Én 16 márciusában vettem át az autómat. Az első tél előtt vettem rá ugyanilyet, azóta ment kb.30e km-t, de még egészen újszerű. Az eredeti nyári gumikat meg másik autómon használom.
Michelin Crossclimate-on járok, és az autóval kapott nyári gumikat eladtam.
Pont a napokban olvastam egy 2017-es téli gumi tesztet, amiben voltak 4 évszakosak is.
Igazolta a prekoncepciót - a 4 évszakos nem tud mindenhol nagyon jó lenni.
Viszont nagyon jók - esetleg legjobbak voltak száraz és nedves aszfalton, és lássuk be, ezen autózunk a legtöbbet. Gyengék voltak jégen és jeges emelkedőn, de ez legyen annak szempont, aki tőlünk északabbra lakik és hegyen :-)
Nekem a nedves aszfalt volt a legfontosabb, úgy tapasztaltam eddigi gumikkal, téli-nyári, mindkettő fajtával, ezen szerepelnek a legrosszabbul. Főleg a téli, pedig nem a legolcsóbb gumikat használtam (többfélét, ahogy céges autókat cserélték, nem egy típus alapján mondom).
Jó volt a cikk, lehetett a mérési eredményeket súlyozni csúszkákkal, kinek mi a prioritás. Ami nekem fontos volt, annak megfelelően súlyozva a Mich. CC. kb a negyedikre jött ki.
Úgy emlékszem, a CC a nyári gumik között is elég jól szokott szerepelni. És meg az is lehet, hogy egy újabb 4 évszakos még jobb tud lenni.
Nekem ugyanilyen van május vége óta, csak 1,4 CVVT.
Én végül egy kollégám tanácsára négy évszakos gumi mellett döntöttem. Sok tesztet elolvasva Goodyear Vector 4Seasons Gen-2 lett a befutó. Az új nyári gumikat azonnal eladtam. Így csak 1 készlet van, cserélgetni nem kell, és megúsztam kb. 50EFt-ból.
Sziasztok, tudom nem Optima topic de olyan nincs és elég marginális modell, ezért inkább itt kérdezném meg:
Azt szeretném kérdezni, hogy van-e itt valakinek tapasztalata Kia Optima 1.7 CRDI(136LE) dízel motorral kapcsolatosan? Nekem most egy ilyen van 120 ezer km van benne és kíváncsi lennék hogy van-e valami típus hibája ezeknek vagy bármi tapasztalta érdekes lenne ezzel a motorral?
hi.miert van ,az hogy veszel el egy uj kocsit,par honap mulva ,beledjonnek,meghuzod az utkozot,akkor nemtudsz a gyarbol uj utkozot venni,csak csak puszta muanyagot,amit festeni kell.miert nemlehet egy full fekete kocsira uj utkozot festve a gyarbol egyenesen megrendelni? csak egy erdekesseg 😀
Átlagos 4000 Ft-os olajárral számítva 1000 km-enként 1 liter utántöltéssel éves 15000 km esetén ez ugye 60 000 Ft/év.
Én emiatt nem mertem venni használtan ilyen motorral szerelt autót. Pontosabban nem csak a pénz miatt - legyen az eladó "kicsit" smucig, spóroljon pár évig az olajon, olcsóbbal utántöltögetve, ami nem felel meg a motornak, és máris komoly károkat okozhat a motorban, ami majd a következő tulajnál válik kritikussá.
A gyáraknak nem céljuk az, hogy a kereskedői hálózatukra rászabadítsák az aggódó ügyfeleket, ha kis csökkenést is észrevesznek az olajszintben. Pláne garanciában....Nyilván megadnak egy mennyiséget, amit minden különösebb hiba nélkül "eltüntethet" egy motor bizonyos futásteljesítmény alatt. Ez sok mindenből összeadódhat. Olajlehúzó gyűrű, szimmeringek, egyéb forgó alkatrészek tűrésbeli szórásából, párolgás, stb. Sőt még az sem biztos, hogy az valóban eltűnt. Kisebb fajta tanfolyamra lehetne küldeni némely autóst azzal kapcsolatban, hogyan kell mérni az olajszintet az autóban. (hőmérséklet, gépkocsi helyzete, mérés előtti pár km futáskörülménye, stb) De ez nem azt jelenti, hogy ha egy lelkiismeretes tulaj ellenőrzi 1000 km-enként a szintet és mindig 1 litert kell utánatöltenie, akkor teljes lelki nyugalomban hajthatja álomra a fejét, hiszen...."áááá...ez teljesen normális, leszarom, ezt írja a könyve is, így aztán minden rendben van!
Én azt írtam, amit az enyém "fogyasztott az olajból. 30 év vezetési tapasztalattal a hátam mögött merem állítani, hogy az eddigi autóimnál ha két olajcsere között több eltűnt az olajból, mint 2-5 dl (benzinesre értem), akkor ha utánanéztem, mindig megleltem az okát, miért tette. (hengerfej-szelepfedél tömítések, szimmering, kopás, szűrőprobléma, stb) Ez a fogyasztás is inkább 60-80 feletti futásteljesítmény felett kezdett jelentkezni, alatta szinte mindig megvolt teljesen a mennyiség olajcserénél, amit előzőleg beletöltöttek.
Hogy tovább fikázzam a 2016-os Ceed-em (2 hete frissített) navigációját: Olyan béna, hogy Szerbiát beállítva célországnak (szerb-) cirill betűs billentyűzet jelenik meg.
Setup-ban latin betűs billentyűzet van beállítva, de itt nem tudtam sehogy se latin betűsre átváltani. Idióták...
Szerencsére Görögországi célnál már "rendes" latin betűs billentyűzet jön elő.
Igazából azt mondták a szervízben hogy kb. 1 litert töltöttek rá (én se kérdeztem rá pontosan, hogy az a kb. most decire pontosan mennyi lehet). De majd a következő kötelező szervizen jobban figyelek.
Na de egy litert? Pár decit én is töltöttem utána két olajcsere között az uncsitesó-márka 1.4-es benzinesébe 100000 km felett, de jobbára a kuplung felőli főtengely szimmering szivárgásának volt köszönhető a zöme.