18650-el.Meg is cisnáltam, van egy Trustfire kínai akku és egy Ampmax,ezeket sorba kötöttem.A kocsi megy is kb 10 másodpercig,utána megáll.A Trustfire akkun semmi feszültség nem mérhető ekkor,a másikkal nincs gond.
Ha viszont a Trustfire-t beteszem a lámpába,ott működik rendesen.
Több topikon nyilvánosan osztanak meg technikai rejtélyeket, nem értem a titkolózás okát, de ez a Te döntésed amit tiszteletben tartok! És hogy ezt a topikot többen is látogatják," nem kell elképzelnem", hisz magam is látom. Említett lámpa még nincs a tulajdonomba, bár szerettem volna, és még szándékomban is áll a megvásárlása. Köszönöm a felajánlásod!
Bocsi, itt nyilvánosan nem szerertném, képzeld el ezt a topikot sokan látogatják, amit én magamnak vállalok, azért én vállalom a felelőséget, sokan meg engem támandnának, mert valamit rosszul csináltak, én vigyem el a balhét, nem! A dolog kompromisszusosan megoldható.
Szívesen segítenék priviben, ha kell, de szerintem még nem vettél ilyen lámpát.
Ezen a héten írt íróasztali lámpákkal foglalkozó cikkemből a kínai Yeelight teljes palettáját megismerhetitek. Nem elemlámpa de én pl. többet használom az asztali lámpáim, mint az elemlámpáim.
Hát igen, közel 150 dolcsiért. Ha akarom, miért ne akarnám, én is tudom használni 21700-as akksival, de ez nem rendeltetésszerű használat. Ki is próbáltam és mükszik, persze kompromisszumosan, valamit valamiért.
Két dolog a lényeg, a teljesítmény és a fókuszálás. Az enyém is eléggé világít, de csak a fekete fóliát égeti ki, gyufát nem gyújtja, a fókuszáló menetes lencse nem központos és lötyög, nem is érdemes próbálkozni. Mutogatni jó, és így talán egy kicsit veszélytelenebb, ha valamiről visszaverődve belecsillan a szemembe.
Láttam olyan bemutatón, hogy 6-8 sorba rakott fekete lufit durrantott ki egy pillanat alatt, nem is adta ki a kezéből a technikus. Szemre egy kicsit vastagabb és hosszabb volt, mint az enyém, technikai adatokat nem tudok róla.
303- as lézerem már van 3 db is :) ezért akartam komolyabbat venni. Érdekes hogy a 3 közül csak egy gyújtja a gyufát. A többi csak füstölögteti. Nyilván az egy leválogatott darab.
Ahogy én láttam a sajátjaimon leginkább az ár a különbség.
Lehet, hogy még drágábban valóban nagyobb teljesítményt kapsz, de ami volt lézer itthon azok közt nem vettem észre lényegi eltérést, csak másféle volt a kialakítás. Azért adtam el őket, hogy véletlenül se kerüljön a gyerekeim kezébe. Konkrétan a 10$-os zöld lézeremnek a plafonról visszavert fénye ha ránéztél bántotta a szemed, simán bevilágította a szobát. Azzal szórakoztam, hogy a nagygömb LED szobai lámpának a burájára világítottam vele, az meg úgy szórta. mintha zöld LED-ek lettek volna belül. Nekem nem sikerült égetnem vele, szóval nem volt "burning laser effect", de állítólag nem kellett volna olyan szűkre fókuszálni, úgy éget az is. Másik fórumon valaki még képet is tett fel, hogy bizonyítsa. Szerintem elsőre bőven jó vagy ilyen 301,302 fantázianevű lézerekkel. Aztán ha látod értelmét akkor jöhetnek a drágább, minőségibb darabok is.
az jól hangzik :) azt nem értem hogy mi lehet a különbség az 5000ft-os meg a 19000 ft-os közt? kinézetre ugyanaz. létezik hogy az olcsóbb nem is tud igazán tüzet gyújtani pl?
Szerintem simán. Nekem zöldben van olyan, hogy lukat éget a Holdon, és az is bejött gond nélkül. Ha repülőket világítanék vele, az más kérdés, tehát a használatra oda kell figyelni mert veszélyes, de sem értékben nem éri el az áfa fizetési határt, se nem hamis márkajelzésű, se nem adnak hozzá lopott software-t, szóval nincs gond.