Keresés

Részletes keresés

PMesi Creative Commons License 2018.08.08 0 0 1140

Kedves kulker76!

Karpathoson az autóbérlésekről lehet olvasni egyes hozzászólásokban.

Olvastam, hogy gyerekekkel voltatok idén, ezért kérdezném Tőled, hogy az autóbérléshez van-e plusz információd. A mi gyermekünk 2,5 éves. Gyermekülés tekintetében tudsz valamit?

Köszönöm előre is a válaszodat.

Előzmény: kulker76 (1139)
kulker76 Creative Commons License 2018.08.07 0 0 1139

Kedves Fórumozók,

Sok évnyi családi, csoportos de főleg egyéni utazás után "ha van rá igény" szeretném megosztani veletek tapasztalataimat, élményeimet, ötleteimet.

Bízom benne tudok segíteni még szebbé tenni Görögországi nyaralásotokat, segíteni döntésetekben. Biztosan tudok olyan tippet adni ami élménydúsabbá, szebbé, esetleg olcsóbbá teheti az utazást / szállást / étkezést / kirándulást / autóbérlést.

Ahol jártam:

Karpathos  sziget  Ibusz  2018. július  - családi nyaralás gyerekekkel - Pigadia Nereides Hotel ( strandok, falvak, természeti szépségek egyéni felfedezése )

Mykonos sziget egyénileg 2018. június - romantikus út - Aeolos Mykonos Hotel ( strandok, éttermek, buli )

Nyugat Kréta egyénileg 2016. szeptember - nászút -  Platanias Indigo Mare Hotel ( Chania, Rethymno, Heraklion felfedezése, legjobb strandok Nyugat & Dél Krétán ) 

Nyugat Kréta egyénileg 2016. augusztus - Esküvőnk - Rethymno Grecotel Creta Palace ( romantika )

Szantorini sziget egyénileg 2016. augusztus - Imerovigli  Ilioperato Hotel ( romantika, sziget teljes felfedezése, strandok )

Kelet Kréta Unitravel  2014. július - családi nyaralás gyerekkel - Analipsi Anthoula Village ( Kelet & Közép & Dél kréta legjobb strandjai, környező szigetek )

Korábban 2000-es évek előtt Korfu, Rodosz, Chalkidiki félsziget.

Kérem ezért ne kövezzetek meg " nem szakadt rám a bank" minden utazásra hónapokat / éveket spóroltam, sok-sok másról lemondtam értük. Több heti-hónapnyi tervezés előzte meg őket.

Megjegyzem nem voltak drágák, de ez viszonyítás kérdése.

Mindenhová repülővel utaztunk, volt közöttük menetrend szerinti, charter és fapados is.

Apartmanokat nem ismerek, kellő előre látással sikerült mindig "apartman áron" szállodát találnunk ellátással.

A nyári utak mindig már január-februárban lettek megszervezve / foglalózva.

Autó bérléssel kapcsolatban minden szigeten kellemes tapasztalataim voltak, sikerült vagy olcsóbb vagy újabb vagy jobb autót bérelnem mint amit az internetes keresők / idegen vezetők nyújtanak. ( nincs kaució, nem kell bankkártya sem )

Ha van bármilyen kérdésetek, szívesen fogadom és ha tudok segítek.

Kötekedőket nem várok. Más fórumról már leléptem, mert elegem van az irigy emberekből. 

Krepuska Creative Commons License 2018.07.26 0 0 1138

Kicsit, nagyot, mindenfélét. Autót, terepjárót és quad-ot. Mi nagyon sok kölcsönzőt láttunk, szinte minden sarkon van egy..

Én egy SYM Citycom 300i robogót béreltem, mikor már autóval bejártuk a szigetet.

Előzmény: telefonkartya (1137)
telefonkartya Creative Commons License 2018.07.25 0 0 1137

Sziasztok. Érdeklödnek,hogy karpathoson lehet robogot is bérelni? Köszönöm a válaszokat,előre is.

SzAndi65 Creative Commons License 2018.07.23 0 0 1136

Szia!

Nagyon szívesen! Ez a minimum, én is sok hasznos infót kaptam a fórumon indulás előtt!

Kávéfőző nincs, csak vízforraló van, mi nescafét csináltunk. Viszont az első pár napban csapvizet forraltam, de kicsit sós lett a kávé, így inkább vettünk palackos vizet forralni:)

Gyrost el is lehet vinni, nem kell beülni.

Szép nyarat: Andi

Előzmény: pharmamona (1133)
SzAndi65 Creative Commons License 2018.07.23 0 0 1135

Köszi szépen Móni, Nektek is szép nyarat!

Andi

Előzmény: MÓNI1234 (1132)
golyocza Creative Commons License 2018.07.22 0 0 1134

Szia, mi most vagyunk a szigeten, a 46-47, majd kis idő múlva a 45ös pultot nyitották meg....

Előzmény: Helén444 (1122)
pharmamona Creative Commons License 2018.07.22 0 0 1133

Kedves SzAndi!

Mi is a Diakonis Hotelba megyünk aug.2-9.ig. Nagyon köszönöm az infókat csak még annyi kérdésem lenne, hogy kávéfőző van-e a szobában illetve az a sarki gyroszos étteremnél azt ugye utcáról is meg lehet venni (a gyrost) és nem kell beülni hozzá az étterembe? Köszönöm!!!

Előzmény: SzAndi65 (1120)
MÓNI1234 Creative Commons License 2018.07.21 0 0 1132

Szia Andi! Nagyon szépen köszönöm a részletes felvilágosítást,szerintem mindent leírtál ami lényeges.További szép nyarat kívánunk.Köszi Móni

SzAndi65 Creative Commons License 2018.07.20 0 0 1131

Jó lesz Nektek:)

Az IBUSZ-nál nem akartál biztosítást kötni?

Ha bármi kérdésed lenne, csak bátran tedd fel:)

Előzmény: laciesemma (1130)
laciesemma Creative Commons License 2018.07.20 0 0 1130

Köszi azért:)

Aug 2-án megyünk az ibusszal 1 hétre

Előzmény: SzAndi65 (1129)
SzAndi65 Creative Commons License 2018.07.20 0 0 1129

Én is erre tippeltem:)

Hát a TV-re nem tudok válaszolni. A falon volt és mi be sem kapcsoltuk, valahogy nem volt időnk rá:) A kinézetéből ítélve lehet, hogy kezeli a pendrivot, de nem tudom.

Sajnos az utasbiztosításban sem tudok segíteni, mert nekünk olyan hitelkártyánk van, hogy a világban mindenhová érvényes a biztosítása, meg az EP-nél kiváltottam az EU-s "TB" kártyát.

Szerintem az interneten biztosan találsz erre egy kereső oldalt, ahol össze tudod hasonlítani az árakat.

Mikor mentek ebbe az apartmanba és mennyi időre? Valamelyik utazási irodával?

Előzmény: laciesemma (1128)
laciesemma Creative Commons License 2018.07.19 0 0 1128

Köszi :) egyszerre írtuk sztem a kérdés- választ :9

Mi is ugyan abba az apartmanba megyünk és természetesen nem azért megyünk, de olyan a TV hogy felismeri a Pendrivot?

illetve utasbiztosítást szerinted- szerintetek hol olcsóbb kötni?

Előzmény: SzAndi65 (1127)
SzAndi65 Creative Commons License 2018.07.18 0 0 1127

Olvasd el kérlek, az alattad lévő üzenetemet:)

Köszike!

Előzmény: laciesemma (1126)
laciesemma Creative Commons License 2018.07.18 0 0 1126

Okés Köszi

Még annyi, hogy bankkártyával tudunk fizetni a market-ekben- éttermekben- autóbérlésnél?

Előzmény: SzAndi65 (1124)
SzAndi65 Creative Commons License 2018.07.18 0 0 1125

Szia! Pár Szuper Marketben lehet fizetni, autókölcsönzésnél is lehetett, tankolásnál is lehetett. Az éttermeket nem tudom, de feltételezem, hogy azoknál is voltak ilyenek. Hajókirándulást a kikötőben fizettük be a hajónál, ott készpénzzel lehetett. Az igazság az, hogy mi egyszer fizettünk csak bankkártyával, egy tankolást, ami július 2-án volt és 341 Ft-os árfolyammal vonta le a bank itthon a számláról. Mi olcsóbban vettük az EUR-t, nekünk nem érte meg a kártyahasználat.

Előzmény: Vargabeáta (1121)
SzAndi65 Creative Commons License 2018.07.18 0 0 1124

Szia!

Ez egyéni, kit mennyire zavar a szél vagy sem. Én a nagy szelet nem szeretem, mert megfájdul a fejem tőle, viszont párom kifejezetten imádja! Mint írtam, olyan 3-4 naponta változott a szél erőssége, ami persze befolyásolta a tengeren a hullámokat is. Ami igazán zavart még engem, azok az időnkénti nagy széllökések voltak. Azt megszoktam már sok éve, hogy a görög szigeteken fúj a szél, de ezen a szigeten ez extrán így volt, főleg a széllökéses napokon nekem már sok volt. Szép sziget, nagyon jól éreztük magunkat, a szelet is beleszámítva, el kell menni, meg kell nézni, meg kell tapasztalni, de én nem hinném, hogy visszamennék, mivel, mint írtam, nekem megfájdul a fejem a széltől, ami sajnos ott is így volt, ami eddig egyik szigeten sem volt jellemző.

Viszont, mint írtam, van aki meg pont emiatt szereti és megy erre a szigetre.

Mivel nem állandó ez a nagy szél, célszerű figyelni az időjárás előrejelzéseket és aszerint alakítani a programokat, főleg a tengereseket.

Reggel, este a parton? A szél vonatkozásában olyan, mint nappal, bár volt amikor a Hotelnél nagyobb szél volt a hegy felől, mint a tengerparton.

Szerintem nem érdemes előre autót bérelni, ezen a szigeten, talán több az autókölcsönző, mint az étterem:)

Mi a SIXT CAR-nál béreltük, nem messze volt tőlünk, a fő úton, nagyon meg voltunk vele elégedve. Sőt, ha itt béreled, akkor a kölcsönző mögötti tengerparti étteremben kapsz 10 % kedvezményt is. Egyébként ebben az étteremben minden pénteken görög est van, ami élő görög zenét jelent, érdemes a megérkezés utáni este ott vacsorázni, nagyon finomakat ettünk, nagyon hangulatos is a tengerpart közelsége miatt, kedvesek a felszolgálók, a bárja is nagyon jól néz ki.

Szívesen válaszolok bármire, ha tudok!

Előzmény: laciesemma (1123)
laciesemma Creative Commons License 2018.07.18 0 0 1123

Szia Andi,

Engem az érdekelne, hogy a zél az mennyire zavaró? tengerben matracozni lehet? picit tartunk a széltől, ezt a részét még taglalnád? milyen este, reggel, a parton? Illetve még az hogy könnyú autót bérelni, vagy még itthon az interneten tegyem meg?

Köszönöm előre is a választ

Helén444 Creative Commons License 2018.07.17 0 0 1122

Sziasztok! 

Ha valaki esetleg emlékszik, hogy a Liszt Ferenc reptéren a csütörtök du-i járatnál hányas kapuknál van a check in, kérem szépen, írja meg.

Köszönöm!!!!

Vargabeáta Creative Commons License 2018.07.17 0 0 1121

Sziasztok! Mennyire lehet bankkártyával fizetni? pl hajókirándulás, élelmiszerboltok...

SzAndi65 Creative Commons License 2018.07.17 0 0 1120

Szia Móni!

Csütörtök éjjel hazaértünk két hét után, hamar eltelt:)

Diakonis Hotel nagyon szuper volt nekünk, nem cseréltem volna el a szállást másikra. Ez egy Hotel, így az idegenforgalmi adó 10,5 EUR/hét/szoba. Ezt rögtön az érkezésnél kellett kifizetni, utána adták oda a kulcsot. Mi emeleti, szép kilátású szobát kértünk, már az utazási irodánál, ez rajta is volt a papírunkon, megmutattuk a tulajnak (idősebb úr), aki ezt teljesítette is. 204-es szobát kaptuk, szerintem az egyik legjobb szoba volt! Közel volt a recepcióhoz, így a szobában is működött a WIFI, időnként döcögősen, de működött:) A szoba tágas volt. Az erkély szép nagy, egy kötél volt kihúzva, párom húzott még ki mellé kettőt, nekünk kellett.  A törölközők, fürdőruhák stb. Vigyetek csipeszeket is, mert keveset adnak és a nagy szél miatt kellenek. Van kint egy asztal és két szék. Gyönyörű kilátás a tengerre (bár van egy szálloda, ami ezt kicsit korlátozza), medencére, a távolabbi fővárosra, kikötőre. A konyharész nagyon alap, még kenyérvágó kés sincs, szerencsére mi vittünk, meg elkel még az éles kés is, legalább is mi mindig otthon reggeliztünk. Volt két bögre, meg két pohár, meg a tányérokból is 2-2, vágódeszka és 2 főzőedény. Konyharuhát sem adnak, meg semmit sem a mosogatáshoz, ezeket vigyetek vagy vegyetek ott. Viszont volt vízforraló és a hűtő is jó volt, fagyasztó része is volt. A fürdőszoba jó, a zuhany egyik oldala nyitott, de nem volt gond, alig jött ki a víz zuhanyozáskor. W.C. papírt folyamatosan adtak. Volt 3 kicsi szappan is. Akasztó van egy, a törölközőknek és kettő az ajtón, a kis ablakon szúnyogháló is volt. Bent az erkély ajtó egyik része is szúnyoghálós volt. Szúnyoggal eggyel találkoztunk, viszont a második héten több légy volt. Nekünk az ágyak nagyon kényelmesek voltak, ha szeretitek a keményebb fekhelyet.

Vasárnap kivételével minden nap jött a takarítónő, ágyhúzás, tiszta törölköző stb.

A medence nagyon jó volt és tiszta, mindig volt szabad napágy.

Csendes helyen van a hotel, a lenti szállodában van minden este műsor, de max. 23 óráig.

Az első héten éjjel olyan 23 fok körül volt, nappal meg 28 fok. A második héten éjjel volt 28 fok, nappal 36-38 fok, na ezen a héten már kértük a légkondit, ami 6 EUR/éj volt. Próbálkoztunk azzal, hogy éjjel csak a szúnyoghálós ajtó van behúzva és nyitva a bejárati ajtó, de mivel ezek szemben vannak egymással, nagyon erős volt a levegőjárás, így repültek is a dolgok a szobában, meg hangosan süvített a szél, én így nem tudtam aludni. Ráadásul a falak sem tudtak már éjszakára sem lehűlni.

Közelben több Szuper Market (olyan 23-24 óráig vannak nyitva reggeltől), étterem, autókölcsönző van, na ebből rengeteg, érdemes végigjárni az árak miatt! Az tenger felé vezető utcánk sarkához közeli étteremben nagyon finom volt a gyros pitában, 2,5 EUR.

A főváros és a  kikötő a mi tempónkkal kb. 25-35 perc séta volt. A kikötőből mennek kiránduló hajók, ott lehet befizetni is. Mi így voltunk Olymposon, egy szuper vitorlás hajóval. Reggel 8:30-kor indult, felment a hajó Diafaniba, ott várt egy kisbusz, ami felvitt Olymposra, ott volt kb. 3 óra szabadidő, majd visszavitt a busz a hajóhoz, onnan vissza a fővárosba, de közben kétszer is volt fürdőzés, kb. 18:30-ra értünk vissza. Nagyon jól éreztük magunkat, olyan családias volt az egész és 25 EUR/fő volt.

Autót béreltünk egy Fiat Pandat, teljes biztosítással 40 EUR/nap volt, mi 3 napra béreltük, ennyi bővel elég volt nekünk. 1,9 EUR/liter volt a benzin. Benzin kút csak pár darab van az egész szigeten.

Helyi busszal elmentünk egy közeli öbölbe Ammoopiba strandolni, ez egy lassan mélyülő homokos, szélcsendesebb part. Menetrend a busz "pályaudvaron" is van, nekünk kb. 20 perc séta volt (különben itt van a közelében egy nagyon jó, egészen nagy Szuper Market). 2,3 EUR volt egy buszjegy, egy irányba. kb. 10-15 perc a menetidő. Ott is van Szuper Market és éttermek, nagyon finomat ettünk ott.

A szél állandóan fújt, de változó erővel, olyan 3-4 naponta változott az erőssége, időnként elég durva széllökések is voltak.

Várom a kérdéseket:)

Andi

Előzmény: MÓNI1234 (1088)
levi-g Creative Commons License 2018.07.11 0 1 1119

Félreértettelek sorry. Köszi a linket +pipa. 

Előzmény: BekeToni (1118)
BekeToni Creative Commons License 2018.07.11 0 0 1118

Na, szépen vagyunk. Ide linkelem a legfrissebb értékeléseket, szerintem meg se nézted. Bezzeg a -1 az működik :)

Előzmény: levi-g (1117)
levi-g Creative Commons License 2018.07.11 0 0 1117

Szia mozgatom én, de az 2016 os hozzászólás. Reméltem valaki volt már idén! Köszi  ..... 

Előzmény: BekeToni (1116)
BekeToni Creative Commons License 2018.07.11 0 1 1116
Előzmény: levi-g (1115)
levi-g Creative Commons License 2018.07.10 -1 0 1115

Sziasztok sealand apartmanról, senki nem tud nyilatkozni?  ;) 

újbudai51 Creative Commons License 2018.07.09 0 0 1114

Kedves Gonsalves,

Ahogy írtam ha a Dórinál bérlitek az autót kaptok egy papírt, azzal kell menni az autókölcsönzőbe és ott már automatikusan mondják ill. mutatják is (eléd teszik az árakat), hogy +1 nap ingyen van ha 3-nál több napra bérlitek az autót.

Előzmény: Gonsalves (1109)
Gonsalves Creative Commons License 2018.07.08 0 0 1113

Köszi az infókat. 

Előzmény: drenalin7 (1110)
Gonsalves Creative Commons License 2018.07.08 0 0 1112

Igen, köszi olvastam a hasznos belinkelt beszámolót. Pont ezért érdeklődtem. Nekem a Bravo 110+30 eurós (teljes biztosítás) ajánlatot írt. És szó sem volt a +1 nap ajándékról. Ezért érdeklődtem, hogy nyilván most főszezon van és nem biztos, hogy aktuális az a linkelt ár. Illetve ahol eddig mi Görögországban nyaraltunk mindig drágább volt az idegenvezetőn keresztüli autóbérlés. De ha itt jobb az ajánlata (pl. ár, +1 nap) akkor nyilván szívesebben preferáljuk a rajta keresztül történő bérlést.

Előzmény: BekeToni (1111)
BekeToni Creative Commons License 2018.07.08 0 0 1111

Pedig olyan szépen leírta újbudai51

(jó lenne, ha minden héten lenne valaki, aki ír a tapasztalatairól…)

Na, jó segítek. Dóri a Bravo autóit közvetíti.

(Bemész a kölcsönzőbe és megmondod, hogy Ő küldött…)

De ha nem akarsz napi 40-50 Eurót közlekedésre költeni, (benzint is 1,9EUR/l beleszámítva) akkor busz.

Jó tapasztalataink miatt, jó szívvel ajánlom.

Előzmény: Gonsalves (1109)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!