Szia ,én elsőre megnézném az olajpumpát jól van e beállítva mert szvsz sokat kap. A libertyn az oldal deklin van egy kb 5cm es szerviz nyílás amit egy fekete műanyag kör alakú zárófedél takar és az mögött van a belinkelt képen látható olajpumpa aminél a bejelölt részen belül van egy jelölés aminek kb egybe kel esnie a másik jelöléssel, azt pediglen a bovden állításával tudod helyesen pozicionálni
Szóval ez csak félszintetikus, terhelésváltáskor tud füstölni. Repsol Scooter 2T-t használok az alig füstöl, de ha kifogy akkor már az új kedvenccel töltöm fel. https://olajshop.hu/mannol-2-takt-snowpower-1-l
Na ennél szinte zéró füst van.
A keverős módszerre visszaállást nem ajánlom. Ha jó az olajozó és jól van beállítva akkor nincs gond. Beállítást ne kérdezd nem értek hozzá.
OMW-nél kértem robogóba valót. Ez van ráírva: "eni i-Ride Scooter 2T. Alacsony füstölésű szintetikus komponenseket tartalmazó kenőanyag nagy teljesítményű kétütemű motorok számára."
Sziasztok! Az érdekelne, hogy hogyan működik az 50-2t-él (2000-évi) az üzemanyag rendszeren belül a külön olaj adagolása. Mi szerint keveri? Nem jobb, ha én keverem be előre a benzinbe? Milyen arányban ajánlanátok, ha úgy jobb? Olyan mint ha nem jól adagolná, mert be melegedés után ha ki húzatom oké minden, de ha egy kicsit pötyög alapjáraton, akkor indulásnál füstöl megint, és nehezebben pörög ki. Ha már használom, haladok vele, lámpánál jól ki gyorsul, de ha jár 2-3-percet megint (alapjáraton) jobban füstöl amíg ki nem huzatom és utána jó. Olyan mint ha több olajat kapna.?
Sziasztok! Piaggio Liberty RST 200 2004-es robogóm egyik pillanatról a másikra leállt! Mi lehet a gond? Gyertya, trafó, gyújtás alaplap cserélve lett! Szikra még mindig nincs! Fesszabályzó bekavarhat? Előre is köszönöm a segítséget!
A burkolatot nem kel levenni,egyszerűbb ha a sztender alá beraksz pl egy 5-6 cm-es deszkát így az egész motor megemelkedik, utána lekötöd a hátsó lengéscsillapítót egy csavar az egész és akkor lebillen az egész blokk rész és jól hozzá férsz a porlasztóhoz ,így megkíméled magad egy kb órás burkolat szereléstől. A porlasztónál ahogy írtad másfél ,két fordulat ki és hozzáállítani az alap járatot.
Köszönöm a gyors hozzászólásokat. Szerintem egy karburátor tisztítást azért csinálok, a válaszaitok alapján.
Ahhoz, hogy hozzáférjek gondolom a burkolatot el kell távolítani. Egy kis segítséget szeretnék kérni, hogy hogyan egyszerűbb le venni? Amíg füstöl a füst szürke színű, de az meg szűnik miután be melegedett. Esetleg valamilyen gyári be állítás a karburátoron létezik? Gondolok itt arra, hogy pl. csavar teljesen be majd másfelet ki?
Nekem mind a két eddigi 2t -nél jelentkezik szinte minden hosszabb állás (kb 24h) után az általad leírt effektus, és szvsz szerint a motor leállítása után a porlasztóba a külön olajzáson keresztül bejutó, befolyó,becsöppenő olajat dolgozza el a mikor újra beindítod és ez fojtja le a motort addig míg ki nem dolgozza belőle illetve kicsit be nem melegszik . Ez csak általában a reggeli első indítás után szokott jelentkezni ,nem hibája a motornak.
Ugyanezzel a problémával küzdöttem. A végén a karbi belső kopása miatt nem lehetett rendesen beállítani. Csere után minden jó lett. Hidegen és melegen is jól indul.
Kérdésem lenne hozzáértőkhöz. Most vettem egy 2000-évjáratú liberty 50 2t-t. Szépen indul rúgásra is meg gombra is :). Hidegen hallom, hogy az automata szívató dolgozik (felpörög a motor). 5-10 perc járatás után, ha indulok nem akar kipörögni a motor, olyan mint ha valami húzná vissza, fullad (füstöl is) majd el kapja és szépen megy utána, jól gyorsul füst megszűnik stb. Én több mint 100-Kg vagyok de így is megy 70-et, és aránylag elég gyorsan el éri. Az eladó szerint elég sokat állt előtte, kihasználatlanság miatt. Meleg állapotban alapjáraton van, hogy hirtelen le esik a fordulat minimálisra, vagy le is áll. Indulni könnyen indul utána meg jól is megy. (melegen) Ez most télen persze! :)
Gyerek korom óta motorozom ,még Rigával,Szimszonal kezdtem és több kismotorom volt , a Libertyt több mint 10 éve hajtom a mostani a második, az előzővel kb 40ezret mentem és nagyjából mindent javítok rajta és nagyon jó robogónak tartom. Minden évben szezon előtt karbantartom (karburátor tisztítás,fék tisztítás állítás stb) a többit menet közben ha valami apróság ha van ,de volt olyan szezon hogy csak tankoltam és kész ,mondjuk én szeretem húzkodni neki rendesen ezért aztán a négyütemű nekem nem jön be ,egy havernak az van párszor mentem vele ismerem. Nagyobb gondom az évek alatt egyszer volt, beállt a főtengely csapágy 30 ezernél, de azt már egy helyi motorszerelővel csináltattam kb ennyi volt . Egyébként én is tavasztól őszig használom kocsi helyett, itt a városban nagyon praktikus és nem utolsó sorban pénztárca kímélő.
Ma én is közöltem a kulcsossal,hogy csak a tollat kell megvágnia,ha jó lesz ha nem az enyém a felelőség reklamálni nem fogok. Nem is tetszett neki. Úgyhogy meló után / este 7/ lehet neki esnie.
Egyébként mint segéd motorról mi a véleményed róla? Én csak munkába járásra használom nyáron kocsi helyett. Nem vagyok az a száguldó típus már csak a korom miatt sem/51/
Szia ,1999 vagy 2000-ezres évjárat volt, de a múlt hónapban lecseréltem egy 2012-es 2t-re és annak is csak egy darab eredeti kulcsa volt és ahhoz már rendeltem egy gyári nyers kulcsot a tutto moto kft-től ami kb3ezer volt (szoba sem került a rendeléskor az immobiliser ) és elvittem egy helyi barkácsboltba (Nagykanizsa) ahol a régebbi kulcsomat is másolta és 800ft volt a másolás. Szerintem csak a nagyobb piaggio-k nál van ez az immobiliser probléma
Köszönöm a válaszod! Neked mikori a géped? Ezt azért kérdezem mert ha 2000 utáni,és abban sincs imo akkor esélyes hogy ebben sem lesz! Csak attól félek ha beszólok a kulcsosnak hogy másolja le,mert nincs benne chip,kérdés,hogy a nyers kulcs árára mit mond.Azóta kérdeztem már másik kulcsost is az csak hebegett-habogott,de egyértelmű választ nem adott azt mondta nem mindegy milyen piacra gyártották meg így meg úgy stb.
Kivan zárva ,én már szedtem szét a betétjét és semmilyen jel nem mutatta hogy ott bármilyen csip fogadás lenne szvsz ,és simán másoltattam hozzá normál kulcsot is ,ez egy lehúzásnak néz ki
Szia segitségeteket kérném 150 liberty leader olyat csinál beindítom autómataszivató vissza áll elindulok vele és elkezdek gyorsitani és ilyenkor jön a pukadozás és a leállás 1 perc múlva újra inditom megint megy pukadozás leállás segitségeteket elöre is köszönöm
Üdvözlök mindenkit! Új vagyok itt a fórumon,ezért előre is elnézést kérnék a kezdő kérdéseimért!
Tehát az lenne a kérdésem,hogy létezik-e az,hogy egy 2000-ben gyártott 2t.liberty kulcsában imo. csip volna? Kicsit furcsállom a dolgot! A kulcsosom szerint van benne. Én nehezen hiszem a dolgot.Nem mindegy,hogy egy kulcsot 5000,vagy 20000ft.-ért másolnak