Sziasztok. Véleményeteket kérem: rakománnyal együtt közel 3tonnás platós kisteherautó jön hozzám pénteken. Nem lenne mindegy, hogy az egyenként 90 kg-os betontömböket, amik érkeznek 20m-en, vagy 3 méteren keresztül kell cipelnünk. Szerintetek ráengedjem a fűre a kocsit, kinyírja, megsüppedhet alatta?
Ez nagyon pici kert, ő pedig már nagyon nagy volt.. (a 3-al keveset mondtam.) De kellett a hely más évelőknek,díszcserjéknek,meg az igényes pázsitnak. Persze egy részének azért találtam helyet, és máshova is vittem belőle. Ami még arányaiban túl nagy ide, az vmi páncélfenyő féle de ha egyszer összeáll a kert ő lesz ott a főnök. Egyszer :) kár h egy kis területre is annyi tervem lenne. De ez a szép ebben, vmivel mindig szivathatom magam :)
Sziasztok! Füvesítés előtti tereprendezéskor felszámoltam egy kb 3m2 nagyterületű hemerocallist. Nagyrésze el lett hordva, helyére friss föld, még a szint is feljebb került egy jó 20 cm-t. Most tavasszal viszont kibújt azért elég sok...glifozatra meg se rezzen. Vmi ötlet? Ássam le és húzzam ki hagymástól? Ami bennmarad az fog később gondot okozni? Vagy ha besürüsödik a fű szépen kipusztul?
Megcsináltam a tavaszi kert rendbetételt. (fűszellőztetés, nyírás tápozás stb..) Gyönyörűen elindult a fű növekedés ugyanakkor azt vettem észre elég sok gyom van a fű között. Amennyiben kézi eltávolítás nem megvalósítható a mennyiség miatt, ezek a gyomirtós gyeptrágyák milyen hatékonysággal segítenek megszabadulni a nem kívánatos növényektől?
Nyírtam tavaly egy ideig, de amikor végleg elfogyott az idő és a napi energia, már nem. Az idén nem is tervezem, mert 7-8 óra alvást tervezek inkább ennyi fizikai igénybevétel után. Tizedik éve élek a kertekből és azért érzem a porcikákon :)
Egy kicsit off lesz a következő kérdésem de úgy látom, hogy itt többeknek volt már dolga puma extrával. Van vkinek tapasztalata hogy a puma extra, hogyan hat a következő növényekre?
Sedum félék, delosperma, levendula, phlox subulata különböző fajtái, arabis félék. Amennyire utána tudtam nézni ezek kétszikű növények, gondolom akkor azokat nem írtaná ki.
Múlt hétvégén elszórtam a Yara croppot meg Biosolt szellőztetés után.
Belocsoltam. Féltem tőle, de nekem nem tűnt különösebben szagosnak a Biosol.
A maradékot most szórom minden ágyásba, fákhoz, ahogy megyek végig az udvaron a tavaszi kertbeindítással. Kiváncsi leszek rajtuk meglátszik-e jótékony hatása.
Köszi a tippeket! Előtte gondolom érdemes belocsolni a területet (?), mert ahol száraz a föld, ott szerintem még a vasvillát sem tudnám belenyomni a földbe, olyan kemény :-) Ezért nem akar a fű megmaradni rajta. A lyuggatást gondolom homokkal elég beszórni és máris alakul a talaj szerkezete?
Tömör földben a lentebb ajánlott szögek hamar kitörnek a műanyagból, szóval ha ezt választod érdemesebb megerősíteni vagy erősebb anyagból vágatni talpat (sablon a műanyag) és abba tenni a szögeket.
Másik megoldás, hogy beugrasz az auchan/tesco kertészetébe és veszel egy ilyen "lyuggatót":
Szerintetek van-e értelme műtrágya helyett Huminitet használni? Van valakinek tapasztalata róla? Vagy más készítmény/módszer, mellyel a talaj és a fű tápanyagtartalmát/tápigényét lehetne javítani? Elsősorban "természetesebb" megoldás érdekelne, mint a hagyományos NPK műtrágya. Tavaly Everris Strongot ültettem, jól tűr mindent (taposás, napfény, árnyék).
Most találtam, Samubá írta. 10ml/10liter víz, ja és három óra alatt felszívódik. Szerintem vársz 1-2 napot és nyírhatod. Azért várd meg a szakértők véleményét!!