Minden amit az újra előtérbe kerülő megújuló energiaforrások eltüzelésére alkalmas készülékekről tudni érdemes, hogyan kell kiválasztani, hol lehet kapni, hogy lehet csinálni
Nekem is 200°C körül megy a totya, ha nem szalad el 280-300°C-ig, de a terelők után ez ritka jelenség. Sokkal szebb a tűztér és a táskák felülete is. Nyáron szerintem nekiugrom, mert bár érezhető hatásfokjavulás nincs - pufi nélkül -, azért szebb a barna moha, mint a csillogó kátrány (még ha a barna moha alatt csillogó kátrány van is :D ).
Szia. Na végre má nem vagyok egyedül az alacsony 180-200°C füstgázzal, már kezdtem magányosnak érezni magam. Ha jól látom a "mumus" Viadrus, neked is kellene az előmelegített szekunder levegő..
Nekem a samott terelőkkel 160-260 az átlag füstgáz hőmérséklet a kazántól 1 méterre mérve a füstcsőben , égés intenzitástól föggően. A fa az javarészt fenyő, raklapból. Viszont hajlamos kormolni , de a korom nem ráég a kazánra , hanem olyan szerkezetű , hogx egy sima kefével le tugom söpörni róla .
Nekem a samott terelőkkel 160-260 az átlag füstgáz hőmérséklet , égés intenzitástól föggően. A fa az javarészt fenyő, raklapból. Viszont hajlamos kormolni , de a korom nem ráég a kazánra , hanem olyan szerkezetű , hogx egy sima kefével le tugom söpörni róla .
Üdv ! Jó reggelt ! Ezt Én már a kitorkolás után legalább 1 m -re gondoltam :"200 fok azt csak nagyon kevés kazán tudja." Jah,meg írtam nem csak gondoltam!:)
A pillangó szelepnél nincs lehetőséged egy bármilyen(analóg/digit) füstgáz hőmérő elhelyezésére? Mert ha az meglenne tudnál játszani a primer/szekunder levegő adagolásával ,ami szerintem a kazán optimalizálásának szinte legfontosabb része ! Terelő lapok alkalmazása után a kazán üzemeltetés közbeni változások is jobban megfigyelhetők ha van hőmérőd !:) Digitális talán annyival jobb ,hogy tudná pluszban indítani a keringtető szivattyút !
"...nem valami tömör a rendszer. 1-2 hete töltöttem 2 bar körülre, de már megint alig van benne."
Ha lejár a fűtési szezon, vedd le a puttonyt! Nézd át alaposan a garat felső szélén a hegesztési varratokat. Amíg szénnel tüzeltünk, a varraton lecsúszó köves szén évek alatt annyira elkoptatta a hegesztést, hogy látszott a lemezek illesztési vonala. Nyitott a rendszer, akkor max. 8,5 m víz volt fölötte. Olyan jó volt az illesztés meg közben a rozsda eltömte, hogy lassan szivárgott. Fűtési időszakban ez el is illant. Nyáron a bennmaradt hamu átnedvesedett.
Most is szivárog valahol, nyáron majd nekem is szét kell szednem.
Üdv ! Annyi amennyivel kondenzáció nélkül eltudja hagyni felül a kéményt ! Valószínű valaki azért szavazott meg egy - neked ,mert ebből a rengeteg adatból amit közöltél jóslásra buzdítod a Szakit !:) Vegyes a kazán? Hány méteres ? Fűtőanyag?
Én szeretek tippelni ezért azt mondanám ,hogy kb 200 c fok ,akkor nincs a varjak segge fűtve és még a vegyes kazán sincs agyon fojtva !:)
Kérem szépen itt van a kánaán, ingyen kazán, ingyen nyàrfa dücskő 2 pótkocsival.. a láng terelővel mán nem a kéménybe szökik, csak a hőcserélő elejéig.. nincs ez a fűtés picit túlmisztifikálva?
Takard le a rostélyt vaslemezekkel, hogy a puhafád jóval kevesebb primer levegőt szippantson, így elnyújtod a lobbanós kedvenc fád égését, előmelegített szekunder levegővel pedig fokozhatod a gyérebb égés kiégés produktumát.
Hagyd meg az öv. kazánt és a terelőt, s ha mán van egy plusz felső ajtód, tehetnél bele hőálló üveget, oszt jobban látnád, közvetlen követhetnéd az események alakulását.
Az égni akaró nyárfáról már írtam és most kiadsz egy rakás pénzt
azért ,hogy nagyobb legyen az ajtó,de semmivel nem lesz komfortosabb a dolog.
Ha már javítani akarsz a helyzeten, akkor hagyni kell égni azt a nyárfát,de azt gazdaságosan
nem tudod megtenni hiába veszel másik kazánt kéménnyel.
Szerintem a + hőcserélő és egy pufi jelentene érzékelhető javulást tüzeléstechnikailag és a család javuló komfort érzetében kb. azonos költség mellett.
Az a baj,h a mostani kazàn nem fàra való.meg tudom oldani a sec.levegő adagolàsàt,de emiatt okvetlenül kellenek a terelők bele.jóval tovàbb ég igy benne a fa,de meg is nőtt a làng hossza,beleér a hőcserélőbe a vége.hiàba torlóztam.ja meg lenne a mostani télre majd 2 pótkocsi, 9 tonnàssal ingyen nyàrfa dücskő.amihez kell a nagy ajtó.