Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

-carcass- Creative Commons License 2018.05.03 0 0 84949

Üdv mindenkinek!

Hosszú idő után végre úgy tűnik sor kerül az autócserére. Mivel korábban volt már Skodám, úgy gondolom visszatérnénk a márkához és bevállalnánk egy 2-3 év körüli használt vasat. Most egy 120 lovas Bravo van alattam - lassan 9 éve - így nem szívesen vennék gyengébbet.

Sajnos se időm, se energiám visszaolvasni, muszáj vagyok így megkérdezni - tudtok valami rosszat mondani a 150 lovas tsi-ről? (2.0 crdi egyelőre nem motivál, de meggyőzhető vagyok) :-)

Előre is köszönöm!

caskahu Creative Commons License 2018.05.03 0 0 84948

A klíma menüben az intenzív (azt hiszem ez a neve) profilra van állítva, a profil választóban is nem az ECO hanem a normál van kiválasztva. A hátsó szellőző is ki van nyitva... A szellőző beállítást normál esetben én is úgy használom, mint te, mind felfele, így nem direkten kapja az emeber a hideget. De most magamra fújattam, hogy ne gyulladjak meg, és nem fáztam...

A hűtőt lámpával átvilágítottam, és a lenti részen is szépen átjön rajta a fény, így nem hinném, hogy a koszosodás lesz a probléma. A klíma resetelős részt holnap kipróbálom.

Sziszegős hangot néha hallok, a klíma indításnál.

Még egy világrengető kérdés:

A hátsó ülésekre menő szellőzőn a vezető vagy az utas oldali beállított hőmérséklet jön? 

Előzmény: (M)Ákos (84945)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2018.05.03 0 0 84947

OFF

bocs akit esetleg zavar de én a nekem helyi, alföldi hotelekben, mint Cserkeszőlő vagy Cegléd nem hiszek

Pedig szerintem a ceglédi Aquarell tökéletes :-)

Nyilván nem mérhető az egerszalóki csúcs hotelekhez (a Shirazhoz, vagy a Salirishez), sőt a Shiraz felsőtárkányi párjához (a Bambarához) sem, de ha azt nézzük, hogy az Aquarell ára negyede azoknak, akkor szerintem ár/érték arányban tökéletes.

Ráadásul gyerekkel megy a kérdező, ezért külön jó az, hogy az Aquarellben elég jó a gyerekmedence rész. Plusz, mint ahogy írták már korábban, a szállodából könnyen át lehet menni a nagy termálfürdőbe is.

Előzmény: Octi19 (84944)
RS user Creative Commons License 2018.05.03 0 0 84946

Üdv. mindenkinek!

O2-es Octaviáról van szó,az elektromos ablakot nem lehet felhúzni fél úton megáll és visszamegy.A másik probléma,hogy felhúzva rossz úton zörög,nyikorog. Esetleg találkozott valaki ezekkel a problémákkal,mit kellene cserélni vagy javítani? Köszönöm előre is. 

(M)Ákos Creative Commons License 2018.05.03 0 0 84945

Ahogy Rudolf írta, nézd meg a klíma beállítás menüt, alacsony fokozaton ilyenkor már nem tud hűteni. Nekem közepesen van, és az eddig mindig elég volt, 43 fokban is.

A hátsó szellőzőket nyitva kell tartani a jó hőérzetért, nekem teljesen lefelé néznek a rostélyok, ez a beállítás jött be. Egyszer napokig izzadtam, mert a hátsó utasok sutyiban elzárták a levegőt, csak nem szóltak. :S

Ha már a rostélyok: nálam elöl a két oldalsó teljesen az oldalablakra és felfelé van fordítva, a középsők kb. középre és teljesen felfelé. Ezt sikerült kikísérleteznem. Természetesen mindegyik teljesen nyitva van.

Rossz esetben megszorult vagy elkalibrálódott a hőmérséklet állító motorok valamelyike. Nekem a balos olyan 180e km körül behalt sűrű kattogások közepette - utána már elég random hőmérséklet volt a kocsiban. Egy kalibrációt bármikor lefuttathatsz: https://www.youtube.com/watch?v=6xnnS4cANSk (itt a szoruló középső terelőlapát is hallatszik - később ezt is orvosolták, csak a teljes műszerfalat kellett kiszedni hozzá...)

225e km van az enyémben, 2014. február végi 2.0 TDI. Semmi jele, hogy fogyna a gáz, hűt, mint újkorában.

Korábbi autóval (Golf 5) van olyan tapasztalatom, hogy kifogyott gáznál halk sziszegő hang jön a szellőzőből (a rossz hűtés mellett), olyasmi, mint amit egy régebbi hűtőszekrény produkál.

A klímát egyébként tök felesleges ki-be kapcsolgatni, jóvanaz AUTO állásban. Már csak a bebüdösödés megelőzése miatt is.

Előzmény: caskahu (84942)
Octi19 Creative Commons License 2018.05.03 0 0 84944

...hát a konyha tényleg jó a legtöbb helyen ahol eddig megfordultam, de valójában nem túl sok köze van a Magyar-hoz, általános kontinentális konyhák vannak. Na jó, talán kicsi magyaros beütéssel!

Azért csak a termálvízre fogni a dolgot elég túlzás. Ott van például Hévíz! Tavasszal Demjénben voltunk, már másodjára, valójában március legelső napjaiban és inkább csikorgó télnek felelt meg a dolog. Nyáron, a főszezonban Hévízre megyünk a Hotel Palace****-be, szintén másodjára. Egy éjszakával többet maradunk és olcsóbb lesz online foglalással mint Demjén volt kuponosan!
A víz ott is meleg, talán annyira nem mint a demjéni, bár az annyira meleg termálvíz azért ritkaság még itt is. A konyha ott is frenetikus!

Vagy ott a Zamárdiban a Hotel Wellamarin**** közvetlenül a parton van, a hátsó bejárat a parti sétányra nyílik! Bitang jó konyha, wellness részleg stb... és főszezonban szintén egy éjszakával több kevesebbe került mint a Demjéni lazulás.

(bocs akit esetleg zavar de én a nekem helyi, alföldi hotelekben, mint Cserkeszőlő vagy Cegléd nem hiszek. Ezekre a helyekre rendszeresen járok a nyár kivételével reggel megyek délután jövök módban- Nyáron csak a Balcsi! Amikor hőség van akkor reggel beülünk a verdába és irány Zamárdi! Ott ebédelünk és este itthon alszunk! Az épített helyeken nyaranta nekem elviselhetetlen a tömeg!)

Előzmény: Törölt nick (84940)
Törölt nick Creative Commons License 2018.05.03 0 0 84943

be lehet állitani a klima erősségét a menüben. 3 szintje van. 

Előzmény: caskahu (84942)
caskahu Creative Commons License 2018.05.03 0 0 84942

Sziasztok!

Klíma ügyben lenne kérdésem(2017 O3 kombi 2.0TDi 67e km):

Hány fokos levegőt kell neki fújnia LO állásban és MAX-ra tekert befúvással? (alalpjáraton és menet közben)

Általában automatán használom (hőmérséklet szerint klímával vagy anélkül), de az idei tavaszi melegben (??? 29°C), hiába állítom 20°C-ra, izzadok és nincsen hűvös, nem tudja lehűteni az autót... Hűvösebbet tol a kinti levegőnél, de biztosan nem 8-10°C-os levegőt nyom, érzésre kb 15-20°C. (az eddigi klímás tapasztalataimnál, más autóknál, azt mondták, hogy 8°C-ot kell tudnia, alapjáraton is, az eddigi autóim tudták is) 

Holnap megmérem a reggeli hűvösben is, hogy mit tud, meg a délutáni melegben, de szerintem itt nincsen rendben valami. Az biztos, hogy a telefonom fém vázának érintésekor (rá van irányítva a levegő) nem azt érzem, hogy fagyos a telefon, hanem hogy hűvöskés.

Pár napja azt is eljátszotta, hogy automatán volt, tekergettem lefele a hőmérsékletet, mert melegünk volt, majd meguntam, gondoltam, hogy manuálisban feltekerem a légáramot, de akkor is csak lehelte a hűvöset nem fújtra le a fejemet, hiába tekertem a maximumra, és zúgott ezerrel a ventillátor. Ez a probléma másnap már nem jött elő.

Létezik, hogy elszökött belőle a gáz 1,5 év alatt? A hűtőt megnézve, az alsó szekción vannak elgörbült lemezek (gondolom kavicstól meg bogártól), de a többi autómon sokkal rosszabbul néztek ki, és mégis hűtöttek.

Van esetleg otthoni praktika amivel segíthetek rajta? Az autó garis, el is viszem a szervízbe, de ha otthon kis idő ráfordítással lehet segíteni rajta, akkor nem ülök órákat a szervízben.

A hűtőt is át szoktam mosni messziről nagynyomásúval, mikor mosom az autót.

Centi the real Creative Commons License 2018.05.03 0 0 84941

:-))     Ja...   Én is pislogtam Gyulán az Erkelben a végszámlát látva....  Pedig a minibárt nem is fosztottuk ki.  :-) 

Előzmény: Octi19 (84938)
Törölt nick Creative Commons License 2018.05.03 0 0 84940

OFF

Nagyon közel van egy cifra csoda, az egerszalóki Saliris, nagyon húúúúzós az ára szezonba. Full tele volt, amikor ott jártunk egyszer- lehet, hogy az 5o-es csoportoknak kedvezményeket adnak.  

Az igazság az, hogy a meleg thermál víz elég ritka madár Közép-Kelet Európába és a külföldi túristák szeretik a jó kaját, a magyar konyha príma. 

Előzmény: Octi19 (84938)
Bakter27 Creative Commons License 2018.05.03 0 0 84939

Off 

Kolping hotel Alsópàhok.

Én már 6. Éve járok oda a fiammal.

Élvezi minden percét.

Csak egy kicsit drága hely de megéri.

Üdv

Előzmény: www.octinfo.com (84910)
Octi19 Creative Commons License 2018.05.03 0 0 84938

Én szoktam kupont venni és úgy megyünk kettecskén az asszonnyal. Valóban elszálltak az áraik, drágábbak voltam mint Zamárdiban közvetlenül a parton (Hotel Wellamarin****) egy legalább hasonló színvonalú hotel főszezonban!

Így kuponnal még belefér a tűréshatárba.

Amit srudolf1 kolléga ír az Demjén másik végében van, Füzesabony felől az elején, a Cascade és a barlangfürdő meg a végén. ...komolyan mondom, hogy a Dunántúl vagy akár a Balatonnál olcsóbban találsz jó hoteleket mint az ország keleti végeiben.

Előzmény: www.octinfo.com (84914)
GYA Creative Commons License 2018.05.03 0 0 84937

Ha Pest belefér, akkor talán még ez is:

http://www.bellevuehotel.hu/

Látni való, bőven van a környéken.

A gyerekmedence elég nagy + 2 élmény medence + jakuzzi + szabadtéri úszó medence.

Múlt héten voltunk teljes családdal, bátran ajánlom. 

Előzmény: www.octinfo.com (84910)
TyggeR Creative Commons License 2018.05.03 0 0 84936

azért szerencsére nem csak üzemmeleg állapotban fordulhat elő, de akkor nagyobb rá az esély

szóval igazi rejtély, de elismerik, hogy nem normális a működése. aztán majd kiderül, meddig jutnak

én azt csinálnám, hogy komplett csere

- kuplungszett

- munkahengerek

- pedálbox

- kuplunghidraulika

ha ezután is visszajön a kattogás, akkor váltó :)

Előzmény: Törölt nick (84935)
Törölt nick Creative Commons License 2018.05.03 0 0 84935

amikor szétszedik nem üzemmeleg,  mérhetik mikrométerrel, nem fognak illesztési hibát kapni. :) 

Előzmény: TyggeR (84934)
TyggeR Creative Commons License 2018.05.03 0 0 84934

az a baj, hogy ez nehéz... mert sokszor csak akkor kattog, amikor már minden finom üzemmeleg. sokszor előfordul, hogy reggel, míg elviszem a gyereket suliba és visszaérek, egy hang nélkül teszi a dolgát. de ha mondjuk innen dunaharasztiból beautózom a porsche pestig, garantáltan csinálni fogja, az már elég hosszú út ehhez

szóval szélsőséges esetben elképzelhető, hogy megjavítottnak vélik, átvételnél nem is fog feltűnni semmi, csak mire hazaérek. szopatós hibák az ilyenek, elismerem, de ezért kéne a szétszedésnél kideríteniük rendesen, hogy hol a hiba, mindent aprólékosan ellenőrizve

Előzmény: www.octinfo.com (84933)
www.octinfo.com Creative Commons License 2018.05.03 0 0 84933

Esetleg nem kellene átvenni (papíron, aláírással) amíg ki nem derül, hogy már nem kattog.

Előzmény: TyggeR (84932)
TyggeR Creative Commons License 2018.05.03 0 0 84932

azért most addig ne adják vissza, amíg meg nem javítják :)

Előzmény: Törölt nick (84930)
Töck Jenő Creative Commons License 2018.05.03 0 0 84931

Én is. Itt a vége.

Előzmény: skt15 (84922)
Törölt nick Creative Commons License 2018.05.03 0 0 84930

A technika bonyolúlt, belefuthatnak egy olyan mechanikai problémába, aminek nem kapják az okát... megtörténik- és nincs precedens az egész konszern adatbázisába.

Egy jó autóhoz kell egy kis szerencse is.  Asszem nekem nem volt még rossz autód.:)

Előzmény: TyggeR (84929)
TyggeR Creative Commons License 2018.05.03 0 0 84929

a problémájuk éppen az, hogy egy kuplungszett egyszer már belement kompletten, mégsem szűnt meg a hiba. és mivel ezt nem írja gyári szerelési útmutató, megáll a tudomány :) egyébként a helyükben én is felraknék legalább tesztjelleggel egy új váltót, hogy hátha mégis az... de nem vagyok a helyükben

Előzmény: eddmex (84924)
www.octinfo.com Creative Commons License 2018.05.03 0 0 84928

Nem, csak fejben tartom hogy ki van ott. :)))))

Előzmény: Draganovic (84926)
Draganovic Creative Commons License 2018.05.03 0 0 84927

Rekordom 5 év alatt 64 napig esett az eső megállás nélkül Dublinban,be is ázott a keconk.

Előzmény: pall78 (84909)
Draganovic Creative Commons License 2018.05.03 0 0 84926

Ott vagytok? 5 évet éltem Dublinban,világválságkor jöttem-mentem el onnan.Addig nagy pénzek voltak ott,aztán kidurrant a lufi azóta már kevesebbet lehet ott keresni.

Előzmény: www.octinfo.com (84911)
Draganovic Creative Commons License 2018.05.03 0 0 84925

Az egész kuplung+kettőstömegűt...mit szarakodnak,szerelni ugy sem tudnak....

Előzmény: TyggeR (84918)
eddmex Creative Commons License 2018.05.03 0 0 84924

Nem hiszem el hogy az idioták ennyit játszanak egy kuplungal és még mindig nem jönnek rá hogy mi kattog....

Ha én lennék ott, kicserélném egy újra és beraknám a tiedet egy tesztautóba. Addig járnák vele mig szét nem esne, akkor legalább rájönnének mi ez.

Enyi munkaóra összegéböl már ki jött volna egy új kuplungszet (de lehet váltó is).

Előzmény: TyggeR (84918)
Törölt nick Creative Commons License 2018.05.03 0 0 84923

Egri Korona Borház és Wellness. 

Előzmény: www.octinfo.com (84921)
skt15 Creative Commons License 2018.05.03 0 0 84922

Csak ismételni tudom magam

Előzmény: Töck Jenő (84907)
www.octinfo.com Creative Commons License 2018.05.03 0 0 84921

Cascade-ra gondolsz?

Előzmény: Törölt nick (84920)
Törölt nick Creative Commons License 2018.05.03 0 0 84920

Van ott egy boraszat es egy szalloda. 2.5 napos hetvegen 75e forintot fizettem ket szemelyre, tavaly  februar vegen . Teljes ellatasert.

Van fedett medence gyerekeknek is. Kulteri medencek is. Jo hely jo a kaja is. meg a borkostolo is. A barlangfurdo par kilometer. 

Előzmény: www.octinfo.com (84914)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!