Egyre elterjedtebbé válnak a zárt égésterű kazánok körében a kondenzációs elven működő berendezések, ami számos kérdést vet fel egyrészről a 100% feletti hatásfokról, másrészről a hozzá tartozó legoptimálisabb rendszer tervezéséről, kiépítéséről, beállításáról…
Ezúton megkérek minden látogatót, hogy kerüljék a direkt vagy indirekt reklámozást – különös tekintettel gondolok itt forgalmazókra, kivitelezőkre.
Összegyűjtöttük a leghasznosabb információkat egy kondis oldalon. http://statisztikus.hu/kondis/
Ha masodallasban vallalkozo, akkor lesz igazan szamlakeptelen. Ugyanis a konyveles es a jogszabalyvaltozasok kovetese havi 5 ora vagy 30ezer forint minimum. Ha o melo mellett osszesen havi 20 orat akart dolgozni, es 100ezer bevetele lenne belole, ertelmetlenne valik az egesz. Raadasul hivatalosan gazkeszuleket javitani nem eleg egy vallalkozoi. Marpedig gazkazan vezerlo javitas az gazkeszulek javitas.
Gondolom ATwinen vagy ezersokas gs-en gondolkodsz ....
yamaha...nem opció ?
supertenere ? ;-) gardányos...nem köll lancot pacsmagolni...( igaz bmw is lehet az...de amelyik olyan , az ha eldőlsz letámasztod valamelyik hengerre...az meg milyenmá ...arra ott az oldalsztender ! :-P )
Az a baj, ezzel az elmélettel, hogy egy egyszerű kisvállalkozónak olyan minimális az adóterhe, hogy nem éri meg számla nélkül dolgozni. Főleg ha másodállásban vállalkozó.
A drazsice tartályban levő érzékelő az biztosan bimetálos, elvégre nem egyformák az egyes gyártók szenzorai. Működik a kazán bontó/záró bemenet üzemmódban is, de saját szenzorral azért csak egyszerűbb az élet.
Apropó, "A kazán előlapját levéve a bal alsó sarokban összetekerve ott van az érzékelő amit be kell dugni az indirekt tárolóba."
Meg tudnád mérni az NTC ellenállását, hogy mennyi az annyi? Kerestem a kézikönyvben, de egyelőre nem találtam.
Elolvastam, értelmeztem, de a probléma -bízok benne - nem velem van. Jelen esetben az igen is javítható, működő panelre helyeztem a hangsúlyt.
A papírforma háttér engem jelen esetben nem foglalkoztatott, elvégre ennek a fórumnak nem az alanyi áfamentesség a témája.
A probléma részemről ott van, hogy a márkaszerviz magasról leszarja, hogy javítható lenne a panel 500 Ft-ból, amíg el tudja adni neked az újat 60 000 forintért, mert azon több a haszon, és mennyivel egyszerűbb.
Annak a nyomorult panelnek az előállítása amúgy sem kerül többe 5000 Ft-nál, de ezt is túlzónak érzem. Azért 60 000, mert ebből a pénzből kell eltartani azokat, akik eladják neked a panelt.
Ha tényleg "szolgáltatást" akarnának nyújtani, akkor a panel javíttatását is a szakszerviz végez(tet)né el, és nem neked kellene valami harmadik fél megkeresésével javíttatni a cuccot.
Javíttassa harmadik fél megkeresésével a szaxerviz, innentől kezdve te mindig csak az egy darab szervizzel vagy kapcsolatban.
Lehet, hogy a szakszerviz által javíttatott panelért már 20 000 forintot kellene fizetned, pont a számlás része miatt. Üsse kavics. Ez még mindig tisztességes(ebb) üzleti magatartás, mint az, hogy úgyis megveszed
az újat, ha nem találsz más alternatívát.
Amint képbe kerül a bizonyos harmadik fél, aki működésre tudja bírni a panelt, mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy mi a fontosabb. A működő panel 10-15 ezerért, vagy a számla.
A garanciával kapcsolatosan: Az eredeti gyártó biztosan nem vállal rá garanciát, mert már valaki belenyúlt a gyárilag tökéletes műalkotásba, vagy amúgy is lejárt a gahanszia.
Aki a javítást végezte, mire vállaljon garanciát? Ha egy teljesen más hibával száll el a panel - akár javíthatatlanul -, akkor cserélje ki díjmentesen, vagy mi?
Nem buzdítok senkit a feketekereskedelem felfuttatására, de ne legyünk már naívak és álszentek, hogy a kispógár minden megkeresett forintját szigorúan csak számla ellenében költhesse el.
Elvégre ez nem stadion.
Szerintem ezt ne feszegessük tovább, mert nagyon felesleges. Peace!
Alapjaiban rossz a rendszer, sőt már recseg-ropog, kitermelte az "élelmes vállalkozót" aki vagy fizet adót vagy nem, annyit kér a munkájáért amit nem szégyell, most ez van soron. Volt ez másképp is meg lesz is.
Nálam ariston genus one 24 system van beüzemelés előtt és drazsice szintén elektromos+indirekt kombó. A kazán előlapját levéve a bal alsó sarokban összetekerve ott van az érzékelő amit be kell dugni az indirekt tárolóba. Mondjuk a drazsice már eleve érzékelővel adja a tárolót, amit csak a kazánba be kell kötni.
Én a kombinált működtetést úgy fogom megoldani hogy az elektromos fűtőbetéthez magasabb vízhőfokot fogok beállítani mint a kazánvezérlőhöz. Így csak akkor kapcsol az elektromos ha a gázos oldal nem fűt fel.
"Amíg egy márkaszervíz KIZÁRÓLAG egy panel cseréjében látja ilyen esetben a megoldást, nyilvánvaló, hogy addig lesz olyan, aki ért hozzá, és fű alatt javítja meg."
Azért mert a márkaszervíz csak panelt cserél, még nem indokolja semmi a fű alatti javítást. Ne vonjatok párhuzamot.
Ezt a javítást meg lehet csinálni nem "fű alatt" is. Csak éppen kell hozzá egy vállalkozói igazolvány.
Az ÁFÁval meg ne gyertek, mert ez éppen az a tevékenység, amit ÁFA mentesen, vagyis alanyi áfa mentesen is lehet végezni, így az áfa éppen nem növeli a számla értékét.
Mondjuk én a számlát, pont a garancia érvényesítésére szoktam használni.
Az ismét működő panel a fontosabb pár ezresért, vagy az a q*** számla a pár ezer forint áfával növelt összegével együtt, amit utána úgysem használsz semmire...
Főleg amikor egy ismert hibával rendelkező panelt 60.000+munkadíjért kicserél egy ugyanolyan, ugyanazzal a hibával rendelkező panelra, hogy majd 2 év múlva újra megismételhessem a műveletet. Ilyenkor azért azt mondja az ember, hogy menjen a márkaszervíz a p..ba.