Az olajosodás,lehet sok mindentől,rossz tömítés,turbóhiba,vagy amit Te is írsz rossz kartel szellőzés, porlasztók fém csövekbe vannak ledugva nem lehet olajos.
1.6 hdi motor téren valaki jártas?--nekem a porlasztók és az egész szelepfedélnél ,középen,áll a motorolaj. Ezeknél a porlasztócsúcsok "teste" az ugyanúgy kapja a kenést mint a vezérműtengely,?-youtube -on nézegettem ,de pontosan nem tudom kitalálni,de ha jól vettem ki a csúcsok leszoritása körül van egy tömitőgyűrű plusszban,ez lehet nálam meghalva?és ott jöhet ki az oil?
Továbbá a légszűrő és turbo közti cső is elég olajos,az is a szelepfedélbe is csatlakozik,onnan jön gondolom,de elég sok,ez mitől lehet? a forgattyúsház szellőzése lehet rossz?-az hogy van megoldva ennél?
Ha a jeladó jó, lehet még a csatlakozója is sz@r (egy másik jeladónál pont múltkor szivatott egy csatlakozó) vagy kábelhiba is lehet, de akár a motorvezérlő lába is ki lehet rohadva a nyákból Ezt végig kell méregetni.
Tudna valaki abban segíteni, hogy az RHS motorkódú motoron a vezérműtengely pozíció jeladón széthúzott állapotban miket kellene tudnom mérni ráadott gyújtásnál?
Én 12 és 5 Voltot mértem, a harmadikat nem tudom, nem test nálam.
Az autó motorcsere után nem indul, indítózás közben csak egy-két pöffenés kíséretében eltárolja az alábbi hibát:
Állandó hiba. Forgattyústengely-vezérműtengely szinkronizálása. A vezérműtengely érzékelő jelének hiánya.
Próbáltam másik jeladóval is, több pozícióban, ugyanez.
Kidörzsöltem egy kábelt motorcserénél? Szemrevételezve jónak tűnik.
Gondolom "médincsájn" az is, kiskorúak rakják össze, hogy ne büntethessék őket a minőség miatt:)) Hát az már kiderült, hogy minden számunkra elérhető verda alkatrésze szedett-vedett, bármelyik márkánál sincs egy futószalagról lekerülő teljesen egyforma alkatrésszel szerelt autó. Csak a szerencse dönt, hogy vagy jót fog ki valaki, vagy szopóág az új autó, a cserélendő alkatrésznél is ez a helyzet. Így volt ez a Zsiguli-Lada korszakban is. Az UH rendszámos Zsigulink álom volt, a TI rendszámos Lada csak árnyáka volt motorikusan az előzőnek. A régebbiben még FIAT alkatrészek is voltak, az újabban már minden CCCP volt.
Oké, majd árverés lesz:) Mert az ismert előélettel már sokan mondták, hogy majd szóljak.) Cserére meg akkor szánom el magam, ha a külföldi lottós oldalon nem csak annak a Q tizedes vesszőnek az elnézése miatt tűnik nagynak a nyeremény, hanem valójában is. De a Bitcoin Lotto most is csak kidobott lóvé volt, na meg eddig a több is:)
Ne izgulj, megnyugtatlak a Sachs semmivel sem jobb, mint a Luk. (sőt, néha a Sachs is Luk, meg Valeo, meg össze-vissza csomagolgatnak és feliratoznak ;-) )
Nyilván túltoltam a fogyasztási információt, de másról nem tudtam írni amikor megfogadtam egy hasonló "kicikkezés" után, hogy 10 ezrenként leírom a tapasztalatokat. Mert már ,ásodszor rakták ki a verdát, csak először - talán Orosz Péter - mellé is fikázott, hogy milyen szart vettem. Szóval meggondoltam és nem akarom ott magyarázni a fillérbaszóságomat; amit már itt is gyakorta megírtam. Az évenkénti olaj és egyebek cseréjét, a 60 ezrenkénti más folyadék cserét és azt, hogy kezdettől fogva prémium üzemanyagot tankolok. Ezt nyilván nem bizonyítottan, mert nem őriztem meg a számlákat, mint Ambree anno, de aki akarja hiszi, én tudom. Szerintem a verda ezzel hálálja meg, hogy "fillérbaszóskodom":) Igaz, nem Pesten használom, sőt városban nem is, nyilván kímélem, ahogy tudom, mert engem semmilyen párt nem nyom tele lóvéval, állami középfizetésből meg nem telik 3 gyerek és egy unoka mellett csereberére. Ja, 11 év használat után nem nyiszog a kaszni, a műanyagok a helyén vannak, és megy, mint egy álom, mert lehetőleg jó utakon használom. Nincs nagyobb igényem teljesítmény terén egy családi autóval szemben. Ezt itt a régiek tudják, hogy ott meg miről gajdolnak - na ez nem érdekel. Ha meg közlik előre, hogy kitennék azt, amit azoknak írtam, akik kocsi vásárlás előtt állnak és csak a rosszat hallották a "franciáról", akkor cizelláltam volna a bejegyzést, netán át is írtam volna.
Azt meg szintén nem magyarázom ott, hogy miért volt kevlározás. Nyilván "fillébaszásból" az is, mivel benne volt a kalapban, hogy ha nem sikerül, akkor újra költség lesz. Ha fillérbaszok, nem is próbálkozom. Úgy gondoltam, hogy a kissé emelt nyomaték és lóerő egy kevláros tárcsával kellemesebb lesz. De megcsúszott újra. Az autót rögtön tudta fogadni a haver, és mivel külföldi út előtt álltam, ez fontos volt. Elkezdték lebontani, közben ment az alkatrész beszerzés. Sajnos ahonnan megvette a haverom kedvezménnyel - mert fillérbaszunk azért ahol tudunk -, csak LUK volt, így nem volt idő máshol alkatrészt felkutatni főleg nekem Pesten, ahol nincs kiterjedt ismerettségi kör. Eddig egyébként a LUK-kal sincs baj.
Szóval lehet ott vartyogni, 500 ezret futott Merciből-BMW-ből pampogni, engem nem igazán érdekel:) Annyiban meg tényleg fillérbaszó vagyok, hogy amikor a belga rokon felajánlotta a Volvo XC90-es verdáját szinte napra egyező előélettel (2006-os gyártás, 2007-es forgalomba helyezés, 180 ezer km és csak hosszútávú használat, de kitiltották Antwerpen belvárosából, a főteéren lakik a rokonunk - illetve magasra emelték az adót, évi 300), megkérdeztem a fogyasztást és részben ez, na meg az alacsonyabb környezetvédelmi besorolás döntött, nem vettem meg. Mert a Volvo átlag 10-13 között zabál, az enyém meg 6 alatt eszeget. Így hiába automata és fullos, nekem nem ért 4,5 milliót, mint amennyiért "baráti" áron adni akarta az 5 köcsögös, még első generációs verdát. No, regény lett, de már csak leírtam, ha terítéken a kanoroszlán.
Nem sok akkora fillérbaszó van, mint a pözsós. Aszondja', hogy a gyár spórolásból szar LUK kuplungot tett bele Sachs helyett, de ő elviszi felújíttatni a kuplungtárcsát. Érted? Felújíttatni! Beszarok. A fogyasztási fetisizmusáról meg nem is beszélve...
Orcájuk van rendesen, otthon meg a küszöböt rágják.
A franc se gondolta, hogy kirakják, nem azért írtam. A fogyi meg állandó téma, nálam nem épp a fillérb@cásról szól, prémium üzemanyagot tankolva. De legalább így látom, másnak mi szúrja a szemét és majd csökkentem ezt a részt.
Szia. Interneten keress rá, egyszer már találkoztam ilyen hirdetéssel, hogy ablakfűtés javítás. Megtalálni szerintem csak nagyítóval lehet, mivel szakadás miatt nincsen fűtés. Normál esetben ablakcsere. Fűtött ablakot tisztítani csak a fűtőszálakkal párhuzamosan szabad, keresztben nem. Ha kombid van, akkor ablaküvegben tudok segíteni.
Erről írogattam volna én is,az akkuról meg a mínuszokról csak nem prof.disszertációval. Köszönjük ! :-))
Sajnos az akksik között van különbség.A kisebb AH -rás akksi 1x sem hagyott cserben ,amikor megvettem az oroszlánt már benne volt és nálam nyolc és félévig üzemelt ,voltak neki is mínuszos idők.. Varta asszem 64 Ah-es volt. A mostani Jás****u tipusú 72 AH-rás még fele annyi idős sincs és megvolt az első sikertelen inditása.
Pedig jó a megközelítése. Az akku hidegben nagyobb belső ellenállást és kisebb kapacitást produkál, ez indításkor is probléma de töltéskor is. A generátor egy ilyen autóban bőségesen kiszolgálja az összes fogyasztódat a legnagyobb fogyasztás mellett is, úgy, hogy közben az akkut képes tölteni akkora árammal, amit az fel tud venni a generátor stabilizált feszültségén. Mivel feszültséggenerátoros üzem van, az akkuba elfolyó áram nem stabilizált, mindig annyi folyik bele, amennyit az adott állapotában fel tud venni. Hidegben nagyobb lesz a belső ellenállás, kisebb a befelé folyó áram. Ez így volna akkor is, ha mindent lekapcsolnál. A generátor szabályzott eszköz, fordulatszámtól és terheltségtől függetlenül ad közel állandó feszültséget, nem tud többet adni az akkunak, akármit teszünk vele.
Nem értek egyet némely mondatoddal. Pl: Nyáron a mostanihoz képest 30fok a különbség pozitív irányban és langyi motort indítunk.Télen azért a fűtést,páramentesítést pláne ugye a kompresszort is bekapcsolva a hatásosság miatt,ködlámpák stb.Nyáron mit használsz,tompitott,vagy led és bekapcsolod a rádiót.Esetleg később a klímát.A rövidtávok 3-4 km-ek nem adnak megfelelő töltést az akksinak,főleg (szerintem)ha nem az igazi,de majd mérek terhelésest nála.
Ismerjük el,h télen nehezebb az élet,embernek,gépnek.Elhiheted én tudom,41. telet taposom személlyel,teherrel,busszal.
Mellesleg az oroszlán garázsban állt,igaz nem az 50 m2-es fűtöttben,mert ott most arborétum van :-)))
Nem működik a hátsóablak fűtésem, illetve csak alul 2 db fűtőszál működik. Hogy lehet ezt javítani és mivel. A szakadást miként lehet megkeresni. A biztosíték jó.