Akik szeretik a By,Bhv,Bo,Bx.....
Mielőtt feltennéd a személykocsikkal kapcsolatos kérdésed, kérjük, nézz szét az alábbi oldalakon, mert lehet, hogy megtalálod rá a választ!
Kocsik adataival foglalkozó oldalak:
http://vasutikocsi.atw.hu/
Személykocsi fővizsgák: (KISABLAK)
Cseh összefoglaló a MÁV-Start járműveiről:
http://www.vagonweb.cz/popisy/MAV_START_osobni_vozy_dd.php
http://www.vagonweb.cz/popisy/MAV_START_osobni_vozy_rd.php
Hm, te érted félre: én úgy gondolom, Lovász Gyuri itt összekevert valamit: a bánrévei szedett-vedett emlékvonat kocsijai nem lehettek a XII-es páncélvonatot megidéző rekonstruált szerelvényben, mert jópár fénykép bizonyítja, hogy a valóságnak megfelelően a tiszti és altiszti kisérőkocsik Cmn és Bmn kocsik voltak (ezekben volt berendezve a tulajdonképpeni kiállítás a vonat történetéről), a legénységi kocsik a valóságnak megfelelően G kocsik voltak, a szerelvénybe még volt besorozva egy alacsony oldalfalú kocsi is és a "harci" rész Kz és Jzk kocsik átalakításával született.
Fantal a 328-as képre írt hozzászólásodra válaszolt, Te meg az Ózd-Bánréve emlékvonatról hivatkoztad be Lovász Gy. információját. Regaras által betett képnek semmi köze az emlékvonathoz, meg annak a kocsinak, amit modellezni szeretnél.
Nem arról szólt a kérdés, hogy mi ez az ismeretlen kép, vagy hol lehet a helyszín, hanem vajon mi lehetett a készítésének az apropója. Ha közelebbit tudsz, légyszíves ne tartsd vissza magad, mondd el nekünk is!
A 396 db különleges kocsi a Magyar Vasútforgalmi R-T.- DNyBV-hez besorozott kocsija volt (A DNyBV tulajdonosa a Magyar Vasútforgalmi R-T. volt, ezért ide sorolták be a járműveiket)
Hm, ezek a kocsik az Ózd-Bánréve vasútvonal jubileumára készült vonat kocsijai, amit a Lenin Kohászati Üzemek szerkocsissá átépített OKU 11 pályaszámú 377-ese vontatott. Nem ezek voltak a zánkai országjáró kamu páncélvonathoz tartozó kiállításban (a poggyászkocsit kivéve), mert az utazó kiállításról készült képeken Bmn/Cmn kocsik vannak, az Almádiban összevágott két kocsi volt az.
Ezek a Zánkára készült "ál-páncélvonat" kocsijai, teljesen has számokkal. A kalauzkocsi ma is megvan Istvántelken, az az egy volt MÁV eredetű, a többi valóban idegen és már elpusztultak.A második egyébként ("ABh 7669) nem került Zánkára és annak nem tudom az eredeté, a harmadik kocsi a Bécsi Stadtbanhn egykori kocsija, a negyedik is osztrák.
Az, hogy fent van egy bolt honlapján nem jelenti azt, hogy "árulja". Amikor a cégek meghirdetik az újdonságokat, rendszerint a boltok felteszik a honlapra az ajánlott ár környékén, rendelhető státusszal, ami előrendelést jelent. És ha törlik a modell megjelenését, attól még sok helyen ott marad változatlanul.
Hááát, nem tudom... Ez a kép a két vh. között készülhetett, akkor meg mit keresett volna egy labanc eredetű kocsi a vonatban. Tudomásom szerint az "u" betűt csak a II. vh. alatt/után kezdték el használni a külföldi eredetű kocsikra.
Korábban azt írták erről a képről, hogy egy korabeli "prolivonat" látható rajta. Akár lehet is, de akkor mit keresnek a képen az egyenruhás figurák? Esetleg az ő ötletük lett volna valami munkásszállító vonat, és előtte fényképezkedtek volna?
Nos, megtaláltam azt a fényképet. Szerintem a mozdony után pont egy olyan 6-ablakos van besorozva. De továbbra is érdekelne, milyen apropóból készülhetett ez az összeállítás - mert valahogy nagyon nem harmonikus.