Keresés

Részletes keresés

nagypapi51 Creative Commons License 2018.08.02 0 0 45335

Az igen, csak magyarul, mint váll volt idegen.

 

Előzmény: Boarhunter (45334)
Boarhunter Creative Commons License 2018.08.02 0 0 45334

A "pork shoulder" az a lapocka.

Előzmény: nagypapi51 (45325)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.08.02 0 1 45333

Ne szívd mellre, pont olyan őstulok, mint mi, akik nem köszöngetünk minden hsz-nál...

meleg van... :)

 

Előzmény: szkati (45327)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.08.02 0 0 45332

Nyilván lapocka. A cikkíró lelkes, de párszor helyre tettem már privátban, mert finoman szólva is butaságokat ír néha. Becsületére válik, hogy elismeri, ritka tulajdonság.

 

Előzmény: Mazsola0070 (45329)
Boszorka Creative Commons License 2018.08.02 0 0 45331

Gondolom az az, amit a németeknél Schulter -nek hívnak.

Előzmény: nagypapi51 (45325)
Boszorka Creative Commons License 2018.08.02 0 0 45330

Ebben nem hiszek, de boldogok a hívők.....

Már elfelejtettem, de láttam egy előadást ezekről az ilyen olyan mentes dolgokról a német tv-ben. Ott határozottan az jött le a dologból, hogy egészséges emberek nyugodtan egyenek mindent. No meg, hogy a valódi glutén érzékenyek kevesen vannak, legtöbben nem is vizsgáltatják magukat, hanem csak kijelentik, hogy azok, mert kifejezetten divat lett. Vegából nekem csak a saláta kellene, de többnyire nincs.

A hajón extra néztem, nem volt olyan étel, amiben nem lett volna laktóz, de megoldottam. Van erre tabletta és kész. Reggelihez kaptam laktóz mentes tejet, ami tényleg az volt. Drezdában az ötcsillagos hotelben, nem volt laktózmentes amit annak adtak.:-(

Szerencsére ez nem halálos csak kellemetlen.

Előzmény: szkati (45319)
Mazsola0070 Creative Commons License 2018.08.02 0 0 45329

Az alábbi cikkrészlet szerint a lapocka, biztosan valaki olyan fordította angolból a receptet, aki még életében nem főzött, és fingja sem volt, hogy nem szó szerint kell fordítani a "váll"-at, mert magyarul nem így hívják az adott sertéshús-részt.

 

Viszont arra van valamilyen magyarázat, hogy a cikk miért ír elő kifejezetten KÓSER sót? Bár nem vagyok szakértője a kérdésnek, de ha jól tudom disznóból kóser étel eleve nem főzhető, akkor a sónak minek kósernek lennie?

 

 

"A hús kiválasztása a japán húsrészlegekben pofon egyszerű, mert a csomagoláson a következő szerepel: 豚肩ロース (buta kata rōsu) [rószu], szó szerinti fordítása: disznó váll karaj. Mi magyarul különbséget teszünk a váll, vagyis a lapocka (angolul shoulder), a karaj (angolul loin, azon belül is van hosszú, meg rövid) és a szűzpecsenye (angolul tenderloin) között." 

Előzmény: nagypapi51 (45325)
szkati Creative Commons License 2018.08.02 0 0 45328

Mármint gluténra gondoltál. Igen. Van.

Előzmény: homerx (45324)
szkati Creative Commons License 2018.08.02 -1 0 45327

Szerinted. Szerintem meg nem. Egyébként szervusz. Vagy ez a "butaság" köszönés volt?:))

Előzmény: Boarhunter (45323)
homerx Creative Commons License 2018.08.02 0 0 45326

micset hol vetted? epp a minap irtam itt a baranyosba, hogy a bosnyakon is lehet kapni.

Előzmény: macózug (45322)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.08.02 0 0 45325

Jó, hogy itt vagy, tudod hol van a sertés válla?

Húsrészként én még nem hallottam, szeretném látni a hentes arcát, ha így kérném... :)

Előzmény: Boarhunter (45323)
homerx Creative Commons License 2018.08.02 0 0 45324

a nem finomitottban is van.

Előzmény: szkati (45319)
Boarhunter Creative Commons License 2018.08.02 -2 0 45323

Butaság.

Előzmény: szkati (45319)
macózug Creative Commons License 2018.08.02 0 0 45322

Itt padlizsán krém....kaptam kész csevapot ( miccset) 4 darabot,van dinnye a hűtőben, őszi barack- mivel egyedfül vagyok, ez épp elég mára...főzés nincs.Ma.

nagypapi51 Creative Commons License 2018.08.02 0 0 45321

Pásztor pite lesz.

 

szkati Creative Commons License 2018.08.02 0 0 45320

:))

Persze. Bement a raktárba és kihozott 6-8 csomag halat. Aztán amikor elfogyott, akkor is hozott 6-8 csomagot. Valószinűleg fel sem tünt neki, hogy másik dobozból hozta. Mi meg még elégedettek is voltunk, hogy egyáltalán branzinót kaptunk. Széttettük a kezünket, hogy na hát akkkor durbincs nincs, és még ennek is örülhetünk, mert mások is vitték. AZtán lett durbincs:))

Előzmény: nagypapi51 (45314)
szkati Creative Commons License 2018.08.02 0 0 45319

A finomított( fehér) lisztes cuccok elég egészségtelenek. Már csak azért is érdemes gluténmentest enni, mert azok nem ezzel készülnek.

Előzmény: Boszorka (45315)
szkati Creative Commons License 2018.08.02 0 0 45318

Én meg sok helyen eszem vegát, pedig nem vagyok az, de néha olyan finom dolgokat lehet kifogni.

Előzmény: homerx (45316)
dulci Creative Commons License 2018.08.02 0 0 45317

 :))

Előzmény: homerx (45316)
homerx Creative Commons License 2018.08.02 0 0 45316

ahova mi jarunk kajalni, ott is van gluten es laktozmentes. a multkor ugy megtetszett, azt kertem. eeej, olyan sult oldalast kajaltam, hogy az csak na! :)7

Előzmény: szkati (45313)
Boszorka Creative Commons License 2018.08.02 0 0 45315

A glutén mentes egy divat, kivéve a lakosság talán 1%-át. De a salátát tudnám értékelni, előételnek!:-)

Előzmény: szkati (45313)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.08.02 0 0 45314

...egy nem halevő embernek édes mindegy, nem látja a különbséget...

Ha csak egyféle van kint, persze hogy nem látja... :)

 

Előzmény: szkati (45312)
szkati Creative Commons License 2018.08.02 0 0 45313

Már sokat haladtunk előre saláta evésben, de persze még messze vagyunk az igazitól.

A lányom mesélte nagy örömmel, hogy az új munkahelyén van gluténmentes kaja, na meg állandóan friss salátabár is. Nagy dolog!

Előzmény: Boszorka (45309)
szkati Creative Commons License 2018.08.02 0 0 45312

Nagypapi megválaszolta:)) Egyébként horvát. Az eladónő először csak a branzinót rakta ki, és amikor az elfogyott, akkor hozta a durbincsot. Ennek persze nincs logikája csak az, hogy egy nem halevő embernek édes mindegy, nem látja a különbséget.

 

Előzmény: homerx (45310)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.08.01 0 0 45311

Friss, tálcás, 620g a két darab.

 

Előzmény: homerx (45310)
homerx Creative Commons License 2018.08.01 0 0 45310

milyen allagban voltak a halak az aldiban? fagyasztva, vagy frissen csomagolva?

Előzmény: szkati (45306)
Boszorka Creative Commons License 2018.08.01 0 0 45309

A szilvás gombóc az tényleg idegfeszítő, de még reménykedem, hogy fogok kapni. Jelenleg magam mondanám, hogy ne hozza, ilyen időben ide jönni rákosborzasztóról nem egy könnyű túra. Aki szállítja se fiatal már + magas vérnyomás meg egyebek.

 

Ma megesszük a maradék borjupofát, rizi bizi készül éppen hozzá. Holnap elmegyünk az közeli "új" vendéglőnkbe, aztán majd jólakottan megihletődöm a fiuknál. Remélem sikerül megint annyit főzni, hogy a jövő hét elejére is jusson, úgy mint most.

Nagyon hiányolom a jó salátákat. A hajón minden nap salátát ettem előételnek. Itthon valahogy nem akar meghonosodni a saláta evés/termelés.:-(

Előzmény: szkati (45306)
H_G Creative Commons License 2018.08.01 0 0 45308

Hát akkor kár is lenne beléjük...

 

Előzmény: nagypapi51 (45303)
dulci Creative Commons License 2018.08.01 0 0 45307

Nem egy rossz ötlet! :))

Még nem készítettem, de van egy oldalnyi recept, főzés nélküli gyümölcsleves. 

Előzmény: nagypapi51 (45305)
szkati Creative Commons License 2018.08.01 0 0 45306

Holnapra szilvás gombócot, de nem akarlak ingerelni:))

Fejemben van egy jó gyulyásleves, a múltkori nagyon jól sikerült, aztán egy lecsós( magyaros) szűzérme is hamarosan sorra kerül.

Egyébként a múlt csütörtökön az Aldiban branzinó, meg aranydurbincs volt kettesével csomagolva akcióban. Sokat vettük, mert mindkettőt imádjuk. Na az is majd nemsokára sorra kerül.

Előzmény: Boszorka (45302)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!