Keresés

Részletes keresés

telefonkartya Creative Commons License 2018.07.25 0 0 1137

Sziasztok. Érdeklödnek,hogy karpathoson lehet robogot is bérelni? Köszönöm a válaszokat,előre is.

SzAndi65 Creative Commons License 2018.07.23 0 0 1136

Szia!

Nagyon szívesen! Ez a minimum, én is sok hasznos infót kaptam a fórumon indulás előtt!

Kávéfőző nincs, csak vízforraló van, mi nescafét csináltunk. Viszont az első pár napban csapvizet forraltam, de kicsit sós lett a kávé, így inkább vettünk palackos vizet forralni:)

Gyrost el is lehet vinni, nem kell beülni.

Szép nyarat: Andi

Előzmény: pharmamona (1133)
SzAndi65 Creative Commons License 2018.07.23 0 0 1135

Köszi szépen Móni, Nektek is szép nyarat!

Andi

Előzmény: MÓNI1234 (1132)
golyocza Creative Commons License 2018.07.22 0 0 1134

Szia, mi most vagyunk a szigeten, a 46-47, majd kis idő múlva a 45ös pultot nyitották meg....

Előzmény: Helén444 (1122)
pharmamona Creative Commons License 2018.07.22 0 0 1133

Kedves SzAndi!

Mi is a Diakonis Hotelba megyünk aug.2-9.ig. Nagyon köszönöm az infókat csak még annyi kérdésem lenne, hogy kávéfőző van-e a szobában illetve az a sarki gyroszos étteremnél azt ugye utcáról is meg lehet venni (a gyrost) és nem kell beülni hozzá az étterembe? Köszönöm!!!

Előzmény: SzAndi65 (1120)
MÓNI1234 Creative Commons License 2018.07.21 0 0 1132

Szia Andi! Nagyon szépen köszönöm a részletes felvilágosítást,szerintem mindent leírtál ami lényeges.További szép nyarat kívánunk.Köszi Móni

SzAndi65 Creative Commons License 2018.07.20 0 0 1131

Jó lesz Nektek:)

Az IBUSZ-nál nem akartál biztosítást kötni?

Ha bármi kérdésed lenne, csak bátran tedd fel:)

Előzmény: laciesemma (1130)
laciesemma Creative Commons License 2018.07.20 0 0 1130

Köszi azért:)

Aug 2-án megyünk az ibusszal 1 hétre

Előzmény: SzAndi65 (1129)
SzAndi65 Creative Commons License 2018.07.20 0 0 1129

Én is erre tippeltem:)

Hát a TV-re nem tudok válaszolni. A falon volt és mi be sem kapcsoltuk, valahogy nem volt időnk rá:) A kinézetéből ítélve lehet, hogy kezeli a pendrivot, de nem tudom.

Sajnos az utasbiztosításban sem tudok segíteni, mert nekünk olyan hitelkártyánk van, hogy a világban mindenhová érvényes a biztosítása, meg az EP-nél kiváltottam az EU-s "TB" kártyát.

Szerintem az interneten biztosan találsz erre egy kereső oldalt, ahol össze tudod hasonlítani az árakat.

Mikor mentek ebbe az apartmanba és mennyi időre? Valamelyik utazási irodával?

Előzmény: laciesemma (1128)
laciesemma Creative Commons License 2018.07.19 0 0 1128

Köszi :) egyszerre írtuk sztem a kérdés- választ :9

Mi is ugyan abba az apartmanba megyünk és természetesen nem azért megyünk, de olyan a TV hogy felismeri a Pendrivot?

illetve utasbiztosítást szerinted- szerintetek hol olcsóbb kötni?

Előzmény: SzAndi65 (1127)
SzAndi65 Creative Commons License 2018.07.18 0 0 1127

Olvasd el kérlek, az alattad lévő üzenetemet:)

Köszike!

Előzmény: laciesemma (1126)
laciesemma Creative Commons License 2018.07.18 0 0 1126

Okés Köszi

Még annyi, hogy bankkártyával tudunk fizetni a market-ekben- éttermekben- autóbérlésnél?

Előzmény: SzAndi65 (1124)
SzAndi65 Creative Commons License 2018.07.18 0 0 1125

Szia! Pár Szuper Marketben lehet fizetni, autókölcsönzésnél is lehetett, tankolásnál is lehetett. Az éttermeket nem tudom, de feltételezem, hogy azoknál is voltak ilyenek. Hajókirándulást a kikötőben fizettük be a hajónál, ott készpénzzel lehetett. Az igazság az, hogy mi egyszer fizettünk csak bankkártyával, egy tankolást, ami július 2-án volt és 341 Ft-os árfolyammal vonta le a bank itthon a számláról. Mi olcsóbban vettük az EUR-t, nekünk nem érte meg a kártyahasználat.

Előzmény: Vargabeáta (1121)
SzAndi65 Creative Commons License 2018.07.18 0 0 1124

Szia!

Ez egyéni, kit mennyire zavar a szél vagy sem. Én a nagy szelet nem szeretem, mert megfájdul a fejem tőle, viszont párom kifejezetten imádja! Mint írtam, olyan 3-4 naponta változott a szél erőssége, ami persze befolyásolta a tengeren a hullámokat is. Ami igazán zavart még engem, azok az időnkénti nagy széllökések voltak. Azt megszoktam már sok éve, hogy a görög szigeteken fúj a szél, de ezen a szigeten ez extrán így volt, főleg a széllökéses napokon nekem már sok volt. Szép sziget, nagyon jól éreztük magunkat, a szelet is beleszámítva, el kell menni, meg kell nézni, meg kell tapasztalni, de én nem hinném, hogy visszamennék, mivel, mint írtam, nekem megfájdul a fejem a széltől, ami sajnos ott is így volt, ami eddig egyik szigeten sem volt jellemző.

Viszont, mint írtam, van aki meg pont emiatt szereti és megy erre a szigetre.

Mivel nem állandó ez a nagy szél, célszerű figyelni az időjárás előrejelzéseket és aszerint alakítani a programokat, főleg a tengereseket.

Reggel, este a parton? A szél vonatkozásában olyan, mint nappal, bár volt amikor a Hotelnél nagyobb szél volt a hegy felől, mint a tengerparton.

Szerintem nem érdemes előre autót bérelni, ezen a szigeten, talán több az autókölcsönző, mint az étterem:)

Mi a SIXT CAR-nál béreltük, nem messze volt tőlünk, a fő úton, nagyon meg voltunk vele elégedve. Sőt, ha itt béreled, akkor a kölcsönző mögötti tengerparti étteremben kapsz 10 % kedvezményt is. Egyébként ebben az étteremben minden pénteken görög est van, ami élő görög zenét jelent, érdemes a megérkezés utáni este ott vacsorázni, nagyon finomakat ettünk, nagyon hangulatos is a tengerpart közelsége miatt, kedvesek a felszolgálók, a bárja is nagyon jól néz ki.

Szívesen válaszolok bármire, ha tudok!

Előzmény: laciesemma (1123)
laciesemma Creative Commons License 2018.07.18 0 0 1123

Szia Andi,

Engem az érdekelne, hogy a zél az mennyire zavaró? tengerben matracozni lehet? picit tartunk a széltől, ezt a részét még taglalnád? milyen este, reggel, a parton? Illetve még az hogy könnyú autót bérelni, vagy még itthon az interneten tegyem meg?

Köszönöm előre is a választ

Helén444 Creative Commons License 2018.07.17 0 0 1122

Sziasztok! 

Ha valaki esetleg emlékszik, hogy a Liszt Ferenc reptéren a csütörtök du-i járatnál hányas kapuknál van a check in, kérem szépen, írja meg.

Köszönöm!!!!

Vargabeáta Creative Commons License 2018.07.17 0 0 1121

Sziasztok! Mennyire lehet bankkártyával fizetni? pl hajókirándulás, élelmiszerboltok...

SzAndi65 Creative Commons License 2018.07.17 0 0 1120

Szia Móni!

Csütörtök éjjel hazaértünk két hét után, hamar eltelt:)

Diakonis Hotel nagyon szuper volt nekünk, nem cseréltem volna el a szállást másikra. Ez egy Hotel, így az idegenforgalmi adó 10,5 EUR/hét/szoba. Ezt rögtön az érkezésnél kellett kifizetni, utána adták oda a kulcsot. Mi emeleti, szép kilátású szobát kértünk, már az utazási irodánál, ez rajta is volt a papírunkon, megmutattuk a tulajnak (idősebb úr), aki ezt teljesítette is. 204-es szobát kaptuk, szerintem az egyik legjobb szoba volt! Közel volt a recepcióhoz, így a szobában is működött a WIFI, időnként döcögősen, de működött:) A szoba tágas volt. Az erkély szép nagy, egy kötél volt kihúzva, párom húzott még ki mellé kettőt, nekünk kellett.  A törölközők, fürdőruhák stb. Vigyetek csipeszeket is, mert keveset adnak és a nagy szél miatt kellenek. Van kint egy asztal és két szék. Gyönyörű kilátás a tengerre (bár van egy szálloda, ami ezt kicsit korlátozza), medencére, a távolabbi fővárosra, kikötőre. A konyharész nagyon alap, még kenyérvágó kés sincs, szerencsére mi vittünk, meg elkel még az éles kés is, legalább is mi mindig otthon reggeliztünk. Volt két bögre, meg két pohár, meg a tányérokból is 2-2, vágódeszka és 2 főzőedény. Konyharuhát sem adnak, meg semmit sem a mosogatáshoz, ezeket vigyetek vagy vegyetek ott. Viszont volt vízforraló és a hűtő is jó volt, fagyasztó része is volt. A fürdőszoba jó, a zuhany egyik oldala nyitott, de nem volt gond, alig jött ki a víz zuhanyozáskor. W.C. papírt folyamatosan adtak. Volt 3 kicsi szappan is. Akasztó van egy, a törölközőknek és kettő az ajtón, a kis ablakon szúnyogháló is volt. Bent az erkély ajtó egyik része is szúnyoghálós volt. Szúnyoggal eggyel találkoztunk, viszont a második héten több légy volt. Nekünk az ágyak nagyon kényelmesek voltak, ha szeretitek a keményebb fekhelyet.

Vasárnap kivételével minden nap jött a takarítónő, ágyhúzás, tiszta törölköző stb.

A medence nagyon jó volt és tiszta, mindig volt szabad napágy.

Csendes helyen van a hotel, a lenti szállodában van minden este műsor, de max. 23 óráig.

Az első héten éjjel olyan 23 fok körül volt, nappal meg 28 fok. A második héten éjjel volt 28 fok, nappal 36-38 fok, na ezen a héten már kértük a légkondit, ami 6 EUR/éj volt. Próbálkoztunk azzal, hogy éjjel csak a szúnyoghálós ajtó van behúzva és nyitva a bejárati ajtó, de mivel ezek szemben vannak egymással, nagyon erős volt a levegőjárás, így repültek is a dolgok a szobában, meg hangosan süvített a szél, én így nem tudtam aludni. Ráadásul a falak sem tudtak már éjszakára sem lehűlni.

Közelben több Szuper Market (olyan 23-24 óráig vannak nyitva reggeltől), étterem, autókölcsönző van, na ebből rengeteg, érdemes végigjárni az árak miatt! Az tenger felé vezető utcánk sarkához közeli étteremben nagyon finom volt a gyros pitában, 2,5 EUR.

A főváros és a  kikötő a mi tempónkkal kb. 25-35 perc séta volt. A kikötőből mennek kiránduló hajók, ott lehet befizetni is. Mi így voltunk Olymposon, egy szuper vitorlás hajóval. Reggel 8:30-kor indult, felment a hajó Diafaniba, ott várt egy kisbusz, ami felvitt Olymposra, ott volt kb. 3 óra szabadidő, majd visszavitt a busz a hajóhoz, onnan vissza a fővárosba, de közben kétszer is volt fürdőzés, kb. 18:30-ra értünk vissza. Nagyon jól éreztük magunkat, olyan családias volt az egész és 25 EUR/fő volt.

Autót béreltünk egy Fiat Pandat, teljes biztosítással 40 EUR/nap volt, mi 3 napra béreltük, ennyi bővel elég volt nekünk. 1,9 EUR/liter volt a benzin. Benzin kút csak pár darab van az egész szigeten.

Helyi busszal elmentünk egy közeli öbölbe Ammoopiba strandolni, ez egy lassan mélyülő homokos, szélcsendesebb part. Menetrend a busz "pályaudvaron" is van, nekünk kb. 20 perc séta volt (különben itt van a közelében egy nagyon jó, egészen nagy Szuper Market). 2,3 EUR volt egy buszjegy, egy irányba. kb. 10-15 perc a menetidő. Ott is van Szuper Market és éttermek, nagyon finomat ettünk ott.

A szél állandóan fújt, de változó erővel, olyan 3-4 naponta változott az erőssége, időnként elég durva széllökések is voltak.

Várom a kérdéseket:)

Andi

Előzmény: MÓNI1234 (1088)
levi-g Creative Commons License 2018.07.11 0 1 1119

Félreértettelek sorry. Köszi a linket +pipa. 

Előzmény: BekeToni (1118)
BekeToni Creative Commons License 2018.07.11 0 0 1118

Na, szépen vagyunk. Ide linkelem a legfrissebb értékeléseket, szerintem meg se nézted. Bezzeg a -1 az működik :)

Előzmény: levi-g (1117)
levi-g Creative Commons License 2018.07.11 0 0 1117

Szia mozgatom én, de az 2016 os hozzászólás. Reméltem valaki volt már idén! Köszi  ..... 

Előzmény: BekeToni (1116)
BekeToni Creative Commons License 2018.07.11 0 1 1116
Előzmény: levi-g (1115)
levi-g Creative Commons License 2018.07.10 -1 0 1115

Sziasztok sealand apartmanról, senki nem tud nyilatkozni?  ;) 

újbudai51 Creative Commons License 2018.07.09 0 0 1114

Kedves Gonsalves,

Ahogy írtam ha a Dórinál bérlitek az autót kaptok egy papírt, azzal kell menni az autókölcsönzőbe és ott már automatikusan mondják ill. mutatják is (eléd teszik az árakat), hogy +1 nap ingyen van ha 3-nál több napra bérlitek az autót.

Előzmény: Gonsalves (1109)
Gonsalves Creative Commons License 2018.07.08 0 0 1113

Köszi az infókat. 

Előzmény: drenalin7 (1110)
Gonsalves Creative Commons License 2018.07.08 0 0 1112

Igen, köszi olvastam a hasznos belinkelt beszámolót. Pont ezért érdeklődtem. Nekem a Bravo 110+30 eurós (teljes biztosítás) ajánlatot írt. És szó sem volt a +1 nap ajándékról. Ezért érdeklődtem, hogy nyilván most főszezon van és nem biztos, hogy aktuális az a linkelt ár. Illetve ahol eddig mi Görögországban nyaraltunk mindig drágább volt az idegenvezetőn keresztüli autóbérlés. De ha itt jobb az ajánlata (pl. ár, +1 nap) akkor nyilván szívesebben preferáljuk a rajta keresztül történő bérlést.

Előzmény: BekeToni (1111)
BekeToni Creative Commons License 2018.07.08 0 0 1111

Pedig olyan szépen leírta újbudai51

(jó lenne, ha minden héten lenne valaki, aki ír a tapasztalatairól…)

Na, jó segítek. Dóri a Bravo autóit közvetíti.

(Bemész a kölcsönzőbe és megmondod, hogy Ő küldött…)

De ha nem akarsz napi 40-50 Eurót közlekedésre költeni, (benzint is 1,9EUR/l beleszámítva) akkor busz.

Jó tapasztalataink miatt, jó szívvel ajánlom.

drenalin7 Creative Commons License 2018.07.08 0 0 1110

Mi julius 5-én érkeztünk haza karpathosról mi is béreltünk autót Pigadia városában, az árak kategóriánként változnak 1200cm3 től 30eur Fiat panda,Nissan Micra,Hundaj i30 kb 35-40 euro ez a Best Car autókölcsönző árai ! De a Gatulis Car autókölcsönzőnél egy Szuzuki jimy cabrió terepjáró 62-65 euró per 24-óra ! Mi 3napra béreltünk egy Nissan Micra kis tip topp kis kocsi volt 3napra 110euró a szigetet felfedezni szerintem 3-4 főre tökéletes!!!! Tapasztalatom szerint nagy autót bérelni fölösleges ,ugyanis a sziget szűk szerpentines útjain úgysem lehet nagyon száguldozni˘vagyis szerintem felelőtlenség!!! Az Apella beach felé több helyen nincs szalagkorlát de a 3m széles út mellet ott táttong egy jókis szakadék, úgyhogy aki oda látogat csak óvatosan a gázpedállal! Egyébként karpathos VARÁZSLATOS ÉS GYÖNYÖRÜ CSAK AJÁNLANI TUDOM AZ IDE LÁTOGATÓKNAK! Mi biztos hogy még viszatérünk ide a jövőben!

Gonsalves Creative Commons License 2018.07.08 0 0 1109

Sziasztok!

Aki mostanában volt Karpathoson meg tudná mondani, hogy az idegenvezetőnél mennyibe kerül az autóbérlés 3 napra?

Kértünk pár helyről ajánlatot és elég drágának tűntek. Előre is köszönöm

Andiii89 Creative Commons License 2018.06.26 0 0 1108

Köszi az infókat! :)

Mindenképp meglessük az éttermet akkor!

Szép napot!

Előzmény: BekeToni (1107)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!