Hát ez szuper egy leírás volt, köszönöm! ;) Nekem is van kettő Fujitsu a házban (egy régi Leca, meg egy LTCA09). Jó gépek ezek, csak valahogy tényleg mintha lassan követné a Fujitsu a trendet külalakban, és technikai újdonságokban is. Én is tökre meg vagyok elégedve a Leca-val évek óta, szívesen tetettem volna a nagyszobába is tavaly, csak ez a fajta kihalt addigra ;) Az LTCA többet tud és komolyabb, de nem annyival, amennyivel többe került (duplája). Most ez a neked felszerelt is kb. ilyen. Nagyon szuper gép lesz, és biztosan fogja tenni a dolgát nagyon sokáig. De mintha tényleg picit többet várna az ember tőlük, fejlesztés és dizajn téren. ;)
Bocsánat, a Panasonic-nak csak három ventilátor fokozata van, nem négy, de abból kettő is halkabb, mint ennek a leghalkabb.
Egy dolgot meg elfelejtettem, ez pedig a garancia. Hirdetik a 10 év garanciát, de nagyon sok korlátozás van, az egyik ilyen, hogy nem lehet (kizárólagos) fűtésre használni a klímát. Ez nem szép dolog, bár engem szerencsére nem érint, mert lesz azért mellette egy fatüzelésű kandalló is, hogy szép legyen a nappali, meg van gáz is, de van akinek fontos lehet az információ.
Felszerelték a Nocria X-et és pár napja használom is. Röviden leírom, amit tapasztaltam, hátha segítek valakinek a döntésben.
Eleinte nagyon sokat gondolkodtam, hogy mi legyen, itt is kértem segítséget felemás sikerrel, sőt még a felszerelés után sem voltam biztos benne, hogy nem lett volna-e jobb a Panasonic Flagship/Heatcharge vagy a Daikin Ururu Sarara, esetleg valami bikább 8-10 kW-os gép.
Az első benyomás, hogy nagyon durva méretű és masszív a beltéri és a kültéri is, látszik, hogy van erő a masinában. Elég böszmén néz ki sajnos a beltéri és a dizájn is kicsit kaotikusra sikerült, élőben még sokkal rusnyább, mint a másik kettő.
A teljesítménnyel kapcsolatos tippem viszont bevált, annak ellenére, hogy névlegesen csak 3,5 kW-os a gép, nagyon durván fűt. A kültérije baromi nagy, akkora, mint más 5 kW-os gépeké és ki tudja fűteni az egész házat (két szint, 130 m2, sok ablak, szigetelés nincs) most a 0 fokban. Igaz, hogy ehhez 30 fokra kell állítani és akkor lesz 21-22 fok, de akkor is sokkal-sokkal olcsóbb, mint a gázos megoldás volt és, ha jön a szigetelés, akkor sokkal hatékonyabban is fog menni a dolog. Nem tudom, hogy ez probléma-e, de semmiféle plusz fűtés nincs a kültériben.
Ami miatt viszont egyáltalán eldöntöttem, hogy írok, az a két plusz ventilátor. Szent meggyőződésem volt, hogy parasztvakításról van szó és még rondák is, ráadásul plusz hibaforrások. Az első két nap nem is használtam őket és folyamatosan fázott a lábam, ahogy eddig is, miközben a szobahőmérséklet rendben volt. Aztán kíváncsiságból bekapcsoltam őket és csoda történt :) Amióta mennek, konkrétan zoknin keresztül is érezhetően meleg levegő kavarog a padlón folyamatosan, jobb a hőérzet lent, mint a fejem magasságában (persze ez csak a gép pár méteres körzetében, de pont ott van, ahol sokat ülök). Nem tudom, hogy csinálták, de tök jó, így most már nagyon örülök, hogy minden hátránya ellenére ezt választottam, mert ezt semmi más nem tudná. Tényleg működik, hogy fölülről, oldalról nyomja lefele a meleget a két hideg légáramlat. Szóval, ha valaki fűteni szeretne vele és nincs nagyon jól szigetelt háza, akkor telitalálat.
Most, hogy megvolt a dicséret, felsorolnám az említett negatívumokat is.
Az egész gép sima felületű műanyag, de a két lapát a plusz ventilátorokon ilyen önmagában mintás és hullámos szar, szerintem valami más szériából maradhatott nekik egy csomó alkatrész, mert más magyarázat egyszerűen nincs. Ennyire ronda, oda nem illő alkatrészt nem tervezhetnek szándékosan egy ilyen drága gépre. Ami pedig mindennek a legalja az a wifi. Egy külön, a gépen kívül elhelyezendő, kábellel bekötött modulról van szó (amit gyárilag nem voltak képesek bekötni, az új gépet atomjaira szedve kellett rádugni a cuccot az alaplapra). Azon meg sem lepődtem, hogy csak b/g/n-es és 2.4 GHz-es, mert az összes többi márka is ilyen kőkorszaki szarokkal operál, de a kezelése és a hozzá való alkalmazás telepítése ember feletti erőt és türelmet igényelt. Először is regisztrálni kellett a Fujitsu-nál és csak az ő felhő szolgáltatásukba bejelentkezve lehet egyáltalán használni az eszközt. Már ez nagy pofátlanság, hiszen nincs közvetlen kapcsolatod a géppel, így amint gond van náluk, te sem tudod távirányítani a saját klímádat, amit pénzért megvettél a wifi modullal együtt. Én ezt rögtön az elején beszívtam, két napig állt a szerverük, nem küldött visszaigazoló e-mail-t, ami nélkül nem lehetett regisztrálni. Persze a magyar importőr teljesen hülyének nézett (amit nyilvánvalóvá is tett), amikor két nap után írtam nekik, mert addigra már újra működött a szerver. Miután végre sikerült regisztrálni, 4-5 órát vett igénybe a beállítás. Állandó időtúllépés, hibaüzenetek, reset-elés, áramtalanítás, újrakezdés stb. Minden, amire a kilencvenes évek Windows 3.1-es, betárcsázós netes gépeivel kapcsolatban emlkékezhetünk... Érdemes elolvasni az alkalmazás értékeléseit a play store-ban. Felfoghatatlan, hogy 2018-ban ezt gondolják nyújtani egy 3000 eurós gép mellé. Apropó 2018, a gépen egy 2016-os gyártási dátum van, úgy, hogy három hetet váratott az importőr, amit nem is értek, mert akkor még ez a típus elvileg nem is létezett. Funkció nagyon kevés van ahhoz képest, hogy csúcs gép és a távirányító is nagyon rossz. Ugyanazt a szart adják hozzá, amit az alap gépeikhez. Nincs háttérvilágítása, nincs igényesebb pontmátrixos megjelenítés és a naponta használt gombok (ventilátor fokozat, légterelők iránya, plusz ventilátorok kapcsolása, üzemmód választó) a lehúzható fedél alatt vannak, miközben olyan tök fölösleges és ritkán használt gombok vannak hozzáférhető helyen, mint pl. a fagyvédő üzemmód vagy a turbó fokozat. Végül, ami még fontos lehet, a zajszint. Írták itt többen, hogy hangos lesz a gép (30 dB a csendes fokozaton, miközben más gépek tudnak 19-et is), ami sajnos igaz is. Brutális mennyiségű levegőt forgat meg, így érthető, de azért lehetne egy halk fokozat rajta. A Panasonic Flagship/Heatcharge négy fokozatából kettő halkabb, mint ennél a leghalkabb :( Nekem ez most még nem probléma, hogy állandóan maxon kell járatni, de a szigetelés után gond lehet.
Remélem tudtam segíteni annak, aki ilyesminek a vásárlásán töri a fejét. Ha van még kérdés, szívesen válaszolok.
Hűtő-fűtő inverteres Split oldalfali klímákból mely készülékeket ajánlanátok egy 5*11 méteres helyiség klimatizálására? Ha lehet, 1 beltérivel oldanám meg.
A 11 m-t kellene átfújnia minél komfortosabban. Lehetőleg a Fujitsu Nocria X-nél olcsóbb verziókat ajánljatok. :) Ha nincs olcsóbb, akkor ne kíméljetek, ami eszetekbe jut ötletnek.
A ház hőigénye nagyon kicsi. (2-3 kWh fűtés -20°C és kb 3-4 kWh hűtési igény)
0 eladó termék, csak a vevőszolgálat maradt. Sajtóközlemény nem tudom született-e.
Örömmel értesítjük, hogy a BSHbeépíthető konyhai készülékekre specializálódott prémium márkája, a NEFF immáron Magyarországon is bevezetésre kerül. A NEFF márka a „Főzés szenvedéllyel” üzenet jegyében a kreativitást, inspirációt és az ételkészítés örömét kívánja közvetíteni vásárlói felé.
Átolvastam amit küldtél,és ha jól olvasom minnél többet megy egy r22 annál szennyezetebb az olaj és akkor kell a vezetékcsere.
Nekem 14 éves a klima és eléggé sokat megy nyáron. De amitől félek a vezetékcsere. Nekem minden be van építve a falba. Nem nagyon szeretném, ha rombolás lenne mert most lett felujítva minden.
Olaj színét már csak leszereléskor lehet megnézni, tehát egy nagy tip-mix akkor.
Szia Énis debrecenben lakom ezért szeretnék egykis felvilágositást kérni kérlek ird meg a privát elérhetőségedet mert érdekelnének a klimák beózemelései.
Én a Bosch céget nem értem, (BSH gruop bsh bosch und siemens hausgeräte gmbh) (Megvette a Siemenstől a fehérárú termék részleget, és kivezette azonnal a piacról a siemens nevet??? van ennek értelme. Helyette behozta a Neff márkát. Semmi átmenet az egyik ment a másik jött)
Klímát nem hiszem hiszem hogy gyárt, vagy Gree vagy Midea vagy kitudja ... Chigo. :-)