Hajtásház felett bilincsnél szét s nézd meg kuplungalsót a rugó ellenében simán le tudod nyomni vagy valahol akad a bordástengelyen,én időnként vékonyan megkenem.A kiemelő villa-tengely nem szokott szorulni, a bovden az előfordul főleg az állítóorsónál.Majdnem elfelejtettem a bovdent lehetőleg egyenesen vezesd.
Pár hete kértem és is tanácsot hogy mit vegyek és az itt "öshonos" tipikolók nyitották fel a szemem ezzel kapcsolatban. (kuplung)
Nekem azert lett KF mert az tűnik a legrégebbi cégnek. Ma már itthon is sokan gyartanak kapát viszonylag rövid multtal.
Az előző amit hasznaltam robi-55 volt de azt sem tudom hogy van-e még az a cég ...
Ha viszonylag kicsi területet muvel az ember, nem ekézik vele, nem kocsizik akkor szerintem bármelyik jó lehet akkor csak a kuplungra figyelnék. Először honda motorosat akartam de megbékéltel a B&S 875 motorral.
Csúszott,de ez a kúp ahogy látom egy minimális polírpapír s ok, a ferodor ha nem nagyon kopott szintén csíszolás,olajszivárgás megszüntetés vagy-és kuplungbeállítás s go
Honda HRB 435-ös fűnyírómmal jártam így, angliából behozott bontószökevény volt, sokat állt persze semmi baja nem volt nincs azóta se. Nekem is tarokkírozott alapjáraton, kapkodott rendesen. a fő fúvókát vettem ki, tudtam hogy át pucoltam, meg át is lehetett rajta látni, DE!!! Mikor sodrott finom rézdróttal meg piszkáltam valami sárga lerakódás jött ki belőle, és kicsit nagyobb lett az addig látható fúvóka furat. Tudom nem illik fúvókát piszkálni de rezet rézzel azért nem nagy bűn... és be vált.
Pont olyan lett a hangja a Hondának, amit elvártam a Hondától. Kiszedtem belőle a kereplőt. És persze, ha az ember megold egy problémát, mindjárt jelentkezik helyette másik:
Szépen indul. Csendes. Nem füstül. Viszont, alapjáraton/alacsony fordulaton Nem stabil. Folyamatosan szabályozgat. Mielőtt leállna puffan egyet a kipufanóba, majd a regulátor gyorsan ad neki egy kis gázt, tehát mégsem áll le. Minél több gázt adok neki, annál stabilabb, és úgy félgáz körül már teljesen egyenletes. Ha kézzel belenyúlok a regulátorba, azonnal korrigál, végzi a dolgát.
Csak ez az alapjárati ingadozás, és a belepufogás .... zavaró.
Lehet hogy egy hete is ilyen volt, de akkor úgy kerepelt, minden másra figyeltem, csak erre nem.
Ki mit sejt, mi lehet a bibi?
Köszönöm.
Van a házban egy Briggs is, az is csinálta, de beavatkozás nélkül leszokott róla. Meg van egy kínai /eurostar/ is, az újszerű, de az meg nem csinál ilyet.
Be kell menni egy csapágy csavar kötőelemek vagy valami hasonló boltba s megmondod mire s kb mennyi kell. Nekem pillanatnyilag würt 200ml-es hajtógázos silikon tömítő (super rtv silicon) ez elég drága,de szerintem bármelyik silicon tömítő ami nem ecetsavas jó.
Lenne egy kérdésem a kerti kapás társasághoz. Van egy Marci 55-ös rotakapám és a csigakeréknél szétszedtem a hajtóművet kitisztítani és, hogy milyen állapotban van. Teljesen jó, viszont nem valószínű, hogy lehet hozzá tömítést venni, miből tudnék itthon tömítést csinálni ami bírja a hajtómű olajat és a hőt!?
Szegény papa nem tudom miért ezt a rotát választotta, csak a baj van vele. Gondolom olcsó volt a Tescoban, de mivel alig használta, azt hittem jobb állapotú lesz. Észrevettem, hogy a gyertyánál se mindig van szikra, több gyertyát is próbáltam és ugyanez a jelenség. Kompressziója, hát lehetne jobb is, de ennél nem tudom mekkora kéne lennie. Most már csak beröffen és 4-5 másodperc múlva egy durranással leáll. Még ha fullgázt adok neki akkor is.