Nekem is valami hasonló padlásfeljáróm van de soha nem penészesedett. Már 18éve a helyén van, de nincs baja. Mondjuk most hogy rádobtam a padlásra a meglévő 10cm-re még 24cm gyapotot, lehet hogy legalább leragasztom a feljáró széleit szigetelő öntapadós gumival, az is sokat ér mert nem fog szelelni.
Telefonon van mobil net, de az itthoni hálozathoz csatlakozva tudok netes rádiót hallgatni, az udvaron még van térerő. Ha meg másnál dolgozok és viszem a hifit, elkérhetném az ottani wifi jelszót.
Ritkán szoktam kihangosítani a telefont, ezért még nem próbáltam 5-6 méterről ordítani a telefonba. :)
Előző télen mikor volt -15 fok is akkor láttam és panaszkodott. Most nem jártam nála, de ha találkozok vele rákérdezek. Mondom neki mit tanácsoltál. Köszönöm!
A födémen lévő likra mit tegyek körbe? Gondolom fát, azt valamivel hozzá kéne ragasztani, hogy legyen egy keret. Alulról lehetne lambéria, rálógatva a plafonra, festéskor összedolgozva. Két végét deszkával zárni, bele eps, a deszkakerethez ragasztva telibe? Arra meg gyapot. Középen ugye ajtó, azon eps, túllógatva 20-30 cm-t, jó lesz az úgy? A födém vastagságában lévő anyagnak (fakeret pl.) lesz baja?
Akor csináld meg úgy, ahogyan lehet. A gerendát beszámíthatod igen gyenge (harmad olyan hatékony) hőszigetelések is, tehát pl 15 centi vastag gerenda = 5 cm vastag EPS.
4 centi EPS a betonon BELÜL nem csak röhejesen kevés, de tilos is, mert a beton párafékező hozzá képest.
4 centi XPS a betonon BELÜL már nem tilos, csak veszélyes és szintén röhejesen kevés.
10 centi gyapot a beton tetején nem tilos, és veszélytelen is, csak emég mindig röhejesen kevés.
Födém esetén a hőszigetelés 15 centi alatt röhejes, 20 centi alatt komolytalan, 40 centi felett pazarló. A födém hőszigetelő anyaga milliomosoknál teljesen mindegy, nem milliomosok számára a legolcsóbb (5000 Ft/m3) üveggyapotot javasolnám.
"A fát leszedem az biztos. Alul valahogy a plafonnal kéne összehozni. Még gondolkodom rajta."
Azt mondtam, hogy egyszerűen tegyél a nyílásra FELÜLRŐL egy, a lyunál valamivel nagyobb EPS lapot. Nem azt, hogy találd fel a fúziós reaktort, vagy verd szét a házat. SEMMI MÁST NEM KELL CSINÁLNI, MINDEN MARADJON ÚGY, AHOGY MOST VAN
Én azt okoskodtam ki, hogy rashel-hálóval fogom fel a gyapotot, és szépen beillik a másik gyapot mellé. Na, rohadtul nem jó így :D a gond az, hogy ott egy gerenda... persze van vagy méter szer másfélméter, szóval egy részét le fogom zárni az biztos.
Kérdés, mivel? A fát leszedem az biztos. Alul valahogy a plafonnal kéne összehozni. Még gondolkodom rajta.
"Haveromnál a létrás lenyitható padlásfeljáró van, eléggé vicc kategória. Penészedik is rendesen"
Ha nem hideg, akkor nem lesz vizes, ha nem lesz vizes, akkor nem fog penészedni. A padlásfeljáró nyílására felülről tegyetek egy jóvastag (minimum 10-15 centis) EPS lapot, körben minden irányban lógjon túl a nyílás szélén legalább 20-20 centire.
Ha egy termék leírásban előfordul 10-20 téves, hamis, félreérthető, stb állítás, azt lehet finoman "szakmai tévedésnek" nevezni. De ha egy terméket a gyártója csakis félrevezetés segítségével tudja eladni, azt már másképpen is lehet nevezni, mindenki dönthet, hogy a "parasztvakító átQrás" vagy a rövidebb "csalás" kifejezést használja.
Haveromnál a létrás lenyitható padlásfeljáró van, eléggé vicc kategória. Penészedik is rendesen mivel a tok és az ajtó közötti rés nem tömít rendesen. Kb 20 ezerbe kerül.
Rá van írva a Kingstone zsákra, hogy ajánlott grafitoshoz és lábazatihoz. A másik fajta Kingstone meg fehér eps-hez és lábazatihoz. Ha jól emlékszem.
Nem szabad hagyni hogy megsüsse a Nap oszt csókolom :D
,,Még a tíz centi is sok mester, ötöt szoktunk, bőven elég az.'' :D :D :D
Láttam durva dolgokat... vakolatot leverték, igaz hogy szenvedtek vele - azaz le sem kellett volna verni -, de lejött. Utána új műanyag ablak a régi helyére, új tető, majd megkoronázták 5 cm fehérrel. Máshol 8cm-rel, pénz ugye nem számít, merci autó, megvették a házat, egyből mindent felújítottak kívül belül, hát kívülre csak 8cm maradt, természetesen sima fehér eps ez is...
Aztán máshol kihagyták a lábazatot, mert minek az, hát az már a padló alatt van. Máshol az ablak alá, ablakszélességben terméskő került a ház építésekor. Na ezeket a részeket a hőszigeteléssel egyszerűen kihagyták... minek oda, szíííépp az a kű... máshol fél centi hézagok a táblák között, vagy simán csak pogácsával ragasztottak. Vagy kentek a téglára ,,hőszigetelő'' vakolatot, mert az micsoda csodatalálmány. Általános dolog, hogy ha egy kerítésoszlop a ház sarkánál van, akkor azt be kell építeni a hőszigetelésbe, jobban tart...
20-as garfitot raktál? az nem gyenge, itt a 14 garfiért is hülyének néznek, akikkel én beszéltem erről azok 10 fehéret raktak max.......nem baj, egyszer kell jól megcsinálni
ha már a helyén van levakolva, akkor szerintem nincs nagy difi, bááár ugye azt szokták mondani, hogy pihentetni kellene az elkészült lapokat a fene tudja hány hétig/hónapig, amire egy olcsóbb és kisebb gyártó esetében talán kevesebb a garancia, mint pl a nagyoknál.
Egyébként meg alkudni kell... tavaly az egybe 20cm-s lapokat 3600Ft/m2 áron vettem.