Keresés

Részletes keresés

Stratonicus84 Creative Commons License 2018.05.27 0 1 49178

Nem tudom. Innen nézve a viselkedésed úgy néz ki, hogy szándékosan bojkottálni akarod a film sikerét a megnemnézéssel, de közben rohadtul foglalkoztat, hogy mi lehet benne. Mennyire vált be a jóslatod - kérdezed ahelyett, hogy megnéznéd. Tenyeredet dörzsölgetve jósolod KK bukását, pedig nem is láttad a filmet.

A benyomásom továbbra is az, hogy rohadtul kíváncsi vagy rá, de tartod magad az elvedhez, hogy nem pénzeled tovább a diznit. Ezért kapaszkodsz olyan kritikákba meg értékelésekbe, amikben önigazolásra lelhetsz.

Előzmény: capacete (49176)
Inner Circle Creative Commons License 2018.05.27 0 0 49177

Ahogy Dooku mondaná: már félig Sith, és nem is tud róla. Kathleen úgy főzi Capa agyat, mint Palpi Anakinét ;)

Előzmény: Stratonicus84 (49173)
capacete Creative Commons License 2018.05.27 0 0 49176

Ha olyan nagyon kíváncsi lennék rá, akkor megnézném moziban. :) KK szaktárs szerencsére elmondta, hogy a legnagyobb ótvaros kliséket felsorolva 75%-os találati arányt értem el, ezek után kizárt, hogy a film olyan igazán nagy meglepetéseket tudna okozni. 

Előzmény: Stratonicus84 (49173)
capacete Creative Commons License 2018.05.27 0 0 49175

Szerintem nem nehéz megérteni, hogy azért örülök neki, mert minden esély megvan arra, hogy ezzel magával rántja Kathleen Kennedyt és Ryan Johnsont. Egyébként komolyan kezdek attól félni, hogy egyáltalán nem működik se a rövid-, se a hosszútávú memóriád, mert az elmúlt 3 hónapban legalább tízszer írtam le, hogy szerintem nem lesz szar, csak kiszámíthatóan átlagos. Minden kritika és a ti beszámolóitok is azt támasztják alá, hogy igazam volt. 

Előzmény: Mantis Screamer (49172)
díplómáss Creative Commons License 2018.05.27 0 1 49174

haha, zseniális komment a last jediről :D

http://www.rewired.hu/comment/169020#comment-169020

Stratonicus84 Creative Commons License 2018.05.26 0 0 49173

Ráadasul közben meg rohadtul kíváncsi rá. :)

Előzmény: Mantis Screamer (49172)
Mantis Screamer Creative Commons License 2018.05.26 0 3 49172

Facér' örülsz egy film "bukásának" amit nem is láttál csak tudod hogy szar és kész....

Előzmény: capacete (49171)
capacete Creative Commons License 2018.05.26 -1 0 49171

Megnézem torrenten. Hiába mosolyogtatok rajtam, ez az egyetlen módja annak, hogy a jelenlegi vezetés megbukjon és hál'Istennek, úgy tűnik, hogy működik, mert a jelentések szerint Amerikán kívül pedig egyenesen katasztrofálisan szerepel a Solo. 

Előzmény: Biga Cubensis (49169)
capacete Creative Commons License 2018.05.26 0 0 49170

Nem lesz folytatás, mert megbukott a film. Az elvarratlan szálat majd elvarrják egy képregényben.

Előzmény: Stratonicus84 (49168)
Biga Cubensis Creative Commons License 2018.05.26 0 0 49169

Féltem tőle, de alaptalan volt. Szerintem nézd meg nyugodtan, a TLJ-nél sokkal, de sokkal jobb, abszolút élvezhető. Egy picivel azért nálam az R1 jobb, de nincs nagyságrendi különbség.

Előzmény: capacete (49166)
Stratonicus84 Creative Commons License 2018.05.26 0 0 49168

Lesz folytatás, mert totál nyitott a vége. Ha nem is közvetlen folytatás (pl. Solo visszatér), valamelyik jövőbeli antológiafilmben az itt elvarratlannak hagyott szál folytatódni fog, folytatódnia kell!

Előzmény: capacete (49167)
capacete Creative Commons License 2018.05.26 0 0 49167

Egyébként a legfrissebb bevételi adatok a lehető legjobban alakulnak: úgy tűnik, hogy négy nap alatt 110 millió körül lesz a bevétel, ami több mint 20 százalékkal az előrejelzés alatt van. Ez óriási bukta, így borítékolható, hogy nem lesz folytatás és valószínűleg búcsút inthetünk Kennedynek és a Johnson trilógiának is...

capacete Creative Commons License 2018.05.26 0 0 49166

Vagy pedig elsőként a rajongók nézték meg, akiknél a megszokott elemek - pl. a Falcon és Chewie - rögtön feljebb viszik az értékelést. Eddig abból, amit leírtatok, egyértelműnek tűnik, hogy ez egy erősen közepes, feledhető film, aminek az az egyetlen valódi pozitívuma, hogy SW.

Előzmény: kannibál Kovács (49165)
kannibál Kovács Creative Commons License 2018.05.26 0 0 49165

Egy érdekesség:

A Solo-film tegnap 10 ezer szavazó után 6.5-ös szinten állt az imdb-n. Most közel van a klikkelők száma a 30 ezerhez, és immár 7.1 a pontszám. Szépen elindult felfelé a film. Szerintem ez azt jelenti, hogy a sok hülye fikagép perverz röhögéssel rávetette magát, ám ahogy terjed a film, úgy válok egyre világosabbá, hogy a közönség értelmesebbik felének igenis tetszik.

Stratonicus84 Creative Commons License 2018.05.26 0 1 49164

Ha már a béna blue-screen szóba jött... Ez volt az a snitt az Obi-Wan kontra Anakin harcból, amit az ILM elsőként fejezett be:

A háttérbe a kék vászon (azaz béna blue-screen) helyére jön ez a falrészlet:

Az ablakokon túl pedig ez a digitális mattfestmény:

S íme a 2004.augusztus 5-én, csütörtökön befejezett látvány:

Lehet kiragadni rossz példákat (űrtehénen lovagoló Anakin), de többségében bizony a prekvel trilógia vizuális effektjei pompásan sikerültek, s némelyikük igencsak komplikált munka eredménye. Csak hát sajnos ami jól sikerül, az nem szúr szemet. :(

Inner Circle Creative Commons License 2018.05.26 0 0 49163

Láttam én is. Jó film, kb R1 érzéseket keltett.

kannibál Kovács Creative Commons License 2018.05.26 0 0 49162

Ami tény:

Az antológiafilmek egyértelműen jobban sikerültek, mint az új trilógia filmjei. Az ep7 nagyon összecsapott lett, az ep8 meg zsákutca. Ehhez képest a Rogue One és a Solo is egy minőségi darab.

Tanulság: semmi értelme egy új trilógiának nekikezdeni. Csináljanak antológiafilmeket - az sem baj, ha minden évben előjönnek egy új produkcióval - és ha valamelyik nagyon jól sikerül, és a cselekmény sem lezárt történet, akkor lehet folytatni.

Az biztos, hogy az Ehrenreich elleni lincshangulat elmaradt. Sőt, úgy érzem, egyre jobban szaporodnak vele kapcsolatban a pozitív vélemények. Donald Glover pedig máris a rajongók kedvence. Mindez azért érdekes, mert így a jövőben bátrabban lehet új színészekkel eljátszatni a klasszikus karaktereket. Lásd pl. a középkorúság felé közeledő Luke Skywalker szerepében Sebastian Stant. Vagy itt van Amy Adams aki kifejezetten jó negyvenes korban járó Leia hercegnő lenne. Persze semmiképpen nem szabad kettejüket ebben a felállásában egy filmbe rakni, és nem is kell feltétlenül abszolút főszereplőnek lenniük.

Törölt nick Creative Commons License 2018.05.26 0 1 49161

Már hozzáadtam millió alkalommal a kivételekhez az SW Saga Fórumot, de továbbra se tudok belépni az oldalra. :( 

Előzmény: Jani-wan. (48996)
Törölt nick Creative Commons License 2018.05.26 0 0 49160

Ezt vegyem igennek?

Előzmény: ka_TARZI_s (49002)
Hiryu-reload Creative Commons License 2018.05.26 0 0 49159

Holnap lesz rá a jelek szerint időm, de közben eszembe jutott, hogy fanyalgóknak ózenem: az SW IV Solo ami illik a SW kánonhoz arról kéne szóljon, hogy kocsmában les fuvarra, és időnként hátba lő valakit.....

keménykalap és ... Creative Commons License 2018.05.26 0 0 49158

Solo

Ez így számomra rendben volt, a TLJ után kellett ez nagyon, kicsit visszaadta hitet. Nem egy nagyívű történet, de ha már a fiatal Soloról kellett filmet készíteni jobb is, hogy nem univerzum megváltó sztorit kerekítettek. Ehrenreichnek a film harmadától elhittem, hogy ő Han Solo, Lando tökéletes, a karakterek rendben vannak annak ellenére, hogy Emilia Clarke bármilyen filmben történő feltűnése számomra értelmezhetetlen. Szvsz működött a dolog, a folytatás meg ugye garantáltnak tűnik. Kicsit sajnálom, hogy ez a film mind nézettségben, mind értékelésben jó eséllyel a TLJ áldozata lesz.

Hiryu-reload Creative Commons License 2018.05.26 0 0 49157

Yoda ugrabugrálása

most belegondolok, mi lett volna ha Palpatine ismeri a sithek Erő Tizenegyesrúgás képességét...

Előzmény: Jani-wan. (49147)
Biga Cubensis Creative Commons License 2018.05.26 0 0 49156

Eredetileg a kesseli bányák fűszerbányaként lettek kitalálva, régi wikis oldalak még mindig így írják.

http://starwars.wikia.com/wiki/Spice_mines_of_Kessel

Mondjuk a filmekben talán nem voltak így megnevezve, csak a könyvekben.

Érdekes áthallás igen, hogy a Dűnében a fűszer=üzemanyag/drog a navigátoroknak :)

Előzmény: Mantis Screamer (49155)
Mantis Screamer Creative Commons License 2018.05.26 0 0 49155

Az jutott az eszembe, az előző rendezőket azért rúgták ki, mert ahogy készült a TLJ rájött KK, hogy sokkal több űrbenzin és dobókocka kell a Soloba. Amit ebben a hsz-ben sárgítottam az amúgy a film első percében kiderül.

Előzmény: Mantis Screamer (49154)
Mantis Screamer Creative Commons License 2018.05.26 0 0 49154

A színészek tényleg működnek.

SW hangulat szerintem is van, a endless action sem ment át nekem unalomba, a naivság meg szintén SW.

Az Erő nem is hiányzott, szétkúrt volna mindent amitől egy Solo film működhet, maga Solo sem hitt ebben a "hókuszpókuszban.

"Ha zéró elvárással mész, nagyon kellemes működő SW történetet kapsz"

Pontosan. Eddig 100 %-ban egyetértünk. A film szerencséje hogy Trolldzsonzon levitte a lécet ? :)))

A többire sárgával:

1. Fasság átvétele a rajzfilmekből: Maul. Én se értettem 20-25 évvel a PT 1. sztori után hogy került ide, direkt néztem a lábait és szerintem nem robotlábak voltak. Akikkel mentem azok szerint de igen, ők látták azok.

2: Fasság átvétel az OT-ből: A parsecet nem csak Han számolja időmértéknek hanem az egész Galaxis.... Oké, nem attól lesz szarabb a hely Föld hogy aki hallott mér a parsecről az is rosszul tudja mit jelent az SW miatt, de ilyen marhaságokkal azért nem szokás már filmekbe tenni.

3. Fasság átvétele és az Ep 8. legalizálása: a dobókockákat többet mutatják mint a szereplőket, mintha mindig is kurwa fontosak lettek volna.

4. Újabb fasság átvétele és az Ep 8. legalizálása: az egész Solo film a hiperűrbenzin utáni hajszáról szól amiről Trolldzsonzon előtt nem is tudtunk. Most meg kiderül, mindig is ez mozgatta az Univerzumot mint a Dűnében a fűszer. Broáááááf.....

Ráadásul Dzsonzonnál a sima benzin fogyott ki. Na mindegy, magamban lerendeztem a film közben hogy méregdrága egyedi készítésű legokockákért versengenek a szindikátusok, vagy kínai vázákért vagy faszom tudja, tökmindegy, az egy űrszörnyes pillanaton kívül nem volt jelentősége hogy aranyat vagy hiperúrbenzint szállítanak mert amúgy hálistennek egy űrhajóból se fogyott ki.

Amúgy mondjuk.... 7/10

Előzmény: Biga Cubensis (49153)
Biga Cubensis Creative Commons License 2018.05.26 0 0 49153

Star Wars: Solo

Nos, ez egy nagyon kellemes meglepetés volt. Minimális elvárással mentem, sőt abban a tudatban, hogy ezt az Ehrenreich srácot biztos nem fogom szeretni. De ha az ember elfogadja, hogy miért ne játszhatná el valaki Han Solot, mint ahogy McGregor eljátszotta Kenobit, elkezd működni a srác. Külsőleg még kevésbé hasonlít, mint ahogy McGregor a fiatal Guiness-re, de mégis "lélekben" van köztük hasonlóság. Legalábbis egyáltalán nem rossz a játéka, az eredeti hangja is hasonlít (Star Warst én csak feliratosan nézek, még akkor is ha azért a 22:20-as előadásra kell mennem :)). A casting ráadásul rajta kívül is működik. Mindenki Denerise nagyon jól tolja, Woody Harrelson soha nem okoz csalódást, Donald Glover kiváló Lando, és a többi mellékszereplő is szerethető.

A hangulat. Valaki említette, hogy kevés vagy nincs SW hangulat. Nekem pont ez az, ami meglepetésemre elkezdett működni. Kalandok, egzotikus helyszínek, lények, bolygók, meglepetések, némi dráma, mikor volt ennél több az SW? Ha nagyon több akart lenni, akkor azért nem volt az. Rendben, az Erővel most nem "találkoztunk", de kiválóan bemutatta, milyen az élet a korai Birodalom időszakban, és mit csinált a fiatal Han Solo. Humor pont megfelelően van adagolva, és amikor azt kezded gondolni, ez csak egy limonádé, akkor el kell búcsúzni pár szereplőtől, vagy történnek olyan drámai dolgok, amitől összeáll, mitől lett Han Solo olyan, amilyen.

Néhol kicsit túl pörgős a film, de mit várjunk Han Solo életétől, nem magvas filozófiát szeretnénk hallani. Amikor Kirával többet beszélgetnek, akkor ül le kicsit a film, de tényleg épp hogy egy kicsit, aztán robog tovább a végkifejletbe, ami nekem abszolút hozta az SW feelinget: ott a remény, de kicsit keserűen, nem kevés veszteséggel. 

Végre egy SW film, ami nem kicsinyíti az SW univerzumot, hanem az R1-hez hasonlóan már említett helyeket részletesen is bemutat (Corellia) és nem okoz csalódást a kessel futam-menet megmutatása. Na jó, a (z űr) szörnyet innen se tudták kispórolni, de ezt elnéztük a Birodalom visszavágnak is.

Valaki említette, hogy Lando robotja idegesítő volt, én inkább eredetinek találtam a megszokott robot karakterek után, és nem is szerepelt többet a kelleténél, és értelme is volt a szerepnek, nem csak a sztori, hanem Lando megismerése szempontjából is. Csubi történetét is pont hasonlóan képzeltem el.

Egyetlen negatívumot tudnék elmondani, a legvégén az a bizonyos hologram most hogy került ide? Tényleg ő volt az, akire gondolok, vagy az eltitkolt tesója? Itt némi zavart éreztem az E... kánonban.

Ha zéró elvárással mész, nagyon kellemes működő SW történetet kapsz. Nekem kb. egy szinten van a Rogue One-al, ami szintén tetszett. És sajnos köröket ver a Last Jedi-re. Azt kell mondjam, ez a spinoff jobban sikerült, mint a sequel második része, ami valahol elég szomorú. Egyszerűen jobban érdekelt, hogy lett Han Solo olyan, amilyennek megismertük, mint Kylo és a többiek története. És le is kötött végig.

Kapunk sok kikacsintást (olyan kis részleteket, mint a sisak, ami a Jedi visszatérben Lando hordott Jabbánál), és nagyon jó kis összekötést a New Hope-ra.

Hányast is adjak rá... SW univerzumon belül megkapja tőlem a 8-ast, bár tudom a sequelekre is kb sajnos ennyit adtam, de ezt úgy gondolom, ezt nem vonom vissza/gondolom meg. Mert az a film működne SW helyszínek, űrhajók nélkül is, mint egy nagyon kellemes kis űrkalandfilm Firefly stílusban.

8/10

Jani-wan. Creative Commons License 2018.05.26 0 0 49152

Azért szerintem ezt kicsit eltúloztad. A két kard egyforma csupán más a fogása.
Habár nem értek hozzá, szerintem akik összerakták a harcot tudták mit csinálnak.

Előzmény: Hiryu-reload (49150)
Jani-wan. Creative Commons License 2018.05.26 0 0 49151

Igen.
Pl. Sebulba. Tök jó karakter, csak a CGI egyszerűen megöli. Nem beszélve a többi pilótáról akik a rossztól a borzalmasig terjednek. Egyedül talán a Malasteri van rendben. De Quadrinerostól meg le tudnám kaparni a tapétát a falról (ha lenne).

Szóval akárhogy is, a CGI nagyon sokat ront a filmen. Jó lenne felújítani úgy hogy ezeket a béna karaktereket mind kicserélik, plusz a droid sereg gyerekes megnyilvánulásait kivágják, Jar Jar legtöbb szükségtelen jelenetével együtt, és úgy megnézni a filmet. Szerintem még a "Jippi!" is beleférne simán.

Előzmény: Lada79 (49148)
Hiryu-reload Creative Commons License 2018.05.26 0 0 49150

nem tom.. de  Lee sithje.. szóval játék ide vagy oda, amikor valaki vivótőrrel akar megállítani kétkezes pallost.... 

Előzmény: Jani-wan. (49147)
Jani-wan. Creative Commons License 2018.05.26 0 0 49149

Igen.

Ez a film egyetlen nagy hibája. Hogy nem Star Wars.

Előzmény: Hiryu-reload (49146)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!