Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Sziasztok! Lenne egy eladó Kalasnyikov AK47 (félautomata) puskám.Eredeti Orosz !!!(USSR)Kalibere 7,62x39. A fegyver vadonat új (gyári zsírzott).Króm zárdugattyú és cső) Minden tartozéka meg van hozzá (2db tár, szurony, hordszíj, olajzó, tisztító, táska ). Évjárata 1953. Műszaki vizsga friss (10évre). Az ár megbeszélés tárgya. 207774805 (A kép csak illusztráció nem a fegyverről készült de azonos az eladás tárgyával!)
Marlin Camp Gun 9 -hez komplett elsütőszerkezet bontva eladó. Használt. Bontott. Valami hibája van, nem akad meg a kakas. Nem akarok vele foglalkozni...
Úgy is mondhatjuk fegyverútlevél. Ha megvan ezzel igazolhatod kint vagy itthon is a tartás jogosultságát. Megléte még nem azt jelenti , hogy berakod a táskádba a sport fegyvered és átmész Ausztriába mert olyan kedved van. Régebben úgy műkszött, hogy külföldi verseny esetén a rendező klubtól megkaptuk a meghívót azzal bementünk az illető ország követségére és kértünk egy engedélyt, hogy a területükre bevihessük a verseny idejére a fegyvert. Abban az esetben ha pl. Cseh országba mentünk kellett a szlovákoktól is engedély az átszállítás miatt. Most , hogy van az Európai elég a meghívó levél és a magyar szövetségtől egy nyilatkozat , hogy kiviheted a fegyvert a versenyre.
Igen ezzel tisztában vagyok én is így értettem elnézést ha nem voltam egyértelmű. Egyik fegyveremet egy ismerősöm intézte akkor még kint élt. Ő vette meg az ő fegyvertartásiába kint beírták hazajött levizsgáztattuk bemutatta a rendőrségnek aztán írtunk egy elajándékozásit és beírattam az én tartásimba, csak ő már véglegesen hazaköltözött azóta
Az a problem, hogy a német úgy tudja eladni a cuccot, hogy te kiküldöd a vásárlási engedélyed vagy Európai Fegyvertartásid másolatát. Ő bemegy a neki illetékes rendőrségre és kap egy engedélyt az eladásra ha nekik megfelelő a te papírod. Utána a német eladhatja neked. Azonban ha nem te akarod átvenni a fegyvert akkor annak a papírjai kellenek aki átveszi és annak a nevére állítja ki a német rendőrség a papírokat amivel kihozhatja Németországból. Itthon meg az illető viheti be a magyar rendőrségre és beírják az ő fegyver tartásijába. Utána neked meg egy adásvételivel kell tőle átvenni és beíratni a tiedbe. Olyan nincs, hogy te lerendezed az eladóval és a te nevedre kiállított papírral valaki elhozza Magyarországra mert ha oda is adja neki jóhiszeműen a német az illetőből ha ellenőrzik fegyvercsempész lesz. Itthon átadhatod a fegyveredet másnak papírozva használatra annak akinek van hasonló kategóriára engedélye akár évekre de egyik országból másikba átvinni még EU tagállamok esetében sem lehet azt a fegyvert szállítgatni.
Igen miért? Mivel Németországon belül elküldenék csak Magyarországra nem sajnos és csak ezért nincs sok kedvem 2500 Km-t utazni oda-vissza, amit meg szeretnék azt egyik itthoni fegyverboltban sem tudtam beszerezni sajnos. Természetesen nem ingyen gondoltam. Az itthoni boltosok mind azt javasolták, hogy kérjek a rendőrségtől egy behozatali engedélyt és úgy hozzam be kintről a váltócsövet, ami nekem kellene.
Van itt olyan, aki Németországban él és van fegyvertartásia és valamikor a közeljövőben szándékozik hazajönni és vállalna futárkodást, mert már a 2. fegyverboltba futok bele, aki azt írta, hogy az EU-n belül szállít, de amikor kiderül hogy Magyarország a cél akkor kiderül, hogy ja oda mégsem :(