A gumiabroncsok feltöltéséhez emelje meg a kereket és forgassa olyan helyzetbe, hogy a szelep felülre kerüljön. Távolítsa el a szelepbetétet és csavarja be helyette a vízfeltöltő szelepet. A víz betöltése közben a levegő a szelepen lévő keresztirányú furaton keresztül kiáramlik. Állítsa le a víz töltését, ha a szelepen lévő furaton már víz folyik ki. Egy gumiabroncs feltöltése 15 - 30 percet vesz igénybe, az abroncs méretétől függően. A feltöltést követően csavarja vissza a levegőszelepet és fújtassa fel a gumiabroncsot a normál üzemi nyomásra. A szükséges folyadékpótsúly mennyisége változik a gumiabroncs méretétől és típusától függően. Ha kétsége támad ezzel kapcsolatban kérje a John Deere kereskedője, vagy a gumiabroncs gyártója segítségét.
Ha alacsony környezeti hőmérséklet várható, akkor fagyálló oldatot kell alkalmazni. A gumiabroncs gyártók kalcium-klorid és víz keverékét javasolják.
A fagyálló oldat szívható egy felemelt tartályból. A feltöltés meggyorsítása érdekében használható szivattyú is (utána öblítse át a szivattyút tiszta vízzel). A fagyállóság -25°C-ig (-13°F) biztosítható, ha 100 l (26.4 U.S. gal.) fagyálló oldat készítéséhez felold 34 kg (75 lb) kalcium-kloridot 86 l (22.7 U.S. gal.) vízben. Ez az oldat 120 kg (269 lb) súlyt jelent. A kalcium-kloridot keverje a vízhez és ne fordítva. Ne töltse ezt a fagyálló oldatot hűtőkbe.
MEGJEGYZÉS: Az 50 km/ó (31 mérf./ó) végsebességű hajtóművel szerelt traktorokon a gumiabroncsok folyadékkal való feltöltése nem ajánlott.
ebbe van uaz belső és ezt is feltöltöttem csináltam hozzá csatlakozót az mtz-nél se passzolt a gyári ahhoz is a saját faragottat használtam a teherautó gumis szelephosszabbító csatlakozóját használtam fel
Az úgy 600w-nak felel meg a valóságban ! A két aksi felszívja azt az áramot amit az tud szolgáltatni ! Legalább 1500 W-ost kellett volna venni vagy nagyobbat !
Több minden is.. Nem tölti az aksikat eléggé,alapjáraton a féhyek alig világitanak.. A gyári am erdetileg alagitja át a vagy is adja a 24 V a gyujtásra az leégett,trönkrement. Most egy sklopka,párhuzam kapcsoló van benne,de az se az igazi,töltés ugyanolyan,hozzáteszem nem olyan régen lett a generátoris kicserélve újre. A párhuzam kapcsoló is ami most van benne nem mindig akarja átdobni nem ugrik be,kellet már cinezni is szétszedni azt is. Sokan mondják ezt h jó a 24 V, de szerintem a 12 vel se nincs gond a ha az aksik jók,gyors kis cseh öninditöt rátenni,és ha a töltés is jó akkor az is hajtcsa ahogy kell szerintem. Ezért kellene átszerelni..
A gyári feltöltő csatlakozó csak a kétrészes szétszedhetö mint az dutra mtz stb nagy traktorokhoz jó de a gumi saját anyagából kiképzett mint a kistraktorik régi személyautó belsők szelepéhez nem jó
Igaz,hogy nem MTZ gumiabroncs feltöltő ,de a célja ugyanaz! Gyári tartozék. Konkrétan ez egy UTOS-45-ös tartozéka volt,a maga idejében. (Nem tudja az a szelep,hogy milyen traktor szelepházára van csatlakoztatva)!! :-)
van feltöltőszelep ha olyan a szelep rá lehet csavarni ha nem szétszedhető hanem mint a személyautóké akkor ki kell venni a szeleptűt és menetes pumpáló csatlakozóval lehet a tömlőt csatlakoztatni
én egy 100 literes hidrofor tartályt alakítottam át az alján van a pumpáló tömlő a tetején egy levegő csatlakozó meg egy betöltő és 10 bár nyomás elég fürgén tolja befelé az anyagot