Keresés

Részletes keresés

Inner Circle Creative Commons License 2018.05.24 0 0 49063

Ó, nácik mindig lesznek!

Előzmény: Mantis Screamer (49059)
díplómáss Creative Commons License 2018.05.24 0 0 49062

mi a baj az 1 csillaggal?

én szinte csak 1, és 5-10 csillagokat adok imdb-n :)

néha szoktam 2-est :)

Előzmény: Jani-wan. (49060)
Anakin a sith Creative Commons License 2018.05.24 0 0 49061

Karacsonykor jon az uj resz, vagy rosszul tudom? 

Előzmény: Törölt nick (49053)
Jani-wan. Creative Commons License 2018.05.24 0 0 49060

Na ránéztem az IMDB-és értékelésre.

Az biztos hogy a szavazók közel 50%-a, azaz a 10 és 1 pontos szavazók, szellemileg teljesen alkalmatlanok a szavazásra.Illetve fontosnak tűnik hogy általában az értékelés az elején a legmagasabb. Ez meg már most a Baljós Árnyak alatt van.

Mantis Screamer Creative Commons License 2018.05.24 0 0 49059

Indiana Jones és az utolsó utáni náci.

Előzmény: Inner Circle (49057)
Mantis Screamer Creative Commons License 2018.05.24 0 0 49058

A filmtörténelem legnagyobb alakításait valaki előre kérte ?

Ráadásul most csak egy szórakoztató sci-firől van szó, nem várjuk hogy különösebben boncolgassa az AI veszélyességét az emberi fajra, a klónozástól rettegést vagy hogy az idegen létformákkal barátkozni kell-e vagy biztosabb leölni őket.

Sőt azt sem hogy mennyire viseli meg az emberek kapcsolatait a hibernálás nélküli hosszú űrutazás vagy hogy mennyire terheli meg az emberi kapcsolatokat az, hogy ki hagyta otthon a céges benzinkártyát.

Szóval túl azon persze hogy egy agyatlan Bosszúállók akcióorgiánál  egy SW filmtől még mindig többet várok nem értem, nem tudom, miért pont ezt a filmet kellett volna kérni valakinek hogy megmerték csinálni ?

Előzmény: capacete (49041)
Inner Circle Creative Commons License 2018.05.24 0 0 49057

Jurassic Park: Legelveszettebb világ

Előzmény: Mantis Screamer (49056)
Mantis Screamer Creative Commons License 2018.05.24 0 0 49056

Bosszúállók: Mégújabb háború

Előzmény: Inner Circle (49055)
Inner Circle Creative Commons License 2018.05.24 -1 0 49055

Corporate bullshit lehet a dolog mögött... karácsonykor valami mást akarnak?

Előzmény: kannibál Kovács (49052)
capacete Creative Commons License 2018.05.24 0 0 49054

Szerintem ez is a SW marvelesítésének egy lépcsőfoka volt, épp azt próbálják ki, hogy vevő-e a közönség évi több filmre.

Előzmény: Törölt nick (49053)
Törölt nick Creative Commons License 2018.05.24 0 0 49053

gondolom pont kudarckerülésre rendezkedtek be, karácsonykor még jobban adta volna magát, hogy a korábbi nézőszámokkal vessék össze a Soloéit.

Előzmény: kannibál Kovács (49052)
kannibál Kovács Creative Commons License 2018.05.24 0 0 49052

Szerintem nagy hiba volt a májusi premier, ráadásul éppen akkor, amikor elképesztően erős a blockbuster-mezőny. Felfogni sem tudom, hogy a tökéletes karácsonyi időpontról miért kellett kimozdulni. (Arról nem beszélve, hogy a későbbi bemutató esetén Ron Howardnak is több ideje lett volna a film csiszolgatásán.)

Előzmény: Stratonicus84 (49051)
Stratonicus84 Creative Commons License 2018.05.24 0 0 49051

Ugyanabban a moziban neztem meg, amiben a TLJ-t. Mindkét filmet az első vetítéskor.

TLJ esetén teli volt a mozi, most kábé félig. Ez szerintem a TLJ hatása lehet. Részben legalábbis biztosan. Részben pedig talán az, hogy az évente egy film koncepció eltörli azt az állapotot, hogy egy új SW eseményszámba megy.

capacete Creative Commons License 2018.05.24 0 0 49050

2018. 04. 02-én ezt írtam: "A Solo filmet nem fogják elszúrni, olyan szintű biztonsági játék lesz, amiben nem lehet csalódni. Minden régi szereplőt beletesznek majd, Solo az elején idealisztikus, az igazságtalanság ellen küzdő fiatal lesz, akit kirúgnak a Birodalmi Akadémiáról, mert megmenti Chewie-t, utána kénytelen lesz csempész lenni. Itt lesz egy mentora, akitől a jellemző viselkedési jegyeket eltanulja majd, és egy szerelme. Mindketten meghalnak és/vagy elárulják, ettől válik a végére cinikus, önző seggfejjé (de természetesen legyőzi majd a főgonoszt). Látni fogjuk a Kessel Runt és a sabacc játszmát. Jó eséllyel Canto Bight is feltűnik majd. 

Benne lesz majd Jabba, Boba Fett (talán egy másodpercre Darth Vader is, de azt nem nagyon hiszem), valaki a Rogue One-ból (Cassian Andor a legesélyesebb), illetve szerintem berakják majd Maz Kenatát is."

Mekkora részben jött be, amit írtam?

Előzmény: Bateman (49048)
capacete Creative Commons License 2018.05.23 0 0 49049

Ha jól értem, akkor azt mondod, hogy teljesen felesleges film, ugye? :)

Előzmény: Bateman (49048)
Bateman Creative Commons License 2018.05.23 0 0 49048

Solo: A Star Wars Story - nem kell tőle félni, nem harap. annyira nem, mint a VII. és a VIII. sőt, dörgölőző kiskutyus ehhez a két fenevadhoz képest, ami legutóbb letépte a fejed és rácsorgatta a nyálát. Ez körbeugrándoz, de amikor arra gondolsz, jobb lenne, ha viselkedne, rögtön teszi. Meglep, amikor nem várod, szerető társad végig. viszont a Star Wars hangulatot nem hozza, azt csak nyomokban tartalmazza. Az elején egy klasszikus háborús filmet látunk, akár a piszkos tizenkettő vagy kémek a sasfészekben. A birodalmi gárdisták a nácik, még erősebben aláhúzva a korábbi halvány analógia, a szemben lévők ezúttal pénzéhes gazemberek. de annyira azért nem, mert gálánsak, elnézőek és egyáltalán nem véreskezűek. csak egy kicsit és az is inkább Chewacca-ra igaz. A film többi része egy nagy kaland, kisebb, nagyobb csavarokkal megtűzdelve. Ehrenreich váratlanul jó fiatal Solo, még túl is tolja néha a pózolást. Én elhittem neki, hogy ő Ford fiatsalkori "reinkarnációja". Fény derül miért olyan ocsmány a Falcon orra, nem lesz meglepetés a megoldás. Kessel run nagy csalódás, erre több energiát kellett volna fordítani, így a fejemben sokkal izgalmasabb maradt az évtizedek alatt kialakított teória vele kapcsolatban. Az új lények, figurák hibátlanok, a fan service nincs túl tolva, persze pár erőltettt hülyeség belekerült azért. Ron Howard összerakta, de nem tett többet. Nincs benne élet, nincs benne az igazi Solo, nincs benne az, amitől egy Star Wars film az, ami. Nem rossz, de nem is jó. Köpködni nem fogjuk, csak így látva, hogy az, amitől tartottunk végülis teljesen elfogadható lett, egy újabb kihagyott lehetőségként villan fel ez a film is, azt sejtetve utólag, hogy valami új, maradandó, de igazi SW film is könnyen lehetett volna. Nem lett. Várjuk a következő próbálkozást. 

Jani-wan. Creative Commons License 2018.05.23 0 0 49047

Egy hete pont ezt mondtam, hogy kell-e egyáltalán új Han Solo. ezek szerint nem csak én vagyok így vele.
Persze szerintem más lenne a várakozás, ha a 7-8 jó lett volna.

De a mítoszromboló 7 után a katasztrofális 8 teljesen fásulttá tette a rajongók jelentős részét egy új filmmel szemben.

És erre tesz egy lapáttal a sok negatív hír a rendező kirugdosásról, újra forgatásról, meg a főszereplő olyan szintű alkalmatlanságáról hogy külön színész oktatót kellett mellé felvenni, ami egyszerűen a vicc kategória.
Welcome to Larry Storch School of Acting :D

Komolyan az ember azt hinné nincs lejjebb.
Pedig van.

|
  |
  V

Mikor jön a hír hogy Landó buzi.

Előzmény: capacete (49044)
Hiryu-reload Creative Commons License 2018.05.23 -1 0 49046

Kiváncsi vagyok mit írnának ha most jönne ki a Frigyláda fosztogatói.....

(gondolod meglincselnék mert a gyarmatosító lelő egy arabot...9

Inner Circle Creative Commons License 2018.05.23 0 0 49045

Kritikusok véleményére adsz? Ne tetézd, ne tetézd!...

Előzmény: capacete (49042)
capacete Creative Commons License 2018.05.23 0 0 49044
Törölt nick Creative Commons License 2018.05.23 0 0 49043

van egy határeset :D "a történetet is feleslegesen csavarják" (lehet, hogy spoileres a kritika, de itt egyetértek Kannibállal, engem se ráz meg ez ennél a filmnél)

http://www.filmtett.ro/cikk/4885/a-legmenobb-urcsempeszbol-unalmas-akciohos-ron-howard-solo-a-star-wars-story-solo-egy-star-wars-tortenet

Előzmény: capacete (49042)
capacete Creative Commons License 2018.05.23 0 0 49042

A felesleges jelzőt valóban nem én hoztam be, az kb minden második kritika visszatérő megjegyzése a filmmel kapcsolatban.

Előzmény: Inner Circle (49039)
capacete Creative Commons License 2018.05.23 0 0 49041

Ez nem igaz, ha visszaolvasol, akkor láthatod, hogy azt írtam, hogy szórakoztató lesz. Ettől még felesleges film, senki nem kérte és a kritikák szerint sem hoz semmi újat.

Előzmény: Mantis Screamer (49037)
Morli Holect Creative Commons License 2018.05.23 0 0 49040

Amikor olvastam, hogy Landónak női robotpilótája van, rögtön arra gondoltam, hogy talán nem csak másodpilóta funkciója van... :D

Előzmény: kannibál Kovács (49004)
Inner Circle Creative Commons License 2018.05.23 0 1 49039

Ezt a "felesleges" dolgot én sem értem, amúgy nem Capa hozta be a topikba, hanem Bate az EP1-3 kapcsán. Nekem is felesleges az összes film, mínusz néhány tucat, amit megnézek. Minek a többi? Néhány milliárd ember is csak úgy van. Minek? Nem is találkozom velük :D

Vissza a Solóhoz: ha lesz több film, mindenképpen szerepelnie kell majd benne a híres Tocneppilnek az SW könyvből, még '76-ból, tudjátok, aki nem találta a hajóját, és Han részeg volt :D

http://starwars.wikia.com/wiki/Tocneppil

Előzmény: Mantis Screamer (49037)
Törölt nick Creative Commons License 2018.05.23 0 0 49038

szerintem ez hvg.

Előzmény: Platon (49014)
Mantis Screamer Creative Commons License 2018.05.23 0 0 49037

Az a baj hogy te már eldöntötted hogy szar lesz, azon csodálkozom hogy még nem tévesztetted el az igeidőt mintha már túl is lennél rajta. És az esetleges tévedésed beismerése kizárt, úgyis találsz benne hibát ha akarsz mert minden filmben van hiba.

Egy film meg nem tudom mitől lehet felesleges. Rossz lehet, de mitől felesleges ? Vagy akkor miért nem felesleges a világ összes filmjének 99 százaléka ?

Előzmény: capacete (49031)
Mantis Screamer Creative Commons License 2018.05.23 0 0 49036

Az index szerint mivel megint 3 filmben gondolkodnak Solo-témában is ezért direkt nem csináltak meg dolgokat. Ez tök jó magyarázat..... Lenne, ha az Ep8 nem történt volna meg az Ep7 után.

Előzmény: Bateman (49026)
Inner Circle Creative Commons License 2018.05.23 -1 0 49035

Na, ha felmerül a kérdés, hogy mitől Star Wars a Star Wars, akkor elő lehet venni az ewokos filmeket: amik abban voltak, attól NEM :D

Előzmény: Biga Cubensis (49034)
Biga Cubensis Creative Commons License 2018.05.23 0 0 49034

Egyébként anno is kísérleteztek spinoff filmekkel, ott volt pl. Lucas ewokos filmje, de nem igazán arattak osztatlan sikert :)

Előzmény: Inner Circle (49033)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!