Egy kis politikamentes politika. :) Nem, egyáltalán nem az, csak ketten is nem értettétek, amit a gyerekekről meg külföldről írtam.
"Ha a tanulói jogviszonyom megszűnteti az iskola, postai úton, minden esetben küld értesítést?
Nem vayok tanköteles, iskolába ey hónapja nem jártam, árvaellátásra csak akkor vagyok jogosult, ha megvan a jogviszonyom.
Megtehetik, hogy kirúgnak anélkül, hogy nem értesítenek?"
Na, az ilyen mentálistól (is) van hányingerem és nem látok rá reményt, hogy változzon.
off2:
Autópálya matrica büntetést mennyi idő alatt postáznak? Gyorshajtás hamar megjön, de ezt már vagy másfél hónapja "várom". Tartok tőle, hogy a postai értesítés elveszett, bár a postás nem emlékszik, hogy hozott volna ilyen levelet. Még mielőtt: nem, nem akartunk bliccelni, csak asszony azt hitte, én megveszem. Mikor kiderült, meg is vettem, de biztos, hogy a pályáról lehajtáshoz képest is kicsúsztunk az 1 órából, de nyilván a felhajtás számít, ahhoz képest biztos volt 4 óra is a késés.
"A mostani ítélet szerint a hatályos jogszabályok alapján az önkormányzatok megtilthatják a dízelautók használatát a belvárosokban annak érdekében, hogy javítsák a levegő minőségét. Ugyanakkor kiköti a bíróság azt is, hogy figyelni kell az arányosság elvének betartására, ami azt jelenti, hogy
csak a legvégső megoldásként rendelhetik el a dízelautók kitiltását.
A bíróság tovább rendelkezett arról is, hogy ezek az intézkedések nem léptethetők azonnal életbe, fokozatosan kell bevezetni őket, hagyni kell időt a járművek tulajdonosainak arra, hogy felkészüljenek a váltásra, és lesznek olyan járműcsoportok, például a kisiparosok, akik dízelautóikkal is behajthatnak majd a belvárosokba. Stuttgart esetében a döntés azt is kimondja, hogy 2019. szeptember 1-je előtt nem léptethető életbe a szigorítás."
Addig még van egy pár hónap,tehát ha valaki a behozandó sok dízel autóból akar választani, akkor még van ideje gyűjteni rá egy kis "kavicsot"... :)
Benzines eu 3 alatt nem mehet,meg 2018--tól jön a részecskeszűrő benzin fronton is keményítenek.Elöbb kellett volna az elektromos autókat fejleszteni,hogy az átlag polgárnak is elérhető legyen.....remélem belehúznak.
...jaj de jó... Megint alávágtak az autóm értékének. (egyébként azt hallottam, hogy nálunk is akarnak valamilyen intézkedést terveznek itthon is, hogy nem legyen dízeltemető az országból. ...egyébként tőlünk keletre a románoknál és az ukránoknál akkora vákuum van, hogy egy értelmesebb 1-2 milliós autót, pláne nagyobb és dízel autót nagyon könnyen el lehet adni, szerintem ezek a német dízelek is, legalább is az idősebb, olcsóbb szegmensből a java ott fog kikötni.)
(el kellene már ezt az ostobaságot felejteni! Ez is, az is egyformán káros, csak most a dízelekre ráfeküdtek. Egyébként egy EURO-2-es benzinmotor sokkal büdösebb és károsabb mint egy modern EURO-5-ös, 5b-s, vagy 6-os dízel, persze amit nem heréltek ki! ...de ha már dízel és rákkeltés akkor javaslom az ország buszflottájának 2/3-át kivonatni a forgalomból, vagy át állítatni benzin üzemre.)
Csak az O3 futóművét változtatták a 2017-es ráncfelvarrásnál. Az is csak nyomtáv szélesítés. Ezek egy kaptafára mennek, a Golf5-ben és 6-ban is ugyan az a futómű van, ez nem Skoda specifikus. Nem fognak mást felszerelni félidőben. Akkor a VW és SEAT modelleken is kellett volna változnia mindennek 2009-ben.
Van egy felni, aminek a fantázia nevét felhasználták O3-nál is, azt hiszem, a VEGA az.
Ja, és a gyári felnikbe az összes paraméter be van ütve, tehát ha szépen megkéred ezt az eladót, hogy fotózza már le és azokat a paramétereket látod, amiket én leírtam akkor biztosan jó.
(Aki viszont olyan elvetemült, hogy használt dízel autó vásárlását tervezi, az várjon 3-4 hónapot, ennyi kidobott német dízelautó fog a magyar piacra zúdulni, hogy drasztikusan fognak lemenni az árak.)
De. Szerintem a 16-os felniért 50-70e Ft a reális, állapottól függően. Én 4 éve vettem 90e-ért egy garnitúra frissen felújított (homokszórt+festett), tényleg nagyon szép állapotú Pegasus-t, ami 17"-os.
Viszont én inkább veszek alufelnit 100-ért, mint acélfelnit+dísztárcsát 50-ért. Kinek mi a fontos.
Azért nem tudták megcsinálni,mert új betétnél túl hátrament a féknyergen a fékkar,és így kicsi lett az erőkar.Használt betétet kellett belerakni.Mindig jó volt.Ez volt a trükje.
Igen, én is láttam a Jófogáson azokat és beszéltem is már a fickóval. Az nem volt szimpi az itt kapott válaszok alapján, hogy a Crateris-ről le akart beszélni, mondván, hogy a futóművet is változtatták a ráncfelvarrásnál és ezért az nem igazán jó a kocsimra. Ezért is kérdeztem meg itt, hogy vajon jó-e, mert sehol sem láttam, hogy a futóműhöz is hozzányúltak volna. Egyébként a 100e forintos ár az nem túlzás érte?
Én sokáig kerestem használt 16-os gyári alufelniket, végül acélfelni lett belőle.
Nézegesd a hirdetési oldalakat. Sajnos sok a lelakott példány...
Én nem tudok eladót sem sajna. Facebook gumis csoportban esetleg (állítólag van több is, én nem tudom, nem létezem facebook-on) megkérdezheted.
Meg racingbazar.hu, jofogas.hu, vatera.hu, ebay.
A nem gyári alukerekek nem tetszenek, 1-2 találtam 100-ból ami bejön. Túl harsányak vagy nem is tudom. Ráadásul olyat, aminek az ET száma is stimmel, talán egyet ha találtam. Én meg ragaszkodom a gyári paraméterekhez. Állítólag ET szám eltérésben pár mm belefér. Nálam nem.
Mindenképpen ötágú felnit szeretnék, sokkal jobban tetszik, mint a hatágúak. Amit linkeltél Apollon felni nagyon tetszik, bár nekem a Crateris is (ráncfelvarrás előtti Octavia II-n nem igazán láttam még).
Nekem tökéletes lenne használtan is, mivel az új cseh árakra még egy magas szállítási költség is jönne sajnos :(
Tudsz te, vagy itt valaki Apollon vagy Crateris felniket újszerű állapotban, reális áron?
Teljesült a vágyam, immár én is Octavia-tulajdonos vagyok :) A kocsi 2008-as évjáratú, 1.6-os benzines szívómotorral.
Most acélfelni és téligumi van rajta, de nyárra szeretnék külön garnitúrát alufelnivel. Mindenképpen 16"-os, gyári ötágút szeretnék. Tudnátok segíteni - milyet ajánlotok? Ami a ráncfelvarrott Octavia II-eseken szokott lenni (http://jpg.autoweb.hu/oc-201507281417_1.jpg) az jó a ráncfelvarrás előtti modellre is? Vagy inkább másmilyen kellene? Esetleg valakinek van éppen eladó? :)
Igen ha a piros villant volna be akkor be @tam volna de ez csak a sárga volt.
Ma délután megnézem a tárolót mi lehet a gond, hátha írja. Aztán a továbbiakban figyelem.
Nem mintha eddig nem minden zörgésre,zajra "hiba tároló kiolvasás majdnem 2 hetente de soha semmi" nem figyeltem volna. :) :) szerintem egy kicsit tanulságosan is. :)
Mondta apósom is, hogy valami eszemet megoldása van az olajszint figyelésére de azért nem gondoltam volna,hogy ennyire meg bonyolítják.