Egy Rio van a látókörömben a gyengébbik, 100 LE-s háromhengeressel, a gazdája bevallása szerint néhány kilométeres, rövid városi utakra használva 8 liter fölött van a fogyasztása, autópályán 6 liter körül.
Sziasztok, használja még valaki a 1.0-és 120 lovas motort? Tudom, hogy a gyári 4.9 nem hozható, de 7.6os átlagom nagyon messze van, ha megszakadok 7,2 egy nyár alatt Budapesten + kirándulás. Van más tapasztalat?
én tavaly vettem kb januárban egy garnitúrát: téli hankook+16"alufelni+szerelés 180ért (a szenzorok asszem 12e volt - de azt nem vettem, viszont legalább én választottam ki a felniket :) ) a Méta utcai felnisnél
Szia ! Voltam gumisoknál és ahogy írod ennyi jött majdnem mindegyiknék pont ez a gumi amit írsz. Gondolkodom még a dolgon . De látom nem tudom olcsóbban ezt meguszni .
Anno (2016-ban) 213 ezer volt a garnitúra amit én vettem. 4 db Hankook 205/55 R16 + felnik (acél) + TPMS. Pappas autónál. Tudom nem segít a választásban. de információnak talán jó
a Kiánál volt (van?) téligumi szett akció, acélfelni, TPMS szenzor, Hankook gumi 240 körül volt összesen. Azóta bezzeg állandóan 6-10 fok van. Én 4 évszakosat vennék a helyedben, bár azt mondják februárban beüt a tél. Szóval, ki tudja..
Olyan kérdéssel fordulok most hozzátok ,hogy nemsokára én is Kia ceed combi tulaj leszek . Viszont a kérdés az ,hogy a kocsin Alu felni van nyári gumival . Kell venni mindent felni,téligumi és szenzor. Valaki esetleg valamelyikben tud segíteni ? Használt felni és hozzá megfelelő szenzornak örülnék ami nem horror de használható ,gumit vennék újat. Köszönöm.
Sziasztok! Tudja valaki, hogy az 1.6 crdi 136 lóerős motornál, az euro 6-os változat adblue-val van ellátva? Mert, ha igen, akkor érdemesebb még euro 5-ös motorral venni? Köszi a válaszokat!
Sok mindentől függ a fogyasztás amúgy.. milyen gumi, milyen szűrők, mennyi klíma, mennyire 'dinamikus'.. olyan nincs mint a gyári adat az tuti, a többi meg soktényezős.. majd meglátod mennyinél villan a tankolásjelződ :)
Köszönöm a választ. Hát én jobban országúton fogom használni kevés város. Átlag sebességgel dinamikusan . Akkor ezek szerint akkor nálam remélem 6.5 meg áll majd . Már várom ,hogy meglegyen .
6,5 és 7,5 között, attól függ hogy mennyit használjuk városban. Én amúgy közúton nem is megyek vele 20km-nél többet, csak város vagy pálya. Így adta ki a sors az úticélokat egyelőre.
Népíteletet a totalcaron olvasd el ott elég sok mindent leírnak van vagy 200 vélemény. Az első szériában a 2007-2008-as modelleknél a rádióval voltak gondok és általában a stab pálcával ez igaz a későbbiekre is. Komoly típushibái nincsenek. Skoda milyen amit néztél fábia, oktávia? Mert az oktávia az egy nagyobb autó amúgy a 2010-11 környéki és korábbi tsi ket sokan ekézik, azok már valamivel jobbak de a rövid távú használat nem kedvez nekik. A fábiával szerintem nem összehasonlítható, mert az egy kisebb autó rövidebb tengelytávval.
A ceed 2012 környékiek még garisok azok már a 1gen facelift utáni verziói egy kicsit ott is javítottak a desingon is.
Amúgy használattól függően érdemes választani ezt már sokszor leírták sokan
Autópálya hosszú utak dízel 1.6, esetleg 1.4 ha a fogyasztás az elsődleges
Rövid út vagy pesti használat 1.4 benzin
Vegyes használat hosszabb utak több országút ha kell a kraft 1.6 benzin