Sziasztok !
Segítséget szeretnék kérni, bár régi régi /37 év/ wartburgos vagyok, ilyen problémával még nem találkoztam, hátha valaki már igen:
- a motorban levő főtengely kattogott, -hajtókar alsó csapágy, gondoltam én,- csere felújítottra.
- a felújított főtengely is kattogott, ugyanúgy mint a kicserélt. Ez már gyanús volt, két főtengely
is egyformán kattog, az egyik 0 km-es felújított ? De ki tudja.
- régóta ismert nagy gépműhelyből vettem másik felújított főtengelyt, / nem tudtam hogy
foglalkoznak még 2 ütemű wartburggal, telefon alapján kiderült hogy német exportra csinálják./
- a 2. felújított főtengely? is kattogott - pontosan ugyanúgy mint az előző kettő
Amit tudok: a kattogás a motor - sebváltó felől jön. A 3 főtengellyel teljesen egyforma volt a kattogás, - ilyen azért nincs. /a fém alkatrészek miatt nehezen beazonosítható a helye/
A kattogás fülre hallgatózva: 1 db főtengely fordulatonként. Az ékszíjat levéve a kattogás maradt. Kuplung benyomva a kattogás maradt. Ezek után nem tudom mit csináljak, a leírtakból az jön le, hogy ez nem lehet főtengely hiba - 3 főtengellyel teljesen egyforma kattogás ? De akkor mi ?
Segítségeteket köszönve.