Atya úr isten. Egyenes út a motor öngyilkossághoz. Ha motort akarsz öblögetni akkor erre tálalták fel a motoroblitoolajat. Ámbár nem tudom ki csinálja ezt.
Ford 1,6 tdci motornál lenne olajcsere,ezzel kapcsolatban kérdezném.Pár helyen is olvastam,hogy olaj leeresztés után ugyan annyi gázolajat(3-lit) öntenek bele,majd járatják rövid ideig.Gázolaj leenged hagyják jól kicsöpögni,és megy bele a friss olaj. Namost ez nagy baromság és még káros is lehet,vagy van esetleg alkalmazható haszna is?
Már kérdeztem emlékeim szerint, de nem kaptam rá választ... Focus 1,6tdci, 2013 Rendelkezik valaki infóval arról, hogy állítólag egy idő után már nem szereltek ezekbe az 1,6 tdci motorokba a turbó elé olajszűrőt? Pontosabban ha nem szereltek, akkor mikortól, alvázszámból megállapítható-e? Ez az amit ajánlott eltávolítani. Mert kellemetlen lenne ha kibontanánk, és már nem is lenne benne.... Felesleges szerviz díj..
1999 Volvo v40 1.9 di 70kw D4192T2 motor (Ha jól emlékszem Renault F8Q alapú)
Gyorsításkor 2000fordulat felett buborék hangot hallok pár másodpercig a fűtőradiátor irányából, de a tüzfalnál levő légtelenítőn nem jön levegő csak hűtőfolyadék. Hideg, álló motornál is nyomás alatt van a hűtőrendszer, a csövek kb olyan kemények mint üzemi hőmérsékleten. Ha kinyitom a tágulási kupakját akkor szisszen és puhák lesznek a csövek. Ha üzemmeleg motornál leveszem a tágulásiról a kupakot és egy gumikesztyűt rakok a nyílásra, akkor nem fújja fel, gázadásra inkább beszívja a gumikesztyűt. Víz nem olajos, olaj nem vizes. Egy hosszabb (250Km, 90-110-es nyugodt utazó tempó) út után elfogyott a tágulásiból a víz. Utántöltés után nem tűnt még el, azóta 2*30km-t mentem. Hengerfej problem van kialakulóban?
Quattroman. Akkor egyformán szívunk, csak a megoldás hiányzik. 40 évet mercivel éltem, s nekem ez a nyáladék uj. Nem ösmerem a nyűgjeit, nem tom mi hol van benne, pl. komfortelektronika,ha van ollan. Pillanatnyilag testhibára gyanakszom,de hóóól Mindegy,legelek tovább.
"a probléma a szétrohadt zeegernek nevezett acélrugó, aminek nincs szemes része, vagy megette a rozsda."
Eredetileg rendes szemes seeger volt - valószínűleg tényleg lerohadt róla, bár én még nem találkoztam ilyennel. Általában túlélik a kort, ez valószínűleg tényleg sokat kaphatott. Amúgy ha még megvan a szem akkor is rohadt nehezen jön ki, mert mélyen ül nagyon. Legalább 2 mm. Fogó+2 csavarhúzó a normál metódus. Így hogy le van törve róla a szem, meg már hiányzik egy félcentis darab is fogalmam sincs hogyan fog kijönni, lehet hogy mégis egy bontottat keresni egyszerűbb lenne.
"Paco, a jeladóról már lemondtam, talán még meg tudom vágni az öntvényt úgy, hogy a jeladóba nem túrok bele, aztán valahogy kimozgatom, de attól is simán tönkremehet.
Nagyon nem érdekelne, de egyelőre nem találtam csak 30 rongyért. Persze a másik oldal is ilyen lesz..."
Nem fog menni, fölösleges megvágni az öntvényt. Ahogy alább írtam, nem bele van dagadva a rozsda által hanem össze van valahogy nőve a jeladó a vassal. És igen, K drága. Bár ez a 30 egész jó, még 4-5 éve is 45-50 körül adták darabját. Igen, jól látod a másik is ilyen lesz. Amúgy ha jó a jeladó én nem bolygatom, inkább kifejtem a jeladót a csatlakozótól. Kicsit nehezebb úgy dolgozni vele, hogy lóg a kábel mindenfelé, de kisebb szopás és olcsóbb is mint újat venni. Ha meg eleve rossz a jeladó akkor nem kár érte ha ki kell barmolni.
Viszont én nem megyek a közelébe lánggal, mert az nekem nincs. És az a műanyagházas jeladó valószínűleg azt rosszul fogja viselni.
A lengőkar viszont vas és nem alu. Mégsem barna rozsda van ott hanem a vas marad vas, a műanyag külső fele meg átalakul valami fehér szarrá (nem is por az hanem valami hártyaszerű dologami felületében tapad a vasra és nem engedi oxidálni).
Gondoltam arra, hogy a gyárban megkenik valamivel, de az is ugyanezt művelte amit saját kezűleg raktam be 15 éve, és tuti nem lett kenegetve.
A menesztő kint van, az nem gond természetesen, a probléma a szétrohadt zeegernek nevezett acélrugó, aminek nincs szemes része, vagy megette a rozsda.
Préseléssel már nem lenne akkora gond, Co-val húzok a futógyűrűbe nagy árammal pár varratot, világít az egész.
Ha átadta a hőt gyorsan lehűtöm belül, akkor biztos megmozdul benne valami és szétszedhető, de itt útban van a zeeger maradvány, azon nem tolom át.
------
Cam, próbáltam megfúrni, meg flexxel nekimenni, a szem nélküli zeegereket így szoktam kifordítani, de itt csak kitört belőle egy fél centis darab, semmi nem mozdult külön.
Nem olvasztai akarom csak kicsit meggyepálni lánggal, a meleg sokszor segít, de azért neki kell menni, a lángforrasztó az csak móka.
------
Paco, a jeladóról már lemondtam, talán még meg tudom vágni az öntvényt úgy, hogy a jeladóba nem túrok bele, aztán valahogy kimozgatom, de attól is simán tönkremehet.
Nagyon nem érdekelne, de egyelőre nem találtam csak 30 rongyért. Persze a másik oldal is ilyen lesz...
A gazdája rábólintott, ha csak így megy, hát így megy, de nekem nem veszi be a gyomrom, hogy ezt így kell megoldani.
Sok ilyesmi Fiatnál (is) egy monoblokk van, kiszeded a 4 csavart aztán eldobod, kapsz egy újat. Csapágyházzal, csapággyal, menesztővel húszezerért.
A takarólemez már alufólia szilárdságú, az úszónyereg berohadt, a féknyereg szintén, e miatt a tárcsa és a betétek is.
Pedig nem egy elhanyagolt autó, kivülről nagyon csiribiri, gondolom jól mozog szarban, sárban, ezért is lett vásárolva ilyen körülmények közé. Állt 1-2 évet az látszik ez be is tett neki. Vagy nem ez, de ilyen.
Sziasztok! Látom most vagytok fenn páran. Segítsetek kérlek. A94 es 19TDI passatom jobb első ablaka önállósította magát. Önindítózok, lemegy, Bekapcsolok fogyasztót,lemegy Tehát bármi terhelést kap az akku lemegy . Köszi az építőjellegú javaslatokat.
"ami miatt a jelado beszorul az a furatban feldagado rozsda. ami porozus, tehat jo eselye lehet a savnak.
ha az a rozsda onnan 'kiesik'.. elvileg a szenzor is kikell jojjon,."
Sportszerű nehezítésnek tekinted azt az infót, hogy miután kibányásztad a cuccot nem rozsda van a műanyag és a vas között, hanem valami fehér porszerű képződmény? :P Most kémiázz. :D
Azt mondjuk még nem próbáltam. De úgy össze szokott érni, hogy még miután már teljesen szét van barmolva a jeladó és szemből van kitolva megfelelő méretű racsnisszemmel meg préssel, a külső műanyag hüvelye még akkor is bent marad a lyukban, úgy kell kikapargatni. És ezt kétnapos wd40-es meg gázolajos, meg csavarlazítós, meg rozsdaoldós áztatás után is ugyanígy produkálja.
A fékfolyadék higroszkópikus, azaz vizet vesz fel a környezeti levegőből. 4% víztartalom esetén a forráspontja drasztikusan csökken, akár 160°C alá is mehet. Ehhez nem kell verseny körülmény. 5-7év alatt a 4%-ot biztosan felveszi.