Annyira azért nem nagy dolog, már a tizen X évvel ezelőtti Honda Legendben is benne volt (igaz, Hondáéknak az volt akkor a csúcs).
Felesleges, és költségnövelő megoldásnak tartom, de hát ez kell a p@rasztnak, ezzel is lehet villogni, mint a diesel autóknál hangszórókból jövő V8 hanggal...
Autókat meg már nem is gyártanak, csak az a szempont, hogy minden mobillal kommunikáljon, meg fusson rajta a FB.
Vélhetően az ANC Actve Noise Control technológiáról lehet szó, amikor beépített mikrofonok jele alapján a hangszórók hangjához implementálja ellenfázisban a környezeti és motorzajokat, ezzel csendesítve az utastér zajszintjét.
Ezt írja honlapján a Canton:
The system dynamically cancels out vehicle noise whether you are waiting at traffic lights or overtaking in the outside lane.
Csúcsprémium autóknál ez egy szépen működő, komplikáltan megvalósítható, méregdrága opció.
Évekkel ezelőtt már próbáltuk megfejteni , de már akkor sem sikerült....
Nekem csak a kocsiban van. Vezetékes gyári. Rádugom, amikor beülök, és csak akkor veszem a fülembe, amikor csörög. Még sosem volt olyan, hogy nem állt össze a két rendszer :)
A biztonság kedvéért a telefont is, de amikor legutóbb csinálta, akkor csak a telefont indítottam újra és semmi, PIN-kód után kezdte elölről, ill. más autókkal nincs gondom (ezzel a telefonnal ez a negyedik O3 amit használok).
Próbálok majd olyat is ha semmi nem segít, de egyelőre a lenti metódus megoldotta, viszont ezt nem lehet mindig kivitelezni.
A telefon-BT szarakodásra nekem is volt konkrét példám, pl. az előző Samsungom a Volvoval (és csak azzal, ill. a Volvó is csak azzal a Samsunggal) 1 perc 20 másodpercenként eldobta a kapcsolatot, de úgy, hogy sem a kihangosítón nem maradt a hang, sem a telefonba nem ment vissza, tehát a telefon élőnek látta a BT-kapcsolatot.
nem tűnik üzemszerű működésnek... nálam állandóan a telefont dobálja el, de nagyon úgy tűnik, hogy az iphone-om bt-modulja szarakodik, mert más autókban is előfordul ugyanez a jelenség
a telefont is hard resetelted? ezeknél a szaroknál sose tudni. illetve szoktam olyat, hogy boleróból telefon töröl, telefonból skoda töröl, és elölről kezdeni a párosítást nulláról
Azt csinálja a drága (most már másodszor pár héten belül), hogy indulás után rögtön a csatlakozott telefonon keresztül teljesen önhatalmúlag elkezdi random hívni azt az 5 számot, ami az infotainment kijelzőjére kedvencként ki van téve. A letevés gombot hiába püfölöm, nem állítja meg, és ha valahogy sikerül telefonon keresztül leállítani a hívást, fél percen belül vagy ugyanezt, vagy egy másikat hív ebből az 5-ösből, megállíthatatlanul. Hard reset után is csinálta, a klasszikus windows recept működött, megáll, leállít, kulcs kivesz, vár fél percet, újraindul, na de azért ez elég gáz.
Tapasztalt valaki hasonlót, vagy esetleg ismeri a lelkivilágát annyira, hogy legyen tippje, hogy merre induljak?
- zajszűrés a telefonálás során (bár ezt tudja szerintem minden gyári cucc és tényleg jók is, pl. nagy sebességnél tipikusan alig hallanak az első másodpercekben, majd utána minden OK lesz.)
- általános zajszűrés, azaz számunkra és nem telefonáláskor, hanem mindig. Gyanítom azért, hogy erről van szó. Ha minden igaz, a hangokat ki lehet oltani (mint mindin hullámot) egy azzal azonos de ellentétes hullámmal. Szerintem itt is erről van szó, biztos van pár mikrofon, valami feldolgozza mik a nem a forráshoz tartozó hangok és szépen kreál ellen hullámokat (ellen hangot) és így végeredményben nem halljuk egyiket sem, mármint se a zajforrást se a kioltóját, csak marad a kellemes muzsika. Elméletben nagy vonalakban így lehet, aztán hogy mi a valóság...
Sziasztok, több mint öt évig volt Canton-os Octaviam, most Karoq van szintén Canton-nal. Már az O3-nál sem volt világos a Canton dinamikus zajcsökkentési funkciója. Korábban polemizáltunk is erről. A Karoq esetében sem kerültem közelebb a funkció egzakt megértéséhez....
Ja Voralberg-ből sokáig lefele jössz akkor az enyém is 4-5 között eszik ,de a pályán behozza az út végére 7-et,németből 7.4-7.7-max 8 ,de akkor nagyon megyek!
Sí szezon lassan 10 éve olyan helyeken melózom ahol még Augusztusban is hó van pl Kaprun vagy most Svájcban rövid gatyában indultam meg napszemüvegbe ( céges autóval hál istennek,nem kell vezetni hanem visznek :) ) pulóverben szálltam ki este 9-kor 2 fok van ,majd meg fagytam ,az út szélén még hó van :( .
Voralgbergben pl 50 méterre laktam a sípályától 2 évig,tavaly télen vállig érő hó volt ,én inkább a tengerpartra menekülök :D
Ha 1.4-est keresel, és mindenképp DSG-t akarsz, akkor vegyél minél fiatalabbat, mert sokszor módosítottak rajta. Minél későbbi verzió, jó eséllyel annál megbízhatóbb.
Az a baj titkolják....Pedig biztos van aki stream rádió helyett swinget tett a kocsiba.Úgy gondoltam csak beleteszem és kész.....Hát nem....Nem jelez ki semmit a fűtésből klímából.....És nincs háttér világítás a rádión így meg alig látszik napsütésben a kijelző.Persze ha ráadom a világítást valamit erősödik de az fing.....Nem tudom a gateway befolyásálná -e ezeket ha kicserélném újabbra...
Üresben, járó motornál, ha lassan benyomod a kuplungot, és kb. félúton erősebb remegést érzel a pedálon, jó eséllyel kettős tömegű és/vagy kuplung is lehet.
kop-kop, remeljuk, igy marad :) vicc, hogy ennyi ideig tartott a megfejtes, de azert jo, hogy lett megfejtes! kicsit sok ido ment el ra, soha tobbe ilyesmit
van egy 2006-os Octaviam, 2.0 PD TDI . Kulcs betesz, izzítás megfelelő ideig: Bumm, akkorát ránt és durran a motor, mintha ki akarna szakadni a helyéről... Hideg motornál, jó sok izzítással valamennyire elviselhetőbb ez a beröffenés, nem szól akkorát, de meleg motornál szó szerint ijesztő jelenség...
Gondolom ez nem normális, valaki esetleg tapasztalt hasonlót?
Alap járat mellett enyhe rázkódást érzek néha a kormányon keresztül, meg az ülésnél, és bizonyos sebesség felett mintha erősebb lenne ez a remegés.
Órája 180 ezret mutat, így vettem februárban, de valszeg kétszer ennyi lehet már benne. Nem tudom az előéletét, mi az amit cseréltek, mit nem.
A spritmonitor fogyijai azért torzak, mert eleve aki oda beírja az adatokat, foglalkozik az eredménnyel, tehát valamennyire érdekli a téma, a takarékos vezetés, valszeg oda is figyel rá.
1. nálam - mint írtam - közel tökéletesek a számok, mindegy, hogy VW, Volvo, Skoda vagy Ford, mindegy, hogy benzin vagy dízel, mindegy hogy automata vagy kézi.
2. akinél nem azok, annál a jelenleg autójának a nagy átlagtól való százalékos eltérését kell a kiszemelt autójának a nagy átlagához hozzáadnia vagy kivonnia és jó közelítéssel megkapja a tényleges várható fogyasztását.
Erre a kettőre is igaz, hogy 1-2 decin belül vagyok a Spritmonitor adott típusra vonatkozó átlagához képest, eddig tökéletesen működik az összes létező autómra.