Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Win10-em és vásárolt, még másfél évig érvényes licencű NOD Antivirus víruskeresőm van, laptopon.
A legújabb (nagy kaliberű, több órás) Win10 frissítés óta (4 napja, Windows 10 1803 verziójára) a NOD rendszeresen azzal jelentkezik (kezdetben "csak" a bekapcsolás után 1-2 órával (?!), újabban már bekapcsoláskor), hogy
"A vírusvédelem nem működik. A víruskereső inicializálása nem sikerült. Az ESET NOD32 Antivirus moduljainak többsége nem fog megfelelően működni."
Ehhez képest minden modulja zöld és bekapcsolt állapotot mutat, a Win10 Gépház aktív NOD32 víruskeresőt jelez és a wicar.org-ról letölthető valamennyi "művírus" korrekt NOD32 riasztáshoz vezet.
Mi lehet az ok, és mi a teendő? Azért csak idegesítő, ha maga a NOD állítja, hogy valami nem stimmel.
"Majd ha nagy ceghez kerulsz, rajossz, micsoda logikak vannak.;)"
Én ilyeneket is támogatok. Mondjuk kinek mi a nagy, de most néztem itt Wikin a DHCP/egyéb cmíkiosztást és 450ezer publikus volt benne, mellé még úgy laza 800ezer privát, akkor az már nagynak számít?
Jol latom, hogy ez egy olyan regi forum, ahol jo ideje ugyan az a nehany szereplo viv kormerkozest, esetenkent parosan vagy csoportban, es az ujonnan jovok kerdesei csak alibinek szolgalnak ujabb meccsekkel egymassal, igy az ujonnan jovok tavoznak - ahogy en is? :-))
"nem mennek bele, nyilvan neki is megvan a maga logikaja"
Azzal, hogy a win a legjobb, meg hogy minden szükséges eszköz benne van?
Nincs.
Majd ha nagy ceghez kerulsz, rajossz, micsoda logikak vannak.;)
Egy apro hasonlat: valaki meg akar valamit csinaltatni, de a rencergizda tojik raja, csatara kerul a sor, odaig fajul az ugy, hogy az illeto jelenti, hogy a vezetek mar szikrazik, stb. stb.
a vegeredmeny: az illeto felkerul a "gyanus"-ok listajara, mert a rencergizda ket mondattal meggyozi a fonokoket, hogy o a szakember, mert o telepiti a legjobb jatekokat a gepukre, amugy pedig a vezetek a falban van, nem szikrazhat, ha esetleg megis, akor nem lehet latni, tehat az illetonek kellett csinalnia valami illegalisat a vezetekkel, stb. stb.
Igen. Csak eppen allando biztonsagi ellenorzes, engedelyek kerese wifi hasznalatra mac adress meg akarmi cimmel es persze ceges kemprogrammal... Majd, ha ok adnak, akkor oke, de a sajatomat nem aldozom be es nem cipelem, plane, amikor 4-5 kg suly miatt le kell mondani mas dolgokrol a repulo miatt.
Kosszepen, ha arrafele lennek, akkor secperc alatt megoldottam volna, nem vartam volna egy hetig prohardveresek nemvalaszolasara es nem talaltam volna meg ezt a forumot es nem iratkoztam volna fel ide se.;)
Erdekes, hogy nem (akarod/tudod) (belatni/elfogadni/megerteni) az alaptetelt, hogy az image fajl letrehozasa csak olyan programmal lehetseges, amit nem tudsz futtatni. ;)
"Mondd, te mindig letagadod a tények azon részét ami nem szimpatikus neked?"
Mondd, te mindig képtelen vagy értelmezni a leírtak azon részét, ami nem szimpatikus neked?
"Vagy ez valami felelősség-elhárítási módszer amit mások megvezetésére csinálsz?"
Vagy ez valami felelősség-elhárítási módszer amit mások megvezetésére csinálsz?
"Így nehéz beszélgetni veled, főleg hogy nem először csinálod ezt.."
Így nehéz beszélgetni veled, főleg hogy nem először csinálod ezt..
"Onnan indultunk ki hogy szinte mindent elér valaki a neten a munkahelyén (mert pl szükséges a munkavégzéséhez), kivéve néhány szűrt pl szavat tartalmazó oldalt, pl "játék", "program letöltés", stb.."
Onnan indultunk ki, hogy szinte mindent elér valaki a neten a munkahelyén (mert pl. szükséges a munkavégzéséhez), kivéve néhány szűrt, pl. bizonyos szavakat tartalmazó oldalt, mint "játék", "program letöltés", stb..; meg ami védelem még ezek mellé jön. Ld. Ésatöbbi. , ugyi.
Hogy az újabb fölösleges köröktől megkíméljelek: a tartalomszűrés messze nem csak szavakról szól, sőt: sokkal inkább protokollok és technológiák realtime elemzése, emellett site blacklist-ek figyelése, meg effélék. Tehát hiába van titkosítva a konkrét forgalom, azt meg lehet vizsgálni, hogy egy adott oldal mit akar csinálni, és légy nyugodt, egy komolyabb védelem meg is vizsgálja. Aztán jól beint neked, és még örülhetc, ha a sysadmin nem kap rögtön egy mélt a csintalankodásodról :)
"Ennek fényében értelmetlen amit írtál."
Ennek fényében értelmetlen, amit írtál.
Ha pedig nem érted, mit (miért) mond a másik, kérdezd meg, ne a saját [rög|tév]eszmédet erőltesd tovább.
Van rá mód hogy windows 10-ben letiltsam a hálózati eléréshez szükséges jelszó megjegyzését? Hitelesítéskor van egy ablak ahol egy check-box-al beállítható hogy megjegyezze a jelszót vagy sem.
Azt szeretném elérni, hogy ez a box inaktív legyen. ezt követve sajnos a rublika még mindig aktív és meg is jegyzi ha bepipálom..
Mondd, te mindig letagadod a tények azon részét ami nem szimpatikus neked? Vagy ez valami felelősség-elhárítási módszer amit mások megvezetésére csinálsz? Így nehéz beszélgetni veled, főleg hogy nem először csinálod ezt..
Onnan indultunk ki hogy szinte mindent elér valaki a neten a munkahelyén (mert pl szükséges a munkavégzéséhez), kivéve néhány szűrt pl szavat tartalmazó oldalt, pl "játék", "program letöltés", stb..
Húvaze, tényleg? Egyeztessünk. Maholnap ott lógok, többi akármi. Játékokhoz nem értek, előző lant valakik jól összekalapálták és azóta nem megy. Amúgy éppen júli 14 környékére akarok valami bulit szervezni. Amire majd senki nem jön el :-D Retrólanba most bepattant 5 laptop is, de semmi pánik van hozzá monitor és kopogós PS2 bill :-D Csak ki kell derítenem, hogy az alap CS milyen konfigom játszható. Mert útközben rájöttem, hogy igazából konzolos vagyok :-D
"Azt tudom, hogy letezik .bin fajl, de azt nyilvan nem lehet szovegszerkesztovel megnyitni"
Nyilván meg lehet, mér' ne lehetne? Pontosabban egy fájlnézegetővel, ami arra való, hogy fájlokat nézegess. És nem véletlenül idéztem, hogy jé, pont egy ilyen van a FC-ben...
"azt meg nem irtatok, hogy mivel es hogyan lehet benne keresgelni" Aha, tényleg, 8nál többször még biztos nem írtuk...
(Blablabla...fölösleges szócséplés...) "Egyetlen megoldas maradt, amit allitolag a dos-os idokben hasznalt pctools meg norton commender tudott, hogy 512 fajlos blokkonkent lehetett olvasni a meghajtot...
Ez az, amire irtatok, hogy a total commander is tudja"
Nem, nem erre írtuk.
"A Freecommander megoldasa is azert nem mukodik, mert kizarolag fajlokat lehet vele megtalalni - neked pedig a szabad teruleten levo adatra van szukseged, ami mar nem fajl, csak otthagyott adat."
Nem fájlokat kell megtalálni, hanem fájl(ok)ban a szöveget.
Az image pedig egy fájl, ugyi.
(Blablabla...fölösleges szócséplés...) "Nincs se pc-m..."
OK.
"kell keresnem valakit, akinek van pc-je ... csinal rola egy image-t es esetleg azt tudom valahogy olvasni"
Na végre. Elég nehéz szülés vót, vazze...
Csinál(tat)sz egy image-et, föltolod 1(-2) gugli-fiók-drájvra vagy mega-fiókba (azt is el lehet érni brózerből, úgy rémlik; kérdés, mekkora az a pen; csak hogy vmi releváns infót is kapjunk...), a cégnél meg letöltöd oszt' annyi, nézegetheted a FC-ben.