milyen hatalmas "mázli" kell hozzá, hogy neked meg egyből kettő kattogjon?
na, pontosan ez nem áll össze nekem sem, ezért vagyok kíváncsi a végeredményre :) ha tényleg megoldja a gondot a módosított cikkszám, örülök. ha nem, akkor mégis váltóhiba lesz, akármennyire nem tűnik logikusnak senkinek sem
meglátjuk, tényleg nem szeretnék több időt elcseszni erre...
(btw futhat párhuzamosan két cikkszám, ha módosított alkatrészről van szó? mert ha igen, akkor azt el tudom még esetleg képzelni, hogy a fejlesztett alkatrész már az első cserénél is létezett, csak valamiért az eredetit rendelték bele, és ezt nyomozták 5 munkanapon keresztül az elmúlt héten)
500m-re nem lenne egyszerűbb sétálni? Napi mozgás is megvan, és nincs kínozva a kocsi :)
2x500m táv nagyon nem tesz jót neki hosszabb távon, ha ez mindennapos, mert állandóan túldúsított üzemmódban megy a verda, és nem tud bemelegedni. Még néhai 4km is kevés, bár benzinesnél ez utóbbi már elmegy.
Szóval lehet 10 év múlva lesz benne 60e valós km, de lehet rosszabb állapotban lesz a motorja a nagy arányú hideg üzemben összeszedett kopások miatt, mint egy 200e km-esnek, ami hosszabb távokat ment.
Ez attól is függ, miként van használva a kocsi. Ha sok hideg üzem, és rövid táv, akkor igen, érdemes.
De ha hosszú távon, kevés hideg üzemben megy a verda, akkor nem lesz baja 25-30e km-es szerviz esetén sem.
Különben előző kocsim nem ment volna 288e km-t úgy, hogy nem kellett hozzányúlni a motorhoz (leszámítva ilyet, mint vízpumpa, EGR, kuplung, kettős tömegű, meg 1-2 pár ezer Ft-os szenzor, de ezek is 200e km után leginkább), mert úgy adtam el, hogy minden pöpec volt még rajta, lánc gyári, turbó, és minden egyéb is.
Persze. Normál esetben 150-200e km alatt ki kell cserélni a vezérlést, ez szinte majdnem minden kocsinál ugyanúgy meg kell tenni. És egy 80-100e Ft-os költség ilyen távon bőven bele kell, hogy férjen. Ha nem, akkor el kell adni a kocsit, mert nincs rá pénze az embernek.
Nem nagyon értem például, hogy ha a szerkezetben van a baj, akkor a többi kismillió Octavia és egyéb autó ezzel a motorral és kuplunggal miért nem kattog és milyen hatalmas "mázli" kell hozzá, hogy neked meg egyből kettő kattogjon?
(...persze a kiesett idődet és egyéb téged ért hátrányokat nem nagyon akarják rendezni...)
kattogó kuplung update: nahát, állítólag az a helyzet, hogy megint a komplett kuplungszettet kell cserélni
a váltó állítólag rendben van, egyetlen csapággyal sem látszik probléma, így maradt a kuplungszett
és hoppácska, állítólag az is kiderült, hogy amikor tavaly cserélték, még ugyanaz a cikkszám került bele, ami a gyárban is. viszont azóta van egy módosított kuplungszett új cikkszámmal, most ezt építik be
Ez még nem pazarlás. Anno a Zsigákban 5000 km-ént cseréltük (ha jól emléxem a Ducati motorokban is ilyen sűrűséggel kell)! Van még hová csökkenteni az olajcsere intervallumot ...
Nálunk a kocsik 2 év alatt nem érik el 20e km-t, ezért minden második év tele előtt cserélem az olajakat. Szerintem az olajrettegésnek akkor lenne értelme, ha az új autót 100 évig akarnánk használni. A feleségem munkahelye kb. 500 méterre van a házunktól. :) Reggel oda, délután vissza. Aztán lehet átmegy boltba a szomszédos településre ami 4 km-re van tőlünk (nálunk is van bolt, de azt jobban szeretjük). Havonta eccer-kéccer messzebbre is gurul a kocsi, pl. a hatvani teszkóig, ami kb. 17 km-re van. Évente talán 10x látja Pestet. Az Octi nem sokára betölti a 3. élet évét, maga mögött hagyott már 18e km-t. Valamivel többet van használva a Golf, de igazából arra sem lenne szükség, hiszen a Bosch-ba van busz járat. Egyébként, ha az O3 eladó lesz szólok, mert az enyémben biztosan nem lesz visszatekerve az óra ... :)
A néha becsörgős 1.6 BFQ-nál kicseréltem a szívócsövet, ami repedt volt, fals levegőre gondolva. A szívócsőre csatlakozik egy kisebb átmérőjű (12mm lehet a külső átmérője) gumicső, ami a szívócsonk aljára megy. (Pirossal jelölve mindkét képen.) A szívócsonk aljából hallok alapjáraton is sziszegést, ha a gumicsövet elszorítom megszűnik. Picit beesik az alapjárat aztán magához tér. Ez normális? Mármint hogy jön ott valahol a levegő. Mit csinál ez a cső amúgy? (A rajzon nincs megszámozva, megnevezve.)
Nekem ha megy a klima az alapjárat leesik, még nem állt le de a töltés lámpa már bevillant. És az elindulásnál is figyelni kell. Ezelőtt citroen xsara-m volt, ott ha ment a klima az alapjárat megemelkedett 1000-es fordulatra. Ezért gondolnám, hogy az octaviánál valami nem kerek.
Keresgéltem a net-en és igaz régen 2004 környékén, de a fókáknál (focus) is taglalták a témát mert veszélyes szitukba kerülhet az ember. Nekem két váltás között kanyarodáskor is leáll, nincs szervo ...ha nem számít rá az ember gáz van! Megoldásig nem használom városba a klímát.
Ott vmi szoftvert emlegettek hogy 'meleg kontinens' vagy vmi ilyesmi, állítólag megoldotta a problémát. O2-nél is lehet ilyesmi? Klíma nélkül nem áll le, folytószelep tiszta.
Mielőtt bármilyen javításba kezdenél nézd meg a biztosítékokat. A venti kapcsoló relé is oxidálódhat, főleg nedves időben nincs kontak és nem kapcsol be a ventilátor motorja. Nekem ez volt az off mazda3-al.
Enyém 2013 májusi. Most, 185e km-nél lett csere érett a lánc, nyúlás miatt.
Ennyi km már talán normális (de mindenképpen jobb a 150e alatt 2x cseréltnél), bár a lánctól többet is várna az ember, mert előző verdámat úgy adtam el, hogy 288e km-nél eredeti volt a lánca még.