Először fájl kiválasztása utánna beillesztés, ha túl nagy a kép akkor előtte a gépen leméretezés s úgy már felmegy,vagy indafotóra fel s onnan "linkelés"
Sajnos lehet értetlen vagyok, a motor pereme-talprésze fixen a közdarabra-kuplungházra va csavarozva 3 vagy négy csavarral a kivehető ékszíjas felező ehhez a közdarabhoz csatlakozik bilincsel. A felező felső része és a közdarab(most már régi kuplungház alsó része) síkba vannak esztergálva marva és párhuzamosak a síkok. Ugyanez igaz a felező alsó része és a hajtóműház csatlakozásra is. Előfordult már a kiemelő tengelyen a villa rögzítő csapnak-csavarnak túl mély volt a fészek s ott meghajlott s később szorult a házban. Tanácstalan vagyok, nekem kettő dragon(kf04) és jópárat javítottam is.
Akkor kezdeném az elején: Kapa beröff minden szuper, kuplung rendben zár-old, másodikra a tengely enyhén elgörbült. Sebaj, úgyis megy fel a felező, bowden kiszed, tokba olajspré, kapatagokra fel a felező, minden tuti. Utána jött az izgi rész, motor ráemel, tájolócsap beigazít, de nem ül össze a két fél. Jött a gondolat, ha a kuplungkart meghúzom, akkor a villa kioldja, és lejjebb megy a kúp. Így már összeértek a házak szegélyei erre már csak a bilincset kellett felrakni. Ezért volt számomra két emberes a mutatvány. Hogyan lehet ezt gyakorlottan összerakni?
Amit a szögekről írtam: Ha a motor alját és a felező tetejének az érinkezési vonalát egy osztósíknak nevezzük, akkor az osztósíkhoz képest a motor pereme mondjuk 35°-ban van, a felező pereme meg kb 30°-ban. Ezért félek tőle, hogy a bilincs nem teljesen tartja össze a két felet, ami később a ferdeség miatt a ferodolon fog meglátszani. Én misztifikálom csak túl a dolgot, vagy simán csak a bilincsen lévő festékréteg miatt volt olyan fura összerakni az egészet elsőre?
Én elég sok dragont(kf04) láttam, kuplung akadás csak bovden erős hajlítá,s kuplungállító(hasított csavar) hiba a bovden beakad a hasítékba,és bordástengelyen akadt kicsit a kuplung. Nem értem nem áll egy szögben? a motor talp síkja a hajtómű ház tetejével nincs egy síkban? a közdarab (kuplungház) két síkja nem párhuzamos? hogy mértél a szem az felejtős a bilincs is az csak a felületeket szorítja össze. Esetleg a pozicionáló csap megfelelő ott összeül a két felület? A motoregység a hajtóművel könnyedén összerakható. Sajnos a regulátornál könnyezés mindegyik gcv-nél megvan a japán összerakásúnál is. Jellemző kuplung probléma nincs határozott kiemelése.(A motort a közdarabon fellazították s nem központosan húzták vissza a 3 vagy 4 csavarral.)
Én is kb egy hónapja vettem egy dragon 65-öt, akkor itt be is számoltam róla. Nekem ugyanez a problémám, de még a felező felrakása előtt el is görbült a kuplung tengelye, amit a bowden húz. A motor talpa és a bilincs nem teljesen egy szögben áll, a felező is picit más szögben, egyedül összerakni lehetetlen volt. Ketten összeraktuk, végülis zár-old a kuplung, a bilincs megfogta, de olyan kínai szar módjára áll. A legszebb: a nulla üzemórás! gépből már folyik a regulátornál az olaj. Erre van házi megoldás, vagy vigyem vissza az egészet a céghez akitől vettem és pénz vissza? Azért az sem gyenge, hogy egy gyári honda motort úgy raknak össze, hogy kilóg a motor oldalán a hőálló tömítőpaszta hegyekben. Japán mentalitás hol maradt belőle?
Eddig még egyszer volt beindítva az olajfeltöltés után, teljesen átlátszó az olaja, de nagyot csalódtam a szentkirályiban és a hondában is.
Elnézést az össze-visszaságért, de egy kérdést azért sikerült beleírnom a kifakadásom ellenére is. Kérlek válaszolj rá!
Jelenleg egy Rotalux 5H55 kapálógépem van. Meg vagyok vele elégedve, de mivel igen kötött talajt szükséges művelnem ezért egy másik gépben is gondolkodom (1200 m2 veteményeskert). Fontos lenne, hogy legyen erős és legyen benne hátramenet is.
Lehetőleg jobb minőségű gépben gondolkodnék.
Elsőre kinéztem kettő típust:
- Hecht 750
- Honda FG 320R
A fentieken kívül természetesen más javaslatot is szívesen várnék nálam jobban hozzáértő fórumozóktól.
Igen erről van szó. Volt egy elektromos ez a kinézetű nekem de nem ennyiért.
Pár évig ment es egy hidegben használattól lefüstölt a motorja. Nekiadtam egy kollégának mert neki a kés ment tönre es ha van már egy erős kapám akkor inkább vennék hozzá egy robosztus adaptert a kerti ágak vágásához.
Jól látom hogy ennél csak a motort kell leemelni az alu öntvényről vagy vinni kell vele a az alatta lévő kuplungszerkezetet is ?
Sajnos a száraz ágakat nem szereti. Illetve nagy a vágandó ágak visszarúgása. A friss ágakkal el van. Nem az a bedobálós szerkezet, sajnos tömögetni kell. Ráadásul középen beszűkül a garat, ez egy akadály csak az elágazó, görbe ágaknak. Ennek ellenére merem ajánlani, mert az elektromosok sehol sincsenek hozzá képest.
Ahogy írod lejön a rugó alatti "illesztővel", valószínű a csigatengely felső csapágy,az hal meg először nedvesség víz hatására,többen szeretik a rotát lemosni s bemosnak.Nincs felűl szimering csak félig zárt csapágy.