Erre a Santacroce-re vagyok kiváncsi, hogy mit tud. A kezdőcsapat elviekben a pályára küldhető legerősebb - mondjuk Batikról, Bambáról sem sokat tudok mondani látatlanban.
Ricsi, szerintem túl komolyan veszed ezt a részét. A magyar NB1 valós gazdasági háttere, részben szemfényvesztés, részben pénzmosás, részben (adóforintok) hűtlen kezelés(e). Három dolgot nem szabad mögötte keresni: gazdasági racionalitást, következetességet és tisztességet. Az összes klub, valós piaci lehetőségeinek sokszorosát (akár 8-10-szeresét) is simán elkölti, mindenfajta következmény nélkül.
Mindehhez képest, nemzetközi összevetésben ez az egész hóbelevanc, fájdalmasan kispályás, amikor az NB1 legjobb játékosait 2018-ban 500-600 ezere euróra árazza be a piac, akkor az ember nem tudja hogy sírjon vagy nevessen. Különösen Lanzafame esetében az, amikor Serie A tucatfutballisták az ő vételárának 10-15-20-szorosáért igazolnak akár egyik olasz középcsapatból a másikba..
Viszont a későbbiekben ugye nem annyira számolhatunk a jobb helyezések miatti pénzzel és szerintem az UEFA-tól se nagyon fogunk kapni semmit. Nem sok jót sejtet, ha két jobban sikerült év után már tavasszal látott egy befoltozni való lyukat. Jövőre mitől lenne jobb a helyzet a fentiek függvényében? Mostanában kivételesen sok játékost adtunk el, nem hiszem, hogy ez a trend a jövőben is folytatódna.
Úgy értelmeztem az elhangzottakat, hogy a következő idényre vonatkozott ez az összeg. Nem csupán be akarja biztosítani magát a "fiatalszabály" miatt kieső pénz kapcsán? Van helyette más, de azt nem lehet megjósolni előre. Az előző csak tőlünk függött.
Ez a 400 milliós lyuk azért rengeteg kérdést felvet.
Eddig ugye nem nagyon adtunk el senkit 1,2 millió euróért, mégsem volt 400 milliós lyuk.
Ha pedig az éves költségvetésben volt ekkora lyuk, akkor adott a kérdés, hogy egy év múlva mi lesz, amikor nem lehet Eppeleket és Lanzákat -de már Botkákat, Kosztákat, Prossereket sem eladni.
Nem tudom mennyire igazolja Hemit. Hangzatos meg minden ez a 400 milliós lyuk betömés. Az ember csak bízik benne, hogy nem a gyerekei vállalkozásait erősíti belőle.
Emlékszem amikor árulta a stadion nevét évekkel ezelőtt. Előtte azt is tagadta.
Valójában itt is belefutott a hazugságba amikor tagadta a Fradi érdeklődését és még lehetne sorolni. Nehéz bízni benne.
Egy év volt hátra a szerződéséből, télen már akárhová aláírhatott volna, ráadásul 31 éves múlt, így már eladni sem lehet a következő klubjának sem. Ha ennyit kaptatok érte az teljesen reális, mondhatni kimaxolta Hemi.
Az már inkább érthetetlen, hogy ebből nem fog visszaforgatni, hanem inkább majd kukázik tovább.
semmibe nem kell belemenned, korrekten kell beleavatkoznod vitákba. Rendbe van, ha beszólsz, mert az ember túllép határvonalakat, de akkor legyél annyira tisztességes, hogy szólsz richmond szurkolótársadnak is, amikor hetek óta már bizonyíthatóan lázít a fórumokon valótlanságokkal, ráadásul mocskolódik. ("te gyökér", "te retardált")
A témára visszatérve nagyon várnám a forrás-megjelölést a személyi ráfordítások tekintetében.. Ha már te is állítottál valamit.
Én ehhez már öreg vagyok, nem fogok ebbe belemenni, nem fogok semmit bizonygatni. Ez egy fórum, vissza lehet mindent olvasni. A bugyuta kérdésem pedig látszólag nem értetted meg.
He, te szólogattál be az elmúlt napokban és még te provokálsz ezek után? :D bőven már a számládon, hogy így szólítsalak meg, nem vagy te olyan kis jólelkű haver. Ráadásul nem először teszel fel bugyuta kérdést.
Szia, a te környezetedben így szoktatok beszélgetni?
Lehet, hogy majd beszélgetünk a beszámolókról miután elnézést kértél, hogy ilyen hülye bunkó módon szólítottál meg. De az is lehet, hogy ezek után már nem. Ha valakinek ilyen nagy pofája van, akkor gondolom tud a neten is keresgélni...
"Azért ez a "400 milliós lyuk" elég nagy aggodalomra ad okot. Ha igaz azért, ha nem igaz, akkor azért.
Kérdezem itt a helyi közgázos guruktól, hogyan áll össze ez a nagyfőnök által elmesélt havi 33 milliós bérkeret a beszámolóban található jóval milliárd feletti személyi jellegű ráfordítással?"
Mielőtt ilyen csacskaságokat írsz le szokásos módon, jelöld már meg, hogy hol van pontosan milliárd feletti személyi jellegű ráfordítás? Légyszíves, linket legalább.
A 400 milliós "lyuk" megint csak valami, ami Hemingwayt igazolja.
Arra mutat rá, hogy a csapat jövő szezonra vonatkozó pénzügyi kiadásait nem fedezik a bevételek. Tehát sem a TAO, sem a reklámpénzek (amiket most meg akarnak egyébként is rövídeni, ami a mi végünket hozhatja el), sem az egyebek.
Így mindazok a csacsi javaslatok, amelyek arra vonatkoztak, hogy például még többet fizessünk Lanzafaménak, nyilván teljesen abnormálisak és a klub rövid távú csődhelyzetéhez vezethetnek.
(Egyébként is röhej, hogy nb1-es játékos többet kereshet 5 millió forintnál, de hát az a richmond-féle gazdasági agytrösztöket már nem érdekli.
Néha olvassák ezt más csapatok szurkolói is, és szerintem van olyan szurkertársunk, aki legalább 3-4 nickjén is olvasgat, ír, meg pluszolgat-mínuszolgat. :)
Más:
Ebbe a 400 milliós lyukba bele tudom látni ezt a pénzes hókuszpókusz dolgot, amiről írtál. Remélem, hogy nincs igazad.