"Hivatalosan gázcső kiállás nem maradhat fogyasztó nélkül."
Na erre azért ne vegyél mérget, nálam is van gáztúzhely kiállás gáztúzhely nélkül, ledugózva, nem hegesztve, van engedélyes tervem is róla, sőt még a Tigáz át is vette. Májusban.
Helyesbítek! Lehet hogy félre értettelek. Ha a fűtési előremenő és visszatérő csőre érted a flexi bekötést, akkor min 3/4"-os Gebo bordás cső! Ezt viszont szövetes vízcsővel meg se próbáld bekötni! Túl kicsi a belső átmérője.
Nem fűtésre, hideg-meleg vízre! Mivel kombi kazánt írt és kimenő bemenő vízcsövet, és nem fűtés csövet, én automatice erre gondoltam... :) Fel se merült bennem, hogy a fűtési előremenőt és visszatérőt akarja flexivel bekötni...
Üdv! Kombi gázkazánnál a kimenő, bemenő vízcsöveket meg lehet oldani flexibilis csővel? Most merev rézcsővel van, de gázkazánnal együtt szétfagyott.....
De megjegyezném, hogy sok sok megszűntetett fogyasztó helyét láttam ahol nem volt dugózás, vagy kupakolás csak úgy szabadon állt a gázcső vége.
Még szerencse a hülyeségben, hogy ezek döntő többsége régi még kúpos csap volt, meglehetősen beszorulva. Belegondolni is borzalmas ,hogy egy gyerek véletlenül elfordítja azt a csapot.
A kérdésed első részére, a második rész adja meg a választ. Hogy értsd: Hivatalosan gázcső kiállás nem maradhat fogyasztó nélkül. Tehát ha megszűnik a fogyasztó, akkor meg kell szüntetni a gázcső kiállást is. Ez viszont meg terv köteles ahogy írtad.
Nem hivatalosan meg lekötöd a fogyasztót és ledugózod, vagy lekupakolod a cső végét. Ha jót akarsz magadnak akkor csak raffiát vagy Loctite menettömítőt használsz.
"És ha jelenleg meglévő tartálybekötés helyére teszek egy automata légtelenítőt, ott nem fog tudni beszívni lebegőt, ha nyomottá válik a rendszer?"
Nem. Mert ha nyomott a rendszer, soha nem kerülhet légköri nyomás alá, a fűtővíz nyomása...
Tehát a légtelenítők mindig nyomás alatt lesznek. Én mondjuk az előremenőbe tettem volna a szivattyút, és a kazán elé a visszatérőbe a tágulási vezetéket. Így a lehető legjobbak a nyomás viszonyok. De ahogy előbb is írtam maradhat a szivattyú a visszatérőbe csak elé kell bekötni a szívó oldalába a tágulási vezetéket. Így is tökéletes nyomott rendszered lesz.
Megpróbálom majd rövidre zárni, köszönöm a tippet.
Tegnap többször sikerült elindítani, kazán kihúz, termosztát felkapcsol, kazán visszadug, kattanás, őrlángot meg lehet gyújtani és indul a fűtés. A következő hiba viszont az, hogy ha mondjuk 60 fokra van állítva a kazán, akkor a 60 fok elérésekor kikapcsolja a főégőt, pár másodpercig még ég az őrláng de utána az is elalszik és újra lezár, addig ameddig ezt a fenti metódust nem ismétlem meg. Ha 75 fokra állítom, akkor addig felfűt, de a 75 fok elérésekor lezár.
Olyan kérdésben kérnék segítséget, hogy ha a gáztűzhely helyett villanytűzhelyt szerelünk be, akkor a megmaradó gázcsonk dugózását ki végezheti? Bármilyen gáz-, fűtésszerelővel megcsináltathatom, vagy ehhez is valami speciális engedéllyel rendelkező szakember kell?
Azt tudom, hogy ha meg akarom szüntetni a vezetéket, ahhoz terv és engedélyeztetés kell a gázműveknél, ami több hónap. Ezt most egyelőre kihagynám, majd ha az egész fűtés át lesz alakítva.
Egyúttal keresnék olyan szakembert aki a régi konvektorokat leszereli, és a lakás felújtása után az újakat, vagy ugyanezeket felújítva felszereli.
...van a termoelem körében bekötve 2 db. vésztermosztát...az egyik a füstgáz-visszaáramlást figyeli a másik az előremenő vízhőfokot...ha a kettő közül akárcsak az egyik is hibás vagy rendellenességet érez, nem marad égve a gyújtóláng...próbáld meg először az egyiket majd a másikat rövidre zárni...!
Csak fűtés közben kapcsol le a kazán. Ma is volt egymás után kétszer, hogy fűtött a kazán, a szomszéd lakásban megnyitották a melegvizet (tudom, mert a nappalimmal érintkezik a fürdőszobájuk, és hallom, ha folyik a víz a vezetékben, és gondolom ilyenkor este nem a hideg vizet folyatják percekig), ezután a láng jel kialudt a kijelzőn, a kazán meg pár perccel később lekapcsolt. És ezt egymás után kétszer megcsinálta. Tegnap és tegnapelőtt is. Lehet ez azért, mert pl. a gáznyomás/gázmennyiség egyszerűen nem elegendő? Melegvíz készítéskor a kazánnak hirtelen több gázra van szüksége, hiszen vizet kell rövid idő alatt felmelegítenie? Jól gondolom? Létezhet az, hogy egyszerűen nem elég a gáz a vezetékben ilyenkor?
FÉG C-12H gázcirkóval kapcsolatban lenne kérdésem. Egy hete egyszer csak megállt, bár az őrláng égett, nem akarta felkapcsolni a főégőt. Szaki kijött, mondta, hogy gázszelep hibás, de gázszelepet nem tudott szerezni, megbeszéltük, hogy vegyek a szelepbe való mágnestekercset, mert az lehet a hibája.
Mágnestekercset megvettem, szaki többet nem jelentkezett. 2. szaki kijött, beszerelte a mágnestekercset amit vettem, kicserélte a termoelemet és az ehhez kapcsolódó mágnest (mert időközben az őrláng is elaludt és nem lehetett meggyújtani). Életre kelt a kazán, fűtött is egy 1.5 órán át, amikor is lekapcsolt, az őrláng sem ég. Szaki 2 szerint letiltott az egész, mert úgy érzékelte, hogy túl magas (91 fok feletti) a vízhőfok (ami 75 volt). Azt javasolta, hogy párszor húzzam ki a kazán kábelét, hátha az elektronika "elfelejti", hogy letiltott. Korábban (az egy héttel ezelőtti hiba előtt) 65 fokon normálisan ment a kazán (2. szaki javasolta a hőfok emelést). Elektronika szerelésére emberünk nem vállalkozik. Ha valóban ez a letiltó elektronika volt a hibája, miért indult el, amikor kicseréltük benne a termoelemet és a mágnest? Rávehető vajon, hogy most is elinduljon? A kezelési útmutatójában részletezett hibaüzeneteket nem írja ki. Azóta az őrláng ismét nem áll meg.
Üdvözelt!segítséget kérnénk baxi fourtech 24 kombi kazánomhoz amely olyan produkál,hogy melegviz készitésekor elindul rendesen a kijelzőn villog a viz jel, mutatja,hogy 39c fokos a viz a vételezési helyen mégsem érezhető a teljes fok mennyiség plusz ráadásul a fűtési kör felé érezhetőbb a melegviz vagyis mintha oda jobban dolgozna.A váltószelepet kivettem, o gyűrűket cseréltem a két db gumigyűrűt cseréltem, motorja működik mégis hibás lehet?vagy máshol lesz a hiba? előre is köszönöm a segítségeket
Ez egy automata légtelenítő. Elkoszolódhatott, lehet hogy jobb lenne cserélni. Ideiglenesen csavard vissza rá a kis fém kupakot, akkor lezár és valószínűleg nem fog csöpögni sem (de a feladatát sem látja el, azaz nem légtelenít).
Létezik olyan, hogy a gázkazán azért kapcsol le (égő kialszik), mert egy másik lakásban valaki megnyitotta a melegvizet, és az én kazánom meg nem kap elég gázt az égéshez? Létezhet olyan, hogy egy társasházi lakásban ilyen előfordulna? Hogy esetlegesen alultervezték a gázhálózatot, vagy tudom is én, mit?
ez micsoda? Volt 2 bar nyomas a futesvizben a cirko meroje szerint, harom napig nem neztem oda, ma egy tocsa fogadott a padlon. Nyomok alapjan ebbol jott ki, most is csopog.
Mi ez? Tulnyomas szelep? Automata legtelenito?
Megjegyzes:
Kb. 2 honapja eresztettem le a futes vizet tisztito adalekolas utan, majd inhibitorral bekeverve toltotem bele ujat.