Nem szabad vele főútra menni, mivel lassújármű nem mehet fel vele. Nekem is meg kellett terveznem tavaly ilyenkor, hogy zalából majdnem Hévíztől hogyan tudok lejönni, Zalakarosnál néztek is, hogy ki ez az őrült MTZ-vel. Jöhettem volna Keszthely felé de nem jöttem volna ki jobban, meg ugye főútvonalon tiltott a lassújármű.
Karád-Babod-Hács-Kisberény vonalon talán át tudsz vágni földesen, onnan meg egy köpés Marcali. Ha gondolod arrafelé van ismerősöm, hátha jobban tudják arrafelé a földutakat, merre lehet rövidíteni.
ilyen megoldásra én is gondoltam, de az nyilván csak tájékoztató jellegű lesz. Ha meg mondjuk sáros földben húzom a munkagépet, akkor a föld súlyával is számolni kéne, és ugye kérdése, hogy elég -e az az egy tekerés pluszba vagy kettő. Valahonnan megpróbálok mérőórát szerezni. Mindegy melyik körön mérem a nyomást ugye? mindegyiken a maxot kell tudni a rendszernek ugye?
Be lehet tenni kellenek a gumibakok is amik a bölcsőbe vannak a felső kitámasztót kell át tenni egy bontott nyolcvanasról vagy csinálsz az olajhűtő felfogatása nem passzol 20 as lapos vasból meg lehet csinálni 4 darab távtartó kell ķét két furattal kb 3 - 5 cm legyen a lyukközép egymástól
Ha nem tudod másképp megoldani akkor lehet otthonilag is okoskodni,de nem ajánlom.Meleg hidraulika olajnál elkezded emeltetni a legnehezebb munkagéped amit a traktor vinni fog.Előtte a nyomás állító csavart kicsavarod tisztára !!!Emeltetés közben csavarod befelé lassan.Amikor elkezd emelni,akkor csavarsz még rajta 1 kört és kész.A motor kb 1000 fordulaton mennyen.De én is arra szavazok,hogy mérő órával,meleg olajnál az igazi.
Azt hittem a kezedbe van a vezértömb!! Vagy ne tán a boltba vásárláskor akarsz meggyőződni! Ha benne van a vakdugó azt jelenti ,hogy ötvenes!! Hacsak nem már feltetted az újat! Akkor már nehéz belelátni!!
Apuci! Vedd ki az a kis dugót az oldalából,nézzél bele a furatba! Amennyiben csak egy kis furatot látsz benne 80-as,ha egy egyenes és egy kb 45 fokos másikat is kicsit beljebb ,akkor 50-es!
Azért mert ha 80-asét teszel 50-re, akkor leégeti a szivattyút.(visszavezetés nélkül)! Akkor a szivattyú által szállított mennyiség ,a biztonsági szelep kinyitása után tud visszafolyni a tartályba. Az nagy hőtermeléssel jár,és sanyi lesz a szivattyúnak! Ezt hallod is ,mert nagyon fog sírni a szivattyú! Akkor könnyebbül csak meg ,ha a munkahenger felé megnyitod a tolattyúval az olaj útját!!
A nyomáshatároló aggasztó, hogy szinte tökig be van tekerve, ezt mindenképp kifelé ki kell majd hajtanom ahogy elnézem és a bemérést se úszom meg.
Más.. a szivattyú hajtásánál lévő csapágyat hogyan lehet kicserélni? úgy nézem nem ártana neki egy csere, de kívülről lehet bontani vagy csak széthúzással esetleg hidraulika olajtartály leemeléssel?
A vezértömb adattábláján megnézed a számozást: 2/1-222 ez a szabályzó nélküli, nem kell visszavezetni, de ha 2/4-..., vagy 3/4-222 ennél már kell, mert ezek az erő-helyzetszabályzóshoz vannak.