Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2018.05.13 0 0 11436

Persze, nem lenne ezzel gond, de Waters a kezdetektől túltolja ezt (nem véletlen, hogy a Floyd story úgy alakult, ahogy, ami egyáltalán nem baj). Nekem nagyon tetszik az új lemez, le a kalappal, hogy ennyi idősen valaki még ilyet tud, de ez a Trumpra felhúzott show nekem már sok(k).

Előzmény: huncut világ (11433)
InteriorLulu Creative Commons License 2018.05.13 0 0 11435

Nem értek veled egyet. Nem az van, hogy Trumpot "divatos" kritizálni, hanem Trump sajnos millió okból rászolgál az akár nagyon kemény kritikákra.

És ennek semmi köze a pártpolitikához: az amerikai történelemben ő az az elnök, akit idáig a saját pártján belül is messze a legtöbben kritizálnak és kritizáltak. Nyilvánvalóan nem véletlenül. Továbbá a világ közvéleménye szemében is messze a legmegosztóbb amerikai elnök, hovatovább nagyságrendekkel több gondolkodó ember utasítja el a nézeteit és az egyes intézkedéseit, mint bármelyik elődjéét. Nem mellesleg az elutasítók közé értve az egész nyugati világ jelenlegi állam-irányítóit is.

Nem erre való ez a topik, úgyhogy elég talán csupán a klímaegyezményből való kilépést, az iráni atomalku felmondását, vagy akár a sokszor kiszámíthatatlan nagypolitikai ellenreakciókat kiváltó, teljesen logikátlan, ad-hoc megnyilvánulásait példának hoznom olyan dolgokra, amik - direkt vagy indirekt módon - már középtávon akár a mi életünket is potenciálisan, és igen negatívan befolyásolhatják... Úgyhogy sajnos igenis teljesen jogosak a Trumpot művészi önkifejezés útján érő markáns kritikák, pláne ha olyan színvonalas, igényes formában jelennek meg, mint mondjuk Waters turnéjában.

És egyébként minthogy Waters világképe, meggyőződése - szerzeményeiben már évtizedek óta megnyilvánulóan - pacifista, liberális és kérlelhetetlenül demokrata, teljesen természetes, hogy a mindig is világpolitikát formáló amerikai vezetés élén sokkal szívesebben lát demokrata pártit, mint republikánust. Amiből egyenesen következik az, hogy sokkal esélyesebb, hogy a dalszövegeiben egyébként nagyon régóta hallható közéleti-politikai bírálatait egy republikánus elnök ténykedése váltja ki, mint egy demokratáé, pláne ha ez az - ismétlem, pozíciója okán világpolitikát formáló! - elnök egy ennyire inkompetens és kiszámíthatatlan figura, mint Trump... Szóval ez a "másik (disznó) politikai oldalra állt", ez sajnos egy igen bután leegyszerűsített, demagóg, semmire nem jó véleménynyilvánítás.

Előzmény: huncut világ (11433)
Törölt nick Creative Commons License 2018.05.13 0 0 11434

Ha becsukod a szemed, marad a ZENE..  :-)

Előzmény: Törölt nick (11423)
huncut világ Creative Commons License 2018.05.13 0 0 11433

Abban nem látok gondot, hogy a politika megjelenjen a zenében. Akkor van gond, és azt utálom, ha pártpolitikaszerű egy megnyilvánulás. Szóval most divatos Trumpot kritizálni. De éppen ezért megosztó, mert ezzel a másik (disznó) politikai oldalra állt.

Úgyhogy egyetértek veled, ezt biztosan így ki kellett volna így hagyni. Inkább a zene.

nyuzga1 Creative Commons License 2018.05.12 0 0 11432

se=de

Előzmény: nyuzga1 (11431)
nyuzga1 Creative Commons License 2018.05.12 0 0 11431

Unalmasan indul. Soxor hallottunk már ilyet, se azután jön majd egy zenekari rész, amit imádok.

Threshold - The Box

https://www.youtube.com/watch?v=uckLMMdlnZE

Előzmény: nyuzga1 (11430)
nyuzga1 Creative Commons License 2018.05.12 0 0 11430

A vokáltol eldobom az agyam. :)

THRESHOLD - Watchtower On The Moon

https://www.youtube.com/watch?v=ToYSRker8UM

nyuzga1 Creative Commons License 2018.05.12 0 1 11429

Nagyon tetszik az új Arena lemez.

https://www.youtube.com/watch?v=qzMzoqQyhD8

Törölt nick Creative Commons License 2018.05.05 0 0 11428

A négy közül az volt a legsterilebb talán, de lehet hogy csak én éreztem így.  :-)

Előzmény: Markov (11426)
Törölt nick Creative Commons License 2018.05.04 0 0 11427

Ehhez nem kell Trump meg más sem

https://www.youtube.com/watch?v=XsL2WzaYgXs

Markov Creative Commons License 2018.05.03 0 0 11426

Az Arénásat.

Előzmény: Törölt nick (11425)
Törölt nick Creative Commons License 2018.05.03 0 0 11425

Melyik The Wall előadást láttad?

Én négy koncerten voltam, a Népstadion beli volt életem eddigi legnagyobb zene-látvány orgiája.  :-)

És az hangminőségben is tarolta a többit. 

Előzmény: Markov (11424)
Markov Creative Commons License 2018.05.03 0 0 11424

Bár engem a tavalyi lemez nagyon nem győzött meg (szerintem kevés momentumtól eltekintve kifejezetten unalmas), a The Wall-koncert élménye meg - valószínű az eltúlzott elvárásaimnak és a "kötöttpályás" koncepciónak köszönhetően - nem hozta meg a kedvemet az újabb Waters-koncerthez, most mégis azt mondhatom: nagyon örülök, hogy mégsem hagytam ki a tegnapi estét.

Ilyen professzionális audiovizuális közegben 85 %-ban PF-t élvezni még mindig nagy élmény! Igen, én is szívesen vettem volna 1-2 Waters-dalt egyéb lemezekről, a Sheep is hiányzott persze - de cserébe a Pigs számomra zeneileg az est egyik csúcspontja volt, ennek végén az volt az érzésem: a szinte túlzott látványorgia elvonta a figyelmet a lényegről, hogy alatta mekkorát muzsikáltak. Kimondottan tetszett a Gilmourénál egy árnyalattal karcosabb gitárhangzás, kicsit frissültek tőle az előadott tételek. Bár szentségtörésnek tűnhet: ezen az estén nekem Gilmour énekhangja jobban hiányzott.

Összességében: maradandó élmény volt.

Előzmény: InteriorLulu (11422)
Törölt nick Creative Commons License 2018.05.03 0 0 11423

"TRUMP EGY DISZNÓ
:) Hát igen, és ez volt a Pigs alatt a kivetítőkön futó sok-sok Trump-idézet végső konklúziója."

Én pont emiatt hagytam ki, jobban szeretem tisztán a zenét.

Előzmény: InteriorLulu (11422)
InteriorLulu Creative Commons License 2018.05.03 0 0 11422

TRUMP EGY DISZNÓ
:) Hát igen, és ez volt a Pigs alatt a kivetítőkön futó sok-sok Trump-idézet végső konklúziója.
Vérprofi, és igen látványos koncert volt, értem ezalatt a sok vetítést, a fényeket, az Animals-blokk alatt a küzdő- és nézőteret kvázi elfelező óriási Battersea-erőmű-kivetítővásznat, a nézőteret komótosan körbelebegő, feliratokkal ellátott óriási disznót, a Resist!-cetlik esőjét... Összesen tíz zenész/vokálos, összesen (csupán) öt albumról: a klasszikus Dark Side-Wish-Animals-Wall-kvartett, plusz az új Is This the Life We Really Want?, ami utóbbi egyébként szerintem a valaha bárkitől is készült, leginkább floydos nem-Pink Floyd-album. Engem amúgy nagyon meglepett vele Waters; már jó sok éve lemondtam arról, hogy a brilliáns Amused után valaha összerakna egy hasonló minőséget, és erre 74 évesen, tessék!...
A kevéske hiányérzetem épp idekapcsolódik, egy hangot nem tolt ugyanis az Amusedról, pedig nagyon jólesett volna (nekem), és Us + Them-turnécím ide vagy oda, azért ez mégis egy Waters-, és nem PF-koncert volt... És nagyon hiányzott a Sheep, ami szerintem pont a legjobb dala az Animalsnek, és pont ezt az egyet nem tolták.

Mást viszont nem hiányoltam, sem a korai Floyd-klasszikusok közül, sem a Final Cutról, sem az egyéb szólóanyagokról; a nagyjából (csupán) kétórás műsoridő gerince mindenképp a Dark Side és az Animals volt, arányában kevés dolog ment a Wallról, és nem volt olyan dal, aminek ne örültem volna. Ami azt jelenti, hogy most elégedettebbnek érezném magam két és fél órás - a szerintem tök felesleges szünet terhére hosszított - műsorral, benne az elhangzottak, plusz a Sheep, plusz Perfect Sense/What God Wants/Bravery Being/bármi... De nem probléma, fasza volt ez így is, igen emlékezetes, és ez a lényeg. :)

Törölt nick Creative Commons License 2018.05.02 0 0 11421

Ma este.  :-)Áq

cirrocumulus Creative Commons License 2018.04.28 0 0 11420

Egy kérés a Panta Rhei együttestől, az imént tették ki a FB-ra.
Hátha van itt is valaki, aki tudna segíteni nekik:

https://goo.gl/A3ZYFw

kayleigh Creative Commons License 2018.03.28 0 0 11419

Wobbler - eddig az év koncertje!

kayleigh Creative Commons License 2018.03.13 0 0 11418

Túl gyorsan mozog a kamera :-)

Előzmény: Alternative Thor (11417)
Alternative Thor Creative Commons License 2018.03.12 0 0 11417

Nekem tetszett az OL, de mondjuk az SM mindent vitt, mint a Lola T-163 az autóskártyában.

Na, és ki ismeri fel magát itt?

https://www.youtube.com/watch?v=PDwKoSZe9qo

Előzmény: kayleigh (11415)
kayleigh Creative Commons License 2018.03.12 0 0 11416

De miért kell a Dürerben a végére mindig túltolni a potmétert?

Előzmény: kayleigh (11415)
kayleigh Creative Commons License 2018.03.12 0 0 11415

Engem az erdélyi fiúk is megvettek :-) A Lunar Sea borzalom volt és az Orphaned Land sem mozgatott meg igazán.

Igen, kár, hogy az SM mindössze fél órácskát kapott.

Előzmény: Alternative Thor (11414)
Alternative Thor Creative Commons License 2018.03.12 0 0 11414

Mondtam is a legvégén az énekesnek a merch pultnál, hogy ők voltak a legnagyobbak, és jöhetnének vissza önállóan. Imádtam amúgy a srácot. Sok mindent láttam-hallottam már, de amit ő művelt tegnap, az simán a legemlékezetesebbek közt van. Meg úgy az egész, huh... Még most is teli szájjal vigyorgok, ha csak a tegnap estére gondolok. Ritka nagy meglepetés volt.

Nem szoktam reklámozni, de épp ezért most kivételt teszek, elnézést érte.

http://langologitarok.blog.hu/2018/03/12/kozel-keleti_progressziv_metal_kepekben

Előzmény: shaddam (11413)
shaddam Creative Commons License 2018.03.12 0 0 11413

Subti koncertre akarok menni. Most.

Előzmény: Alternative Thor (11412)
Alternative Thor Creative Commons License 2018.03.12 0 0 11412

Hogy az mennyire zseniális volt! Pont jöttem kérdezni, ott voltál-e, de akkor nem kérdezem.

És még a démonjaimmal sem kellett harcolnom, elő sem jöttek, simán meg tudtam venni a Vagabondot.

Előzmény: shaddam (11411)
shaddam Creative Commons License 2018.03.12 0 0 11411

Tegnap a Dürerben kiütéssel győzött a Subterranean Masquerade. Azt hittem, Kjetil, meg az Orphaned Land dobos hiányozni fog, közben meg dehogy.

Alternative Thor Creative Commons License 2018.03.09 0 0 11410

Hát, igen, mivel nagyon szigorúan vették, hogy ez lemezbemutató, és a koncert 75%-át toweres dalok tették ki, és ugyebár nekem nagyon tetszett, ebből annak kellene következnie, hogy akkor az a fránya lemez is tetszik, mégiscsak. Ezért írtam, hogy legyőztem a démonokat, nagy volt a kísértés. Aztán én is meghallgattam otthon, és továbbra is azt gondolom, nem egy jól sikerült darab a Tower. Persze ha úgy szólna, mint a koncerten, lehet, hogy más lenne a véleményem :))

Jövő héten jelenik meg az új Sammal.

https://www.youtube.com/watch?v=fIjhzZ0fWTw

Előzmény: shaddam (11409)
shaddam Creative Commons License 2018.03.08 0 0 11409

:DDD Én simán megvettem a végén a Towert. Nagyon nem bántam meg, most is az szól. Valahogy sikerült megértenem a koncerten az új számokat. Az Intrepid Explorert már pedzegettem előtte is, de a java csak most esett le. Mondjuk sokat segített, hogy végre láthattam, mit művel Bent a bárdjával.

Előzmény: Alternative Thor (11408)
Alternative Thor Creative Commons License 2018.03.08 0 0 11408

Én középen álltam, onnan mindhárom hangszert szépen hallottam. Hangos volt, az ének meg halk, de még tűréshatáron belül. Lehet, hogy kezdés előtt lenéztek a szellős nézőtérre, és mérgükben úgy döntöttek, aznap metál lesz, gerjedéssel, hangerővel, kíméletlenül. Egyébként kinézem belőlük, hogy mindennap mást és máshogy játszanak, ez a koncert tényleg a csodálatos hetvenes éveket idézte, amikor pl. a Zeppelin húsz percig gyúrta a Dazed And Confusedot, ha épp ahhoz volt kedve. A Spin meg milyen volt már így??? A lemezes verzió is eléggé különbözik az eredetitől, de a koncerten aztán tényleg teljesen más dal született belőle.

Annyira belelkesültem, hogy utána majdnem megvettem a Towert, de végül sikerült legyőzni a démonjaimat.

Előzmény: shaddam (11407)
shaddam Creative Commons License 2018.03.08 0 0 11407

A hangzás kegyetlen szar volt (A38-on ilyen bénát még nem hallottam), de nekem betalált a koncepció.  

Ugyanaz jött le kb., mint Thornál, hogy itt van három ember, csodálatosan belefeledkezve a zenébe, tele energiával. Mintha az aranykorban lennék, és végre megtapasztalhatom, milyen volt '70-ben egy őserejű koncert. Voltak üresjáratok, feleslegesen elhúzott darálás, de összességében lenyűgözött a teljesítményük. A csúcspont a Spin, spin,spin volt, meg amikor középtájon az egyik egyakkordos középtempós zúzdában a dobos tökéletes Klaus Dinger figurákat vetett be, végre megértettem, miért címkézik őket néha krautrocknak.  

Előzmény: skanderson (11403)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!