Uh, ez a széthajtható napellenző de jó lenne nekem az O3-ba, nem is tudtam, hogy Skodában elérhető volt ilyen.
Mondjuk, (nekem) csak úgy lenne értelme, ha lenne rajta egy kihúzható rész is, mert oldalra hajtva marad egy nagy rés, ahol pont a fejemet süti a nap (a magasságom miatt eléggé hátra van tolva az ülés).
A neten azt olvastam, hogy a Golf 7-ben is állandóan aktív a szivargyújtó, de ott egy biztosíték áthelyezésével megoldható, hogy csak gyújtáson kapjon feszültséget.
O3-ban pl. nem lehet eljátszani ezt a trükköt, mert más a biztosítéktábla.
Octávia Kombim van 2013-as, 1.6 D 5E Mk.:CLHA Hátsó spirálrugót nagyon gyöngusznak találom. Berakok 80-100 kg-ot a csomiba, és csúnyán leül az autó (utas még be se szállt...) Erősített spirálrugót lehet bele tenni? - Ha igen, hol találok? (ha konkrétan rá tudtok bökni, nagy dolog lenne, mert kerestem) - Lengéscsillapítót kell cserélnem? - Bármi mást kell cserélnem?
Egy szervizes ismerős azt mondta, hogy 2011 előtti Passat kombi hátső spirálrugóját kell beletenni, mert az kompatibilis vele. Segítsetek :)
neeem...csak nem mentem még vele pályán csak amikor elhoztam, de a télen volt és akkor többet evett.Most a meleg időben jobb lett. Inkábbb csak annyi hogy kicsit magasabb számokhoz vagyok szokva pályán...
Úgy néz ki, hogy nincs megfelelő anyag “elfekvőben”...
ezért nem lesz meg a nyaralás elött a fémháló. Meg kell rendelnem és akkor már megcsinálom a német forum szerint..... a rozsdamentes háló innen (ezt tervezem):
Ha jol tudom a szivargyujtó álandóan müködik (pedig 20 perc után kikapcsolhatna bezárt autónál.
Az ablakzáros esővédelem szintén emlékeim szerint motorleálitás után csak egyszer zár. Ha ki-be nyitogatod akkor már nem zár, csak ha motorinditás ia volt akkor aktiválodik újbol a funkció.
Sziasztok ,lenne két kérdésem (2008 O2 FL elöti 1.6 BSE business) hogy ma kipróbáltam az esső érzékelös ablak felhúzását úgy hogy kinyitottam távirányítóval hosszan nyomva hogy az ablak lemenjen aztán megvártam hogy bezárjon.
És műkődik...aztán másodszorra már nem ment! se 3x-ra .
Másik octin is ki lett próbálva (ugyanez csak 1.8 TSI) ott is csak az első próbálkozás járt sikerrel.....
utána vártam kb 2 órát ugyan ahogyan azt előszőr ,de akkor se húzta fel !! vártam kb 2 percet zárás után,maxiDOT-on be van kapcsolva.. Lehet kell a kettő között inditasnak lenni ,vagy van egy intervalluma ?!? nem értem
A másik vettem egy menetrögzítőt(Viofo A119 v2) és egyelőre szívargyújtóról kapja az áramot ,ami a szivargyujtót pereme világít ,de ha kiveszem a kulcsot és bezárom a autót akkor is ég és szerintem kap is áramot ,mivel már későn jöttem haza így nem akartam várni hogy kialszik-e.lehet valalmi nem okkés a szivargyujtóval?
Ha komplett szettet veszel, akkor az rendben lesz. Ami nagyon fontos, az a vezérlésmódosító ("okoskerék") és a láncfeszítő patron. Igazából utóbbi az, ami egy idő után megadja magát, és emiatt megnyúlik a lánc. Ha nem cseréled, az új láncod max pár ezer km-t bír ki. De a komplett szettben ezek mind benne vannak. Olyan 60-70 e ft autósboltból.
Kicsit olvass vissza az 1.4 TSI fórumban erről, ott minden le van írva, többször is.
Na, megsasoltam az Combi O3 1,6 dízelt. Az olyan zárt, mint a parlament, felül minden paszentosan takarva, ott van a szívászajcsökkentő. Oldalról egymást fedik a műanyagok, alulról nem lehet hozzáférni, mert a fenéklemez teljesen zár a lökhárítóval. :-(((
Egyedül az alsó hűtőrács mögé lehetne bevarázsolni valamit, ott van hely bőven, de nem tudom, hogyan lehet levenni a hűtőrácsot a fél autó szétszedése nélkül. Ha valaki szedte már szét, segítsen. Ha oda a hűtőrács hátuljára sikerülne rögzíteni egy fémhálót, az jó lenne, és könnyű is volna takarítani.
32000 km. van a kocsiban és a hűtő alsó fele eléggé nyűgös már, meg igen jelentős a bogárgyűjtemény is. Ebből slagozás lesz.
Az említett hálókeretet még nem találtam meg. De a clíma hűtő alján van egy műanyag rács dádiffundálva a hűtőre. ennek sok értelmét nem láttam, ezért készült a saját gyártmány. a fémhálóval csak annyi megjegyzésem lenne, hogy rozsdamentes legyen és ne legyen nagy a tehetetlen tömeg. Minél könnyebb legyen. Az előző O2 re rozsdamentes hálóból csináltam, de az alacsonyabb volt és felülről lógatva rögzítettem. 2 alu sin volt az oldalán.