Egy kis segítséget szeretnék kérni! Sajnos elérkezett a füvem újravetése, mivel már több a gaz, mind a fű. Kérdésem az lenne, hogy mikor érdemes neki állni és milyen módon? Gondoltam, hogy valamilyen totális gyomirtóval többször lepermetezem, majd felszántatom, és újra vettek. A szántás helyet nincs valami más alternatíva, mert félek, hogy eléri az öntöző rendszert csöveit? Előre is köszönöm az esetleges válaszokat!
Egyáltalán nicns semmi látható hatása? Mert akkor inkább a forrással lehet gond, ahonnan beszerezted. Ha abszolut semmi hatása nincs, akkor 20 helyett 25 sem fog csodát csinálni.
Nem oda fogok visszamenni, mert ők már bezárnának mire hazamegyek. Beugrok majd Bauhausba, az még nyitva lesz, ha van akkor sima Ridomil Gold MZ, ha nincs akkor Dithane, majd még kiszámolom, hogy utóbbiból mennyi kellene az 500 m2-re addig.
de a dithane jó az tuti kell legyen, és a plust nehogy bekeverd, mert korábban olvasottak alapján a réz állítolag hatástalaníthatja a többi hatóanyagot.
Igen, és is többnyire az LD50 értékkel nyugtatom magam, bár nem csak a halál miatt aggódom, azt meg nem adják meg, hogy mi az a mennyiség, amitől mondjuk valami egyéb nem halálos baja lesz. Na mindenesetre abbahagytam az aggódást, valóban nem látom már veszélyesnek a dolgot.
a 9-10et délelöttre értettem, korábban nem tudnám csinálni, viszont ha lehet este is, akkor még jobb, mert akkor ma este fogom megcsinálni.
Még egy kérdés: A gazdaboltban Ridomil Gold MZ helyett Ridomil Gold 42,5WP Plust kaptam (pedig nem azt kértem, későn vettem észre). Ezzel is működhet, vagy egészen más? Úgy látom, hogy a metalaxil-M kicsit kevesebb benne, az még a kisebbik baj, viszont mankoceb helyett rézoxiklorid van benne. Mehet így is a lenti arány, vagy szerezzek sima Ridomil Goldot?
amistar 10 mL, bumper 5 mL, ridomil gold mz 20-25g/10 L víz /100m2
A lap alja felé lehet látni, hogy emlősöknél az LD50 (oral) értéke több, mint 5000 mg/testsúlykilogramm. Ha ebből 100 m2-re kiszórsz 20 grammot, akkor egy 4 kilós kutyának is gyakorlatilag le kellene legelni az egész füvet. Ha még be is locsolod, akkor meg sehogy se tud baja lenni.
Nekem permetezés után 1-2 napig nem jönnek hátra a kutyák, soha nem volt semmi bajuk
Mármint délelőtt 9-10-kor, vagy este. Ha gombaölő van kipermetezve és arra kell a beöntözés, akkor az az egy kivétel az esti locsolásra - ilyenkor szabad, mert a gombaölő védi. Ha a kérdés délelőttre vonatkozott, akkor felejtős, mert a permetszer ebben a kánikulában szerintem biztos kiégeti a füvet pillanat alatt
Köszi, akkor ma nyírom, holnap permetezem. Mennyire árthat a fűnek, ha mondjuk 9-10-kor fejezem be a permetezést és utána locsolok? Vagy egyszer kibírja?
Szia. Köszi a tippet. Erről még nem is hallottam. Neked van vele tapasztalatod? Ér valamit vakond ellen? Milyen hosszú hatása? Vagy valaki másnak van tapasztalata?
Szerintem nem veszélyes drága, főleg, hogy nekem csak 160nm füvem van.
Ma is műtöttem a füvet, mert újabb járatok vannak alatta :(
Ha jó rövidre van vágva, akkor is? De mondjuk én még azt se gondolnám olyan veszélyesnek, pl gyerekkoromban többször előfordult, hogy nem figyeltünk és megettük a permetes szőlőt, kicsit meghajtott max, de ráadásul ez még be is van öntözve, ami lemossa a fűszálakat, na meg azért fűből minimális mennyiséget esznek ahhoz képest, mint mi a gyümölcsökből.
az inkább megelőzésre van, de ha beöntözöd rögtön utána (ez lehet este is, mivel gombaölő nem számít mikor), akkor a kutyát macskát szerintem elég ha a permetezés idejére elzárod. Ha megnézed mindegyiknél 0 nap a munkaeg. várakozási idő.
Azt a vakondos topikot én is követtem, nem is értettem, hogy miért nem találom. Egyébként én pont onnan vettem, ezek szerint tévesen...ebben az esetben csak annyit írok hogy szerencsére nálam nincsenek . És ha lennének se bántanám őket :-D
Meg vannak ezek a vakond tápszerek, egyiket úgy hívják, hogy Magtoxin, na az nekem bevált :))))) Nem öli meg a vakondot, csak úgy ellustul tőle, hogy nem bír többet túrni :)))
Köszönöm, akkor megpróbálok átállni a reggeli locsolásra. Meddig lehet kb. öntözni ebben az időben? Mert nagyjából hétkor tudnám bekapcsolni, de az egész kertet 4-5 körben tudom csak meglocsolni, és (eddig legalábbis) fél órát ment egy kör.
A gombaölőtől őszintén szólva kicsit félek, kutyák-cicák mászkálnak a kertben, úgyhogy lehet hogy az egyelőre kihagyom, maximum majd egy elutazás elött kifújom.