Keresés

Részletes keresés

feca1983 Creative Commons License 2018.04.10 -1 0 76504

A pásztortáskát már elkezdtem kiszedni késsel de sok van - tyúkhurt meg kézzel megtépem.

lehet lenyirom alacsonyábra a füvet - Gyom stop - majd fű nyiras Pár nap múlva - és szellőztetés (legalább ez ki is szedi) 

Előzmény: wtman (76503)
wtman Creative Commons License 2018.04.10 0 0 76503

A tyúkhúrral én nem foglalkoznék, a pitypangot meg kiszedném egy késsel, ha nem túl nagy a terület.

Előzmény: Butabi (76497)
wtman Creative Commons License 2018.04.10 0 0 76502

Szerintem az 1. ás 3. pásztortáska, a 2. tyúkhúr. Tipikus tavaszi-őszi gyomok. Nem sok vizet zavarnak, majd eltűnnek maguktól. 

Előzmény: feca1983 (76501)
feca1983 Creative Commons License 2018.04.10 0 0 76501

ezek milyen fajta gyomok? Legalább kettő fajta látszik.

1.nyúl füllre hasonlító levelű

2. Apró levelű “kúszó-terülő”

Tavaly ősszel egy nagy eső hozta őket elő.

Egy biztos a tél nem végzett vele.

pl. Gyom stop kiviszi ?

Jamesryan Creative Commons License 2018.04.10 0 0 76500

Én jelenleg a mellékelt fotó szerint állok az EP-vel.

Sajnos a sok világos folt legtöbbje az.

Ki/mit csinálna?

Esetleg totális bele a foltokba?aztán majd helyreáll?

Ezen gondolkodom, amúgy 2 éves performance első nyírás után.(szellőztetés sajnos elmaradt ősszel és most sem fér bele)

Köszi a tippeket

TOM Creative Commons License 2018.04.10 0 0 76499

Sziasztok,

fűvetés előtt starter műtrágyának jó lesz az éppen otthon lévő Cropcare 23-7-7 40 kg YaraMila?

Nem kimondottan szem előtt lévő fűfelület, magaskert mellett, gyümölcsfa alatt...

Előre is köszi!

TTKali Creative Commons License 2018.04.10 0 0 76498

Engem is érdekelne a szakik válasza, vannak részek, ahol igen csak sok a gyom.

Március elején szórtam NPK-t a hóra, attól most szépen fejlődik, pénteken (első nyírás az őszi vetés óta - 6cm) és tegnap (5cm) is lenyírtam.

Arra gondoltam, szórok ki 20g/m2 pétisót, az meghúzza a füvet, én meg nyírom rendszeresen, lássuk mennyire sűrűsödik be és nyomja el a gyomokat.

Ha nem lesz számottevő javulás, május elején kap szelektívet.

Ha most fújnám, akkor ugye várni kéne a nyírással (sőt, elvileg fújni sem ajánlott a frissen vágott fűre), a gyakori vágás - sűrűsödés programnak annyi, meg nitrogént sem mernék szórni rá.

Jó ez így, vagy inkább fújjam most?

Még valami, vágjam 6 cm-re a füvet, hogy feljebb kapaszkodjanak a gyomok, aztán vágjam visszább? Ez ér valamit, vagy semmi jelentősége?

Előzmény: Butabi (76497)
Butabi Creative Commons License 2018.04.10 0 0 76497

Sziasztok!
Tavaly őszi vetésben elég sok a gyom (főleg tyúkhúr meg pitypang). Van értelme valami gyomirtót ráküldeni, vagy nyírjam és várjak? (A gyeptrágyát már kiszórtam, így a kombinált cucc már nem játszik.)

pana2 Creative Commons License 2018.04.10 0 0 76496

Csinálj a gödör helyén egy kis tavacskát !

Előzmény: fodorzs (76495)
fodorzs Creative Commons License 2018.04.10 0 0 76495

Sziasztok!

Felszámoltunk egy homokozót a gyep közepén. Van most 2 m3 homokunk. Mellékhatások nélkül azt szét lehet szórni egy 360 m2-es területen? A homokozó helyén lesz így egy gödör. Azt fel kell tölteni, de nincs olyan igazi földünk, mint az eredeti (agyagos, budai sárga). Hogyan érdemes csinálni, hogy ne üssön el a végeredmény a többi résztől? Érvényes ez a gyepre is. 5 éve gyepszőnyeggel lett megoldva a füvesítés.

Hétvégén megcsináltam a szellőztetést, de nem mertem megtrágyázni (Sportmaster High N) a száraz előrejelzés miatt. Milyen beöntözés javasolt így tavasz elején száraz időben történő trágyázásnál?

Előre is köszi!

feca1983 Creative Commons License 2018.04.09 0 0 76494

Elkezdtek csirázni a magok és egyre Több 1cm-és kis szàlak vannak.

Meddig kell a magágyat “nedvesen” tartani?

-most napi 3x öntözök 4 percet rotátorral de van olyan zóna ahol a régi jó fű is kapja a vizet mert ott is van pár négyzetméter újra vetès. Plussz van egy új szűz terület csak új tavaszi vetéssel.

most olvastam és az esti öntözés nem jó a talaj hőmérséklet csökkentés miatt - ezért is gondolkodom hogy a reggel 1x max délben  még egy elég lehet a friss vetésnek.

mit gondoltok?

Jamesryan Creative Commons License 2018.04.09 0 0 76493

Ez az akció engem is érdekelne....egyre több a bajom a besitákkal.

Várom a fejleményeket. :-)

Üdv

Előzmény: -Tsunami- (76468)
topikolos Creative Commons License 2018.04.09 0 0 76492

Sziasztok!

Elvetemült kérdésem lenne.

Fűvetés után lehet-e X nappal totális gyomírtót kifújni a területre? Arra gondolok, hogy az X egy olyan időpont, amikor még nem bújt ki a friss fű, de a területen maradt gyomok már igen, mivel előnnyel indultak (nem volt időm most lefújni a gyomokat vetés előtt, csak kikapáltám, így itt-ott maradt egy kis zöld). Elvileg a glifozát tartalmú szerek csak a növény zöld részén tudnak felszívódni, ugye?

Ha igen a válasz, akkor az X mennyi lehet, amíg ebben az időben megjelennek a hajtások? 

Köszi.

sz_attila Creative Commons License 2018.04.09 0 0 76491

"4 nap utan kicsit kokadtak a gyomok"

Ez teljesen helyénvaló a szelektív gyomírtónál.

Előzmény: GossenJon (76490)
GossenJon Creative Commons License 2018.04.09 0 0 76490

6ml Bofixet tettem minden 3l vizhez plusz 0.75ml Nonitet, de 4 nap utan kicsit kokadtak a gyomok, de teljesen erosek a szaraik meg... nemtudom. Turelmetlen vagyok? Vagy vmi miatt nem hat? 

rfamp2 Creative Commons License 2018.04.09 0 0 76489

Köszi, ezt olvastam. El is keseredtem rendesen... Remélem ez a Cyperkill kinyírja ezt a nyű populácíót, gondolom a többi hasznos talajlakóval együtt sajnos. Nálunk elég gyatra a talaj, a gilisztákat sajnálom. Képes leszek kimenekíteni őket a komposztból és betelepíteni a talajba. :D

Előzmény: Mr.Herby (76476)
ilias Creative Commons License 2018.04.09 0 0 76488

Köszi! :D

Késes legyen vagy a másik? 

Előzmény: pockond (76483)
rfamp2 Creative Commons License 2018.04.09 0 0 76487

Nagyon köszönöm a választ,  nekifutok a hét végén. Még annyit kérdeznék, ez a "Ciperkill" mehet együtt egy gombaölő koktéllal? (Am. /Bom. / Dith. )  Természetesen szellőztetés után és a felülvetés előtt gondoltam. A felülvetéssel párhuzamosan mehet a tavaszi műtrágya? (Crop. 23-7-7)

Köszönöm

Előzmény: pockond (76477)
GossenJon Creative Commons License 2018.04.09 0 0 76486

Pumam van. 6/11/22 keruletek korlatozott reszein attudom adni

Előzmény: Fabrik (76485)
Fabrik Creative Commons License 2018.04.09 0 0 76485

Sziasztok füvesek! Jó rég nem voltam már (ami azt jelenti, hogy vagy nem volt időm, vagy csak alábbhagyott a lelkesedés, esetleg mindkettő). Szeretnék egy kis segítséget kérni. Van esetleg valakinek Budapest környékén nélkülözhető Pumája és/vagy Colombusa kis mennyiségne (1-2 dl)? Előre is köszönöm!

pockond Creative Commons License 2018.04.09 0 0 76484

Nem tudom, nem kaptam választ. Úgy gondolom, hogy utólag kifújva biztos nem, engem az egyszerre kifújás érdekelt főleg. Az artis szerintem a pajorokat fertőzi, nem tudom a kifejlett egyedre hatással van-e, de ha igen, ha nem, biztos sokkal lassabb, mint egy kontakt vegyszer.

Előzmény: lrobertoB (76478)
pockond Creative Commons License 2018.04.09 0 0 76483

5 perc, amíg előveszed a szellőztetőt :)

Előzmény: ilias (76482)
ilias Creative Commons License 2018.04.09 0 0 76482

Sziasztok!

Fűnyírás után mennyivel végezhetek gyepszellőztetést?

Késes legyen vagy "kefés". :D

Köszi! 

GossenJon Creative Commons License 2018.04.09 0 0 76481

Colombus/Bofix után mennyi idő alatt száradnak el a kétszikűek? Csütörtökön fújtam, látványosan kókadoznak a kétszikűek, de még zöldek. A gyep meg már nagyon nagy, vágni kellene, nem is tudom 1xre levágni, mert már túl nagyot nőtt egy hét alatt, de nem tudom meddig kell még várnom a nyírással, hogy a kétszikű gyomirtó hatását ne rontsam.

hamvasat Creative Commons License 2018.04.09 0 0 76480

Tsunami!

Barátom egy vidéki focipályát üzemeltet. A pályával személyesen ő foglalkozik. Nyáron is gyönyörű volt, két hete voltam nála, akkor is nagyon szép volt. Vegyszer nuku, mégsincs soha gomba. Az évi 3 késes szellőztetésre esküszik. Két hete csinálta a nagy pályát, 24 km-t gyalogolt a szellőztetővel :-) Fanatikus.

A pálya mellett van a házuk, etalon pázsittal, pedig kutya is van. Az a trükkje, hogy amit kipisil a kuya, azt kiveszi egy szerszámmal és rak a helyére másikat :-)

Mi pénteken szellőztettünk. A szomszéddal csapatot alakítottunk, aztán megcsináltuk mind a két kertet. Szombat-vasárnap kerti munka, most lóg a belem, nem szokta a cigány a szántást.

Hülye irritol spray fejekkel szívok, nem akarnak visszamenni a helyükre. Szétszedtem, megpucoltam, de akkor sem. A teflon gyűrű szorul. Pár tizedet lemunkáltam belőlük, de fele így sem megy vissza teljesen. Lehet kicserélem őket, mert már unom. Addik oké, hogy beleágyazódik a kosz, de érthetetlen, hogy tisztára kimunálom a felületet és még akkor is szorul. Nem kender ez, hogy bedagajon :-)

A glifozátos akciót dokumentáld, kíváncsi  leszek. Lekopogom, de nálam még sehol sincs ep folt. A kertben a pázsit most lett 4 éves.

Üdv: hamvasat

Előzmény: -Tsunami- (76468)
Only55 Creative Commons License 2018.04.08 0 0 76479

Bele raktad a bogarat a fülembe. 

Akkor berendelek 1 zsákot és meglátjuk mit hoz. Azons területen fogok vetni 1 performancet és 1 toscanat. Kíváncsian várom :)

Előzmény: sz_attila (76459)
lrobertoB Creative Commons License 2018.04.08 0 0 76478

Szia, 

sikerült esetleg kideríteni, hogy az Artis - Bora kombót bántja-e a cyperkill? 

Nálam tücsökjáratok kezdenek el nagyon szaporodni, tegnap adtam az Artis + Bora-t, de nem tudom az Artis kb mikorra épül fel, mennyire lesz hatásos pl. a kifejlődött példányok ellen. 

A cyper beöntözés után tavaly kb 1 nappal a tücskök ott heverésztek a járataik körül.... Ma ezt még nem tapasztaltam az Artis után 1 nappal :(

Előzmény: pockond (76477)
pockond Creative Commons License 2018.04.08 0 0 76477

Vagy ciperkill (vagy azonos hatóanyag) permetezés, vagy Artis+Bora jógomba, mindkettő beöntözve.  Én most küldöm ez utóbbit, mert nálam is garázdálkodnak. Vagy mindkettő, termonukleáris csapásként.

Előzmény: rfamp2 (76472)
Mr.Herby Creative Commons License 2018.04.08 0 0 76476

Cserebogár és pajor irtás a fűben: https://bit.ly/2HgGqe5

Lótücsök vagy lótetű (Gryllotalpa gryllotalpa) írtás: https://bit.ly/2qevZAq

Előzmény: rfamp2 (76472)
pana2 Creative Commons License 2018.04.08 0 0 76475

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!