szerintem inkább másról van itt szó. van egy szókimondó, egyenes jellemű galambász. tele van sérelemmel, sebekkel amit az egyesületében, volt kerületében szedhetett össze? megtalálta a helyét a Derbyben ahol nagy kedvvel kezdett versenyezni, jól érzi magát, az eredményei is rövid idő alatt figyelemre méltóak lettek. Na ez így együtt a sok irigy embernek már úgy látszik sok. itt a fórumon megy a piszkálódás, addig provokálják egyesek amíg el nem küldi őket a sunyiba. szerintem jogosan. utóbbi időben már bármit is ír, új néven azonnal törölve lesz. miért?
A galambnak tudtommal 41 pár kromoszómája van, ezekből egy az ivari kromoszómapár, arányában durván
3%-a az örökletes anyagnak. A galamb tulajdonságainak 97%-át mindkét szülőtől egyaránt örökli, hogy milyen megoszlásban és génszakaszokkal, az szerencse kérdése.
Tegnapi nap folyamán kiengedtem az idei fiatal galambokat. Azonnal jött egy sólyompár és 4 db galambomat sebzett meg, az erdőbe futottam utánuk, úgy vettem el tőlük, de akkorra egyiket már félig megette, a másikat még élve el tudtam venni, de nagyon megsebezte. Képeken látszik. Valamit tenni kell a ragadozó madarak ellen!!
Vannak olyan dolgok az öröklésben amelyek már bizonyítást nyertek . Az itt felsoroltak még nem , és szerintem nem is fognak . A galambászatban rengeteg dolog van ami nem bizonyított és mindenki abban hisz és fogad el ami hozzá közelebb áll . Azért is nehéz és szép ez a sport mert nem sok törvényszerűség nyert bizonyítást , így majdnem mindennek az ellenkezője is igaz .
600 km-ig szombaton gyűjtünk(nálunk dél körül van az autó,utána még 2 helyre megy) vasárnap verseny,este bontás és ha minden jól megy lista is van. A másik autó este 6 körül van nálunk és az is reggel enged.
Az egy hosszabb útnál csütörtök este gyűjtünk a hosszúra,a párhuzamos rövidre péntek este,verseny szombaton.
nálunk és máshol is a négy hosszúnál csütörtökön begyűjtik a galambokat hosszút a gépesbe, sprintet az utánfutóba.
pénteken reggel kiengedik az utánfutóból a galambokat és a kocsi megy tovább a szombati feleresztőhelyre. mifelénk Alagon(Dunakeszi) régen ezt úgy mondták, hogy minden nap verseny. hétköznap munkaverseny, pénteken, szombaton galambverseny, vasárnap lóverseny.:-)