Kösz Mester!!! Szétszedtem... nem tudom rendesen elolvasni a szöveget.... a szimering rá van tapadva a csapágyra... hogy jön le??? nem akarok barmolni..... Üdv Sered
Szerintem ebből "csinálás" lesz. Vagy csináltatás. Vannak cégek, akik minta alapján gyártanak újat. Ha szeptember lenne, azt mondom keresgélj. De április van.....
Sziasztok! Esetleg lenne valakinek ötlete hogy "Mockba" típusú távkarhoz honnan tudnék szerezni gáz és irányváltó bowdent? Hiába olajoztam be szerintem megadta magát a spirál. Lehet ezekhez még kapni vagy keressek egy gyártót, esetleg valakinek a műhely mélyén eladó? Egy Neptun motorhoz van kötve.
Mert előmelegített levegővel fűt, és a kettős harang hőleadása miatt a kimenő gázok hőmérséklete 220-240 fok alatt van, Hatásfok meleg indításnál 91-92 % ( RATH BIOTŰZTÉR II. )
A műhelyben én is fával. Egy régi kályhában. Fel nem fűti a teret, de oda lehet állni melléje, és másodlagos fűtőértéke az, hogy időnként fát kell hozzá hasogatni...
Mitől bio? Az én kályhám is bio anyagból van... vas!
Ez is előfordult már. De ennek a lefújása a palack aljában felfedezett maradékkal kb. 3 perc volt mindenestől. A kályha begyújtása, hogy meleget is adjon... hát, több!
Amikor az esztergált agyat préseltem bele a csiga öntvényébe, akkor játszott a kályha. Be volt gyújtva jóval korábban, és szépen felmelegítette az alut. Persze az egész nem egy nagy szám, nem is bízok a szoros illesztés tökéletességében, ezért lett a csiga anyagában átfúrva a nyírócsap helye. Még éppen jól elforog a kipufogónyílás mögött így. Bár csak vésztartaléknak jó, de nem akarom, hogy leforogjon a csiga az agyról, amikor úgyis szarban van az ember, ha már ehhez kell nyúlnia...