Micsoda?!?!?! :D Kutya nem állított olyant, hogy az őt megformáló színésznő a valóságban is ilyen lenne, sőt, még csak a személye sem merült fel, ezt most nem is értem. Senki nem idióta, mindig a karakterről van szó, nem a színészről, leszámítva Nóra elhízását és Aradi Balázs színészi antitalentumát.
Őszintén szólva, a mai napig nem túlzottan bonyolult ilyen módon (sok) pénzt keresni, gyakorlatilag bárki előtt ott áll az út.
Az emberek releváns része félelemből és/vagy nyelvtudás híján és/vagy a lehetőséget nem ismerve a mai napig nem rendel termékeket egyenesen Kínából, esetleg a néha hónapokig húzódó ingyenes szállítás intervalluma tántorítja el őket, vagy éppen- ez nagyobb összegű tételnél, nem vibrátornál számottevő- a garancia adta biztonság igényének okán rendelnek határainkon belülről.
Anno én is foglalkoztam ezzel gimnazistaként, többnyire telefonokat értékesítettem, 5/1-et fogtak vámon, a többi gond nélkül bejött, s apróhirdetési oldalon óriási haszonnal elkelt. A végletekig egyszerűsítve, ami 50 dollárért landolt nálam, miután vártam rá másfél hónapot, az utána egy héten belül Vaterán, Jófogáson garantáltan elment brutális árréssel, túlzottan igényes fotók, vagy komolyabb marketing sem nélkül is. Őszintén szólva, ész sem sok kell hozzá, büszke sem vagyok rá. Persze, mikor komoly vállalkozásba kezdtem, s felmértem, hogy akkora tételben már kizárólag üzletszerűen lehetne csinálni a "kereskedelmet", ami már ezerszer összetettebb, kisebb haszonkulcsú út, szépen lassan abbahagytam az egészet, az utolsó értékesített szállítmányom 30 darab e-cigaretta volt. Ha valaki figyelmes, s körülnéz a legpopulárisabb kínai oldalakon, másnap pedig piacon, plázákban, el fog csodálkozni, hogy ugyanazok a kütyük, telefontokok, stb. sorakoznak a polcon, háromszoros árréssel.
Ha életszerű szálat szeretnének bevinni az írók, ezt az üzletet meg lehetne támadni, hiszen nem feltételezem, hogy Vili bá' könyvelést ad le, áfát fizet a vámon, garanciaszolgáltatást érvényesít, magyar nyelven címkéz, s úgy alapból, bejegyzett tevékenységként üzletel... :D
"Ez a Juli ragyog, virul, és úgy ugrál a Berényi fiúk között, mint méhecske a virágok között. Szinte már, fürdik a "Berényiekben"!"
Az különösen ízléses volt, amikor a koszos padláson fürdött a legjobb barátnője pasijának (egyben a férje testvérének) a "termésében", és ezt követően pedig - még a termést magán viselve, mivel a padláson nem lehetett zuhanyozni - jópofizott a "legjobb" barátnővel és a férjjel.
Aztán meg a padláskant csalta meg az útszélén a kocsi hátsó ülésén a bátyjával.
Felkészül: Berényi Blamázs, előbb-utóbb az ő farkára is rákéredzkedik a minden Berényire gerjedő Ribijuli.
Az első rész végére kapcsoltam oda és látom: vettek egy bazi nagy ezüst hűtőt, ami alig fért el a régi helyére. Inkább cserélték volna le az az ósdi ruhásszekrényt, amiről mindig az jut eszembe: "miért támasztották a szekrény oldalához a vasalódeszkát? ...talán mert annyira rozoga, hogy összedőlne?"
...és kidobhatnák már azt a ronda faliszőnyeget is, ami mellette van, meg azt az özönvíz előtti kétágú állólámpát...meg a nappali összes berendezését!
Kíváncsi leszek, az öregasszony mire vett ki pénzt a "trezorból", csak nem másik sminkkészletre? ...mert a szeme úgy volt kifestve, hogy először azt hittem, Vili bácsi vert be neki egyet!
Rájöttem, mért megy olyan jól ez a vibrátoros üzlet. Bözsiék biztos felvásárolják az összes neten kapható vibrázort, aztán a sokszorosáért eladják, mert ugye másutt már nincs... Másképp nehéz lenne elképzelm, hogy lesz ebből nyereség... :D
Attissal nem is lenne baj, ha közben meg nem eröltetnék ezt az akcióhős szerepet, kém volt, jól verekszik, most nyomozó... Hát igen ehhez képest egy elpuhult kispolgár, ráadásul tényleg háztartásbeli...
"Attilán nincs mit sajnálni, lassan tényleg beéri Andrást az unalmas házastárs kategóriában."
Ha valaki normális, akkor unalmas egy filmben, ezt elismerem (bár kaptak már Oscar díjat átlagos ember megformálásáért), de azért sok nő örülne ilyen átlagos férjért. Szerintem.
A szerb tanulás erőltetése nevetséges, pláne annak tudatában, hogy Szőke Zoltán eredetileg Szerbiában született és a felesége is szerbiai származású. Ha valakinek, neki tudnia kell(ene) szerbül.
Ez a Juli ragyog, virul, és úgy ugrál a Berényi fiúk között, mint méhecske a virágok között. Szinte már, fürdik a "Berényiekben"! (No, nem a "Berényi vízben"........ )
Attilának, a "Kárpátok James Bondjának", már gyanút (szagot), kellett volna fognia Julin?!
Igen, erre én is felkaptam a fejem, bár már nem emlékszem pontosan, mit mondott. A párbeszédírókat gyakran van miért megdicsérni, még ha most "hozott anyagot" használtak is fel (értem ezen a viccet a mókus jobb PR-járól). :)
Attila csak magára vethet, nem lehet mondani, hogy Juli nem próbálkozott felkelteni a figyelmét... Pedig egy időben nagyon be volt indulva Julira, olyannyira, hogy szinte már az lett unalmas. Még Máté iskolájába is belopakodtak "édeskettesezni". Igaz, ennek már van pár éve.
Ami a szerb kifejezéseket illeti, koccintáskor tényleg a "živeli" használatos, a "na zdravlje"-t inkább tüsszentéskor mondják. :) Egyébként kb. ez jellemző a BK készítőire más tekintetben is: van egy felületes ismeretük a dolgokról, néha pontosnak tűnik, de olykor kiderül, hogy tüzetesebben megvizsgálva nem állja meg a helyét. Csak annak bosszantó valamennyire, aki tisztában van a dolgokkal.
Hát az a Bandika nem normális, komolyan. Most szerelmes Lucába vagy mivan? Azért falaz neki hogy közbe mással szexelhessen? Minek kínozza magát? Voltam én is ilyen helyzetbe de egy idő után már leszartam a csajt...
Akkor mondjuk úgy, hogy nem csak Lucáért...Persze nyilván a kiscsaj is erősen motiválta a szökésben.. Azért az anyját sem értem, ha még azt is szeretné, hogy a fia kövesse őt a missziós munkában, azért az érettségit csak kivárhatná, pont egy ilyen okos, intelligens kölyök ne fejezze be az iskolát.. Meg mondjuk azt sem ártana megkérdezni, hogy egyáltalán érdekli-e az egész...